Incanto Images Fotografie

Incanto Images betekent betoverende foto's.
Ik hoop dat de betovering werkt en dat je kan genieten van de foto's.
Van macro- tot landschapfotografie en alles wat daar tussen in zit.

Lustrum feest BMW Z3 - Kasteel Heeswijk

18-07-2010
De BMW Z3-Z4 club bestaat 10 jaar. En dat is een feestje waard. Voor deze happening is locatie Kasteel Heeswijk uitgekozen en een mooiere locatie hadden ze niet kunnen verzinnen. Wat een schitterende omgeving. Het dagprogramma was goed vol, ook nog een kleine rally door het gebied gereden. Een rondleiding door het kasteel heen met zeer goede uitleg en een diner om je vingers bij op te eten. Wat we nooit hadden verwacht was een toetje, maar we werden op onze wenken bediend, de meeste mensen zijn nog een keer terug gegaan voor deze zoete dik makertjes
Kasteel Heeswijk is een voormalige waterburcht bij Heeswijk (Noord-Brabant) uit de 11e eeuw.


Reeds in het jaar 1080 ontstond er een voorloper van het huidige kasteel, een zogenaamde motte-burcht. In de loop van de Middeleeuwen werd de motte (kasteelheuvel) afgevlakt en werd op de plaats van de burcht een kasteel gebouwd. Kasteel Heeswijk heeft meerdere malen een rol gespeeld in de geschiedenis. Het lukte Prins Maurits rond 1600 tot twee maal toe niet om het kasteel in te nemen. Zijn halfbroer Frederik Hendrik slaagde daar in 1629 wel in, zodat hij vervolgens 's-Hertogenbosch kon belegeren. In 1672 was de Zonnekoning Lodewijk XIV de ongenode gast op Kasteel Heeswijk tijdens zijn strijd tegen de Republiek. Op het eind van de 18e eeuw gebruikte Pichegru, generaal van de Franse Revolutie onder leiding van Napoleon, het kasteel nog als hoofdkwartier. In 1835 kocht gouverneur André baron van den Bogaerde van Terbrugge het in verval geraakte kasteel en startte meteen een grootse verbouwing. Voor zijn groeiende collectie kunstvoorwerpen en curiosa, van hem en van zijn zoons, de jonkers Louis en Donat, werd het kasteel uitgebreid met onder andere de Wapenzaal en de IJzertoren.

In 1974 stierf Willem Van den Bogaerde van Terbrugge. Zijn weduwe, Albertine Van den Bogaerde van Terbrugge, riep in 1976 de Stichting Kasteel Heeswijk in het leven. Sinds 1987 is deze stichting volledig eigenaar van het kasteel. Er zijn nu dus geen adellijke bewoners meer aanwezig.


Het kasteel werd in 2005 voor het laatst gerestaureerd. Het huidige kasteelmuseum geeft een beeld van de woonsituatie en de verzameltraditie uit het midden van de 19e eeuw. Na de recente restauraties zijn er inmiddels weer rondleidingen door het kasteel mogelijk. De Wapenzaal van het kasteel doet dienst als officiële trouwlocatie van de gemeente Bernheze. In de onder de binnenplaats gelegen Keldergewelven worden (trouw)feesten en recepties gegeven en het Koetshuis van Kasteel Heeswijk herbergt vergader- en trainingsfaciliteiten evenals congres- en presentatieruimtes.


In 1835 werd het kasteel gekocht door Andreas van den Bogaerde van Terbrugge. Deze en zijn nazaten zijn begraven in het familiegraf op de begraafplaats nabij de Sint-Willibrorduskerk. Dit graf is in 1922 gebouwd. In 2007 werd de laatste telg van dit geslacht, de geadopteerde dochter Marie-Louise, bijgezet. Er liggen 14 leden van de familie Van den Bogaerde van Terbrugge begraven.De kleurtjes van de cartoontekenaar


Wat hebben ze toch heerlijke kontjes


Foto's in het kasteel gemaakt. Hier was het verboden om de flitser te gebruiken.
In de kelder van het kasteel waar we heerlijk hebben gegeten.Tot de volgende...

10 opmerkingen:

 1. Geweldige serie.....heel erg mooi Yvon, en dan nog heerlijk smullen van zo'n toetje, ja 't is vast een prachtige dag geweest.

  groetjes,Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig kasteel!
  Dat moet een leuke dag zijn geweest!
  Leuk om even met te kunnen kijken.
  Groet,
  Peter en Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige serie Yvon echt heel mooi
  en dan dat lekkere smullen Mmmm...... en dat ijs ik zit te kwijlen zit heel de tijd al aan een ijsje te denken dat heb je wel eens hé ik wou dat ik het van het scherm kon plukken wow
  Fijne avond groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat prachtig dat kasteel tegen de felblauwe lucht, en ja, die mooie BMWtjes mogen er natuurlijk ook zijn, echt schitterende wagens.
  De foto's binnen zijn zonder flits nog best aardig gelukt, een beetje donkere sfeer past ook wel bij een kasteel.
  Moet een heerlijke dag geweest zijn!
  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gaaf zeg,
  Zo sla je 3 vliegen in 1 klap.
  Een fantastische locatie, prachtige auto's en lekkere kontjes :-)
  Je laat me watertanden met zo'n combinatie.

  Groetjes, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooie auto's en een mooi kasteel wat wil je nog meer, prachtige foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige locatie, zeker met zulke auto's. Waar haal je toch weer de informatie vandaan over het kasteel. Je gaat me niet vertellen dat je vroeger vooraan zat bij de geschiedenis lessen he.

  Groetjes Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Yvonne
  Ik neem aan dat ze voor deze dag ( 10 jarig bestaan BMW club)bewust een kasteel uitgezocht hadden. Wat een luxe...En wat is er mooier/toepasselijker dan je stalen ros bij een kasteel neer te zetten.
  Het word nog lastig om dit te verbeteren..Met hun (straks) 12 1/2 jarig bestaan.
  Gr Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie omgeving voor een wagenshoot.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. I ԁο conѕider all the ideas you've offered for your post. They are very convincing and can definitely work. Still, the posts are very quick for starters. Could you please lengthen them a little from subsequent time? Thank you for the post.

  Visit my weblog: Engagement Rings

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek en leuk dat je even de tijd neemt om een berichtje achter te laten!
Thanks for visiting my blog and leaving a comment!