Incanto Images Fotografie

Incanto Images betekent betoverende foto's.
Ik hoop dat de betovering werkt en dat je kan genieten van de foto's.
Van macro- tot landschapfotografie en alles wat daar tussen in zit.





Kinderdijk - Nederwaard Molens

11-09-2010 Dit is het eerste deel molens. Dit zijn de Nederwaard Molens en deze staan aan de rechterkant wanneer je binnen komt. Het was een hele klus om de vele foto's uit te zoeken. Erg veel info is er eigenlijk niet per molen. Heb nog wel iets kunnen vinden.
Kinderdijk is een klein dorpje 15 km ten oosten van Rotterdam met de grootste concentratie van oude molens ter wereld! De 18e eeuwse molens van Kinderdijk zijn een wereldberoemde toeristische attractie en staan of de UNESCO werelderfgoedlijst.
Je kunt over de dijken wandelen en de 19 molens zien, die rond 1740 gebouwd werden om de polder van Kinderdijk te draineren. De molens speelden een belangrijke rol om overstromingen in het gebied te voorkomen, temeer omdat het grootste gedeelte van dit gebied onder zeeniveau ligt. De molens hielden het laag gelegen land droog door het grondwater in een reservoir te pompen. Het water in het reservoir kon vervolgens in de rivier de Lek worden geloosd of door andere molens worden teruggepompt, zodra het grondwaterpijl weer laag genoeg was. Tegenwoordig is deze functie van regulering van de grondwaterstand overgenomen door elektrische pompen maar de molens zijn nog steeds in heel goede staat. Ze worden nog steeds gebruikt, maar voor andere werkzaamheden.
 

De acht molens van de Nederwaard zijn gebouwd in 1738. Deze ronde, bakstenen molens malen het water van de Lage naar de Hoge Boezem van de Nederwaard. Oorspronkelijk werd het water bij lage rivierwaterstanden vanuit de Hoge Boezem via een sluis op de Lek geloosd. De molens zijn in grote trekken gelijk aan elkaar. Doordat de molens door verschillende aannemers zijn gebouwd zijn er kleine verschillen. Zo varieert de lengte van de wieken (de vlucht) van 27,5 tot 28 meter.
De schepraderen van de molens zijn in de molenromp ondergebracht. De opvoerhoogte van het water bedraagt ongeveer 1,4 meter. De molens werden bewoond door de molenaar en zijn gezin. De functie van deze molens is in 1869 ten dele overgenomen door thans het niet meer bestaande stoomgemaal Van Haaften.








Nederwaard Molen 7 is een van de Kinderdijkse molens. De molen, die dateert uit 1738, wordt bewoond en is niet te bezoeken. Eigenaar is Stichting Werelderfgoed Kinderdijk. De molen heeft een ijzeren scheprad met een diameter van 6,50 meter waarmee de lage boezem van de Nederwaard wordt bemalen. Op 1 juli 2005 brak tijdens het malen een van de roeden van deze molen, waarop een onderzoek werd ingesteld naar alle roeden van de Kinderdijkse molens.


Lekker knallen met de kleuren. Voor een keer wel leuk om te zien. Doe lekker mee met de kader.






Tot de volgende...

22 opmerkingen:

  1. Hoi Yvon er klopt iets niet hoor met de Molens althans met je blog je moet iedere link apart aan klikken en dan zie je een molen heel vreemd en als ik op je blog kijk zie je niks alleen linkjes
    ik heb ze dus wel gezien ze zijn heel mooi
    je moet maar effe kijken wat er aan de hand is
    Fijne dag verder groetjes Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He hoi, ik zie wel gewoon je blog en geen linkjes. Ik blijf die eerste echt zo mooi vinden. Wat een kleur, ben gelijk weer helemaal wakker. Mooi gedaan, liefs Bufff.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Yvon...........

    Klop idd iets niet met je blog...
    ik zie alleen maar links en tekst...
    als ik op de links klik dan krijg ik pas de foto's
    beetje omslachtig maar ze staan er prachtig op, waarbij ik moet opmerken dat ik het eens ben met Cristien wat betreft de eerst, een toppertje...
    De andere foto zier ook prima uit hoor, maar de 1ste springt er echt uit..

    gr. Nieske

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook ik zie alleen links :-) Ook mooi, maar ik zie liever de foto's.
    Groet,
    Peter

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie serie als je even op de links klikt :-)
    Oer Hollandse molens gaan er altijd in!!
    Groet,
    Peter en Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gelukkig maar, ik ben dus niet de enige die niks ziet... even klikken dan maar?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Moooooi, goed gebruik gemaakt van het licht dat je had. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Yvonne
    Prachtige foto's van deze oude molens...Ik vroeg me af hoe ze door de tweede wereldoorlog gekomen zijn..Leuk is ook de foto met de molens en een luchtballon op de achtergrond.
    Gr Henk

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik zie ze allemaal en ze zijn nog schitterend ook . Niet anders verwacht van jou natuurlijk.

    Gr Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Von,

    Geen probleem met het zien van de meest schitterende foto's. Maar grrrrrrrrrrrr. geen exif en ik zou zo graag willen weten. Welke sluitertijd en welk diafragma je in de eerste foto gebruikt hebt. Ze zijn allemaal fantastisch, maar..............de eerste en de een na laatste zijn van wereldklasse.
    Zoals Nieske een keer over een foto van Janny zei: "het is de fotograaf achter de lens die de foto maakt". Helemaal eens, maar zoals je bij jou ziet, is goed materiaal de helft van het werk.

    Fijnen avond en nogmaals: zeer onder de indruk,
    Ivo

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Von,
    We hebben er lang op gewacht, maar daar zijn ze dan! Mooi hoor, en vooral natuurlijk de eerste met de draaiende wieken en ook nog eens de spiegeling, toppie!!
    groetjes
    Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hallo Yvon,
    Wat een mooie serie zeg.....
    De belichting heb je super voor elkaar.
    Netjes gedaan....
    Gr John.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat heb je weer prachtig gedaan Yvonne!
    genieten hoor al die mooie foto`s,
    Groetjes Greet

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Deze prachtige worden in de hele serie, een wonder met prachtige verlichting. De eerste is geweldig met de reflectie en beweging van de messen.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik zie gewoon al je foto's hoor, en ik vind ze nog prachtig ook. Vooral de bovenste foto van ik heeeel apart, en natuurlijk die in het avondlicht. Prachtig.
    Fijn weekend he,
    groetjes Jacqie

    BeantwoordenVerwijderen
  16. mooie reeks !
    zeker de eerste met draaiende molen en lange sluitertijd is genieten. Prachtig !
    Peter

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een prachtige serie Yvon! Vooral de eerste steelt de show... Knap belicht en een super sfeer.

    Groetjes, Gonne-Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ben toch maar even op de linkjes gaan klikken.
    De avondopnamen vind ik echt helemaal geweldig !

    BeantwoordenVerwijderen
  19. 't is een beetje lastig met linkjes in plaats van thumbnails, maar met wat klikken krijg je dan de prachtigste foto's! Erg mooi deze molenserie
    groetjes Albertine

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wa this serie is really beautiful! i loved it! the first is awesome..

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hele mooie serie foto's van molens laat je ons zien! Vooral de avondopname's. Prachtige lokatie, alleen voor mij net iets te ver om zo een keertje heen te gaan...

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek en leuk dat je even de tijd neemt om een berichtje achter te laten!
Thanks for visiting my blog and leaving a comment!