Incanto Images Fotografie

Incanto Images betekent betoverende foto's.
Ik hoop dat de betovering werkt en dat je kan genieten van de foto's.
Van macro- tot landschapfotografie en alles wat daar tussen in zit.

De mooiste foto's van ....2016Daar is het eindejaarsblog weer, 2016, wat is dit jaar weer snel voorbij gegaan. 
Wat is het een jaar met super leuke herinneringen. Noorwegen met prachtige "foto" momenten en de reis alleen, samen met Pinokkio door Normandië, met andere woorden, ik heb weer genoten. Merkte wel, met het maken van de agenda voor 2017, dat het niet veel verschillende onderwerpen waren die ik in 2016 op de kiek heb gezet. Daar moet ik even aan denken in 2017. Soms kom je gewoon tijd te kort. 

In januari had ik ook het Menie zwammetje, wat heb ik lang moeten zoeken op internet om er achter te komen welk klein oranje puntje dit was. 

10 Januari David Bowie overleden
18  Glenn Frey ( gitarist van The Eagles)
In Groningen schaatsen op de weg, heel veel ijzel begin Januari
Wij een vorstprik 16-01  - 20-1
25-01-2016 warmste dag ooit 13.6 gradenIn februari ook een workshop Highspeed fotografie gedaan, daar zaten natuurlijk misser bij en geluk treffers. In maart was het kiezen tussen kleur of een zwart/wit foto. De zwart/wit foto is gemaakt bij een workshop van Bob Luijks met de titel 256 grijstintenZoals ik jullie al schreef, in sommige maanden was het dunnetjes. April is daar zo'n maand van.

21 April Prince overleden
25 April Sneeuw in Friesland en Groningen  Horror lente
27 april Koudste Koningsdag 6.9 graden in een hagel of sneeuwbui


De foto's die in de maand mei gemaakt zijn, heb ik nog niet geblogd, die staan allemaal in 2017 op de blog.

07-05-2016  De eerste zomerse dagen, naar 28 graden en dan met pinksteren weekend weer terug te vallen naar 11 graden.


In juni een paar prachtige dagen in Noorwegen mogen rijden. Ook deze foto's zijn zichtbaar in 2017. Wel ben ik dit jaar weer even bij de kleine sterntjes gaan kijken. Dat was lang geleden, en wat is het dan weer leuk om ze te zien.

23-06-2016 warmste nacht sinds de meting en daarna heel slecht weer gehad
28-06-2016 Bud Spenser overledenWeer een dunne maand, spelen met de Helios en een keer een bos bezoek naar de kleine slijmzwammetjes

En deze maand de 300.000 pageviews


Augustus, de maand alleen op stap naar Normandië met Pinokkio. Wat heb ik genoten, en wat was het toch leuk om alleen te gaan. Had wel 24 opa's en oma's bij mij, zo noemde ze zichzelf, en wat werd ik verwend, koffers voor mij uit de auto halen, en de volgende ochtend weer terug naar de auto, en wat hielden ze mij goed in de gaten. Heel lief allemaal, ik heb de kilometers dan alleen gereden, maar elke thuis komst was weer een feest.

Ik heb uit Normandië twee molens geblogd. De Moulin de Courseulles sur Mer en de Moulin de Moidrey

Wat ik verder allemaal gezien en beleeft hebt, dat zien jullie in 2017.

11-08-2016  De koudste nacht ooit - 0 graden
Zomer 2016 wordt als een oude wijven zomer omschreven.Ook weer een dunne maand, de keuze was snel gevallen op mijn redding van de groene glazenmaker, maar mijn boottochtje achter de net geboren futen van ook leuk.

15-09-2016
Het regent deze maand warmterecords
Het blijft warmterecords regenen in de maand september. Woensdag 14-09-2016 werd in De Bilt 31.4 graden gemeten. Daarmee gaat 14 september volgens weeronline de boeken in als een 'record late officiële tropische dag'. Sinds de officiële metingen in 1901 begonnen, is het op 14 septmeber nog nooit zo warm geweest. Het was woensdag zelfs nog ietsje heter dan dinsdag, toen eveneens in De Bilt een warmterecord werd gevestigd. Dit record is nu al weer verbroken, aldus weeronline. Woensdag steeg het kwik in veel plaatsen in het oosten en zuiden van het land boven de 32 graden. In Eindhoven werd zelfs 32,3 gemeten. De nacht van dinsdag op woensdag gaat de boeken in als de warmste septembernacht ooit gemeten in Nederland toen in Vlissingen 21,6 graden werd genoteerd. Volgens het KNMI is de warmte van deze week zeer uitzonderlijk voor ons land. Slechts drie keer eerder kwam het kwik op een septemberdag in De Bilt boven de 30 graden. Dat was op 3 september 1919, 5 september 1949 en 2013, dus in het begin van de maand. De normale temperatuur is 19 graden.
Oktober, 50 jaar geworden, op naar de volgende 50 zullen we maar hopen. 
Oktober had maar een uitje, en dat was dauwdruppels met de drie tussenringen. 

Ik heb wel heerlijk in een molen mogen slapen. Wat een ervaring was dit. 


Weer een gezellig uitje met de Picture Girls..;-) een dagje Veluwe. ( Gonnie en Loes )
Van deze dag is een deel blogje aan de beurt gebeurt geweest, wanneer wij weg gaan nemen we bijna alle lenzen mee om met van alles te kunnen spelen in het bos. Herfstkapriolen is van deze dag het eerste blogje. 
De porseleinzwam komt ook in 2017

Met een paddenstoelen inzending bij de krant won ik de eerste prijs. Hoe leuk is dat.


Weer een beestje gered. Ik heb de groene glazenmaker en de grote groene sabelsprinkhaan al een tweede leven gegeven en nu dit Skelemonske. Weet niet of jullie zien wat het is, het blogje van dit Skelemonske komt ook nog in 2017. 

Ik hoef haast geen foto meer te maken in 2017....;-)

24 december Rick Parfitt ( Status Quo)
25 december George Michael

Mijn eerste slideshow filmpje, gemaakt in PS, het was even vechten om het zover te krijgen, maar gelukt. Een eigen YouTube kanaal, er gaan nu vast meer komen. Nu ik weet hoe het moet, is het heel leuk om te doen.

Wil je het jaaroverzicht in een slide show zien met een deuntje op de achtergrond, klik dan even op het GO pijltje..;-)

En dan gaan we heel langzaam aftellen naar oud en nieuw.

Ik kijk terug op een mooi, leuk fotojaar, het was zeker een geslaagd 2016.
Dat ik met mijn "foto" vriendinnetjes weer leuke uitstapjes mag beleven, mooie ritten mag maken met Pinokkio.
En jullie hierbij een hele fijne jaarwisseling wens en voor 2017 veel gezondheid, liefde, geluk en een prachtig foto jaar.22 opmerkingen:

 1. Hoi Yvonne,
  Een fantastisch overzicht. Heel erg mooi.

  Fijne jaarwisseling en alle geluk en gezondheid voor 2017!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Marco, sorry, mijn blogje stond fout ingesteld, is iets vroeger geplaatst. Dank je wel voor je compliment.

   Ook een hele fijne jaarwisseling en veel liefde, gezondheid met vele mooie fotomomenten.

   Groetjes Von

   Verwijderen
 2. Een heel mooi jaaroverzicht Wij wensen jullie ook een mooi 2017 toe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt het al gevonden..;-)

   Ook een hele fijne jaarwisseling, met vele mooie foto momenten, in goede gezondheid.

   En kan niet wachten op je eerste blog..hihihi

   Groetjes Von

   Verwijderen
 3. Hoi Yvonne,
  Het jaaroverzicht weerspiegelt welke vorm van fotografie je het leukst vindt. Het is een prachtig overzicht geworden.
  Ik hoop dat in 2017 al jouw wensen uitkomen.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Kees, dat is helemaal waar, nu zie je inderdaad waar de liefde ligt. Voor 2017 wil ik iets meer gaan proberen met landschap, of het iets gaat worden..?? dat zullen we gaan zien in 2017. Fijne jaarwisseling en dat je wensen ook mogen uitkomen in goede gezondheid..

   Groetjes Von

   Verwijderen
 4. Hoi Yvonne,
  Wat kan jij snel typen, zeg! Een beetje vroeger dan afgesproken ;-) maar het is een fraai overzicht geworden en dat terwijl je het mooiste misschien nog voor 2017 hebt bewaard. Op de twee landschapjes na, zijn het stuk voor stuk super sfeervolle macro's, zelf die met de Helios kan me wel bekoren. Aan da laatste 4 foto's te zien lijkt het dat je wat meer de wat abstractere kant opgaat,\. Ik heb dat zelf ook een paar keer geprobeerd maar of ik dat al durf te laten zien... misschien ook in 2017.
  Een gezellige jaarwisseling en een gezond en fotorijk(er) 2017,
  Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi jaaroverzicht Yvon!
  Mooie teksten erbij ook nog eens.
  Ik wens jou en de jouwen een heel gezellige jaarwisseling en een gezond en inspirerend 2017!
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kan wel zien dat jij echt een macro liefhebber bent, en wat kun je het goed. Ik vind alle macrofoto's in dit overzicht prachtig en meteen ook de mooiste. De allermooiste vind ik....maart , mei en juli.
  fijne jaarwisseling
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige foto's Yvonne en ook heel mooi gepresenteerd zoals we van jou gewend zijn. Ik maak geen keuze, alle 12 foto's verdienen de aandacht. En ik zeg kom maar op met de blogs in 2017. Ik wens je een gezond en fotofantastisch 2017. Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi overzicht, Yvonne. Je krokus was meteen een van m'n favorieten. Maar eigelijk is alles even mooi. Knap gedaan. Ik wens je een prachtig 2017. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hai Von,

  Allereerst de beste wensen voor jou en je dierbaren. Dat het maar een mooi jaar mag worden.

  Hierboven staat wel een hele fraaie verzameling foto's. Eigenlijk zijn het bijna allemaal kleine kunstwerkjes. Juni en augustus zijn "gewone" mooie foto's. Uiteraard hebben ze voor jou iets speciaals, maar het zijn foto's die veel anderen ook hadden kunnen maken (neemt niet weg dat ze prachtig zijn). Met de rest laat je zien dat het predicaat "Vergevorderd" op jou van toepassing is. Schitterende beelden en wat vooral opvalt zijn de mooie softe kleuren. Complimenten!

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve Von, ik wens jou en Sjaak een heel gelukkig en gezond 2017! en natuurlijk wens ik je weer prachtige fotomomenten en veel gezellige uitstapjes samen en met de Picture Girls ;-)

  Je laat weer een mooi jaaroverzicht zien, Noorwegen belooft veel moois en zo te lezen hoef je in dit nieuwe jaar eigenlijk helemaal niet te fotograferen want je kunt je blogjes van het nieuwe jaar met gemak vullen met foto's die op de plank zijn blijven liggen ;-)

  Je druppeltjes van oktober springen er voor extra mij uit, en ook de prachtige softe novemberfoto.

  En nu op naar nieuwe avonturen!

  Liefs Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Vonne,

  Wat een prachtige blog heb je met veel informatie over
  het weer...wat een jaar van extreme en records, je hebt er super veel werk op gedaan..
  we hebben nog veel van je tegoed in 2017 zie ik!!

  Prachtige foto's heb je gemaakt, mooie workshops gevolgd en je heb ook net als Loes en Gonnie geheliosd! aparte foto's kun je daar mee maken! prachtige vervagingen!

  Highspeed fotografie...geen idee wat ik me daar bij voor moet stellen, maar wel een aparte foto!

  Complimenten voor je mooie fotojaaroverzicht het is genieten hier!

  Tot slot wensen wij jullie alles goed voor 2017, qua voorspoed, gezondheid
  en natuurlijk voor jou een creatief en fotogeniek jaar!

  Lieve groetjes Nieske


  BeantwoordenVerwijderen
 12. Als eerste wens ik je alle goeds voor 2017 Yvonne. En dat het fotografisch maar net zo mooie resultaten mag opleveren als deze serie. Mooie zachte beelden, waarbij voor mij de macro-foto's er uit springen.

  Gr. René

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hi Yvonne,
  Als je dat zo achter elkaar voorbij zie komen dan heb je een jaaroverzicht als een lang geniet moment.
  Als snel ga ik bij het zien van de foto's van oooooh naar aaaaah.

  Alle goeds voor 2017 hoop dat je in goede gezondheid weer veel van dit soort momenten mee mag maken want dan zit ik op 1-1-2018 weer oooooh en aaaaah ;-)

  LG, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hi Yvonne,

  Wat zie ik een prachtige tedere foto's voorbij komen! Ik lees dat je nog heel wat moois voor ons hebt geparkeerd. Ben benieuwd wat je gaat laten zien.
  Het was een mooi fotografiejaar.
  Tevens dank dat je bij mij een mooie reactie hebt achtergelaten.

  Een fotogeniek 2017,
  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Yvonne,

  De beste wensen voor 2017. Ook bij jou een heel 'eigen' serie. Mooie layout, zachte beelden. Erg fraai, stuk voor stuk. Ik ben benieuwd wat je in december hebt gered, ik zie het niet of herken het niet. Maar je bent wel goed met het redden van beestjes en natuurlijk maak je dan ook nog even een fraaie foto.

  Succes met al het nog uit te zoeken werk, daar kun je inderdaad nog even zoet mee zijn.

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Yvonne,

  Ook voor jou de beste wensen voor het nieuwe jaar.
  Ik zie hier ook mooie zachte tinten, het effect van de picture-girls is duidelijk zichtbaar. De voorjaarsbloemen in februari, maart en april zijn hier mooie voorbeelden van. Mooie close-up van de libellevleugel in september en geen idee wat het "monstertje" van december is, ik ben benieuwd.

  Groetjes,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Von,
  De allerbeste wensen voor jou en Sjaak voor een goed, succesvol en gezond 2017! Dat jullie maar mooie en veilige tochten mogen maken met Pinokkio. Een jaar waarin jij weer volop met je camera op pad kan, samen met Loes en ook af en toe met mij erbij ;-)
  Wat een mooi overzicht heb je gemaakt. Mooi de bosanemoon.De sfeer van mei van het oranjetipje is super. Augustus is ook mooi en de druppels zijn kleine juweeltjes.
  Maar wat heb je nog veel om te verwerken! Dat wordt heel veel bloggen ;-) want we blijven wel doorgaan! Het eerste uitje staat al op de planning.
  Liefs, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Yvonne,

  De Beste (foto)wensen voor 2017. Wat een fraai overzicht aan foto's. Met name de softheid in je foto's is prachtig van je macro opnames. Met je autoritten kom je op prachtige plekken wat je dan ook mooi in beeld hebt gebracht d.m.v. landschap foto's. Ook de feitjes van elke maand is een leuke toevoeging aan dit jaaroverzicht. En tot slot je zelfgemaakte slideshow filmpje op YT. Prachtige gedaan....(zou ik ook wel willen).

  Groeten,
  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hallo Yvonne,

  hele mooie en ook hele sfeervolle foto's.
  Ik hou van dat mooie softe in de kleur en uitstraling.
  De foto van juli is werkelijk helemaal geweldig.

  Ik wil jou en je dierbaren ook alle goeds en moois toewensen in dit nieuwe aangevangen jaar 2017. Dat we weer van vele mooie (natuur) momenten kunnen en mogen genieten.

  Groetjes, Helma

  OT Helaas heb ik teveel foto's gebruikt, sorry....

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek en leuk dat je even de tijd neemt om een berichtje achter te laten!
Thanks for visiting my blog and leaving a comment!