Incanto Images Fotografie

Incanto Images betekent betoverende foto's.
Ik hoop dat de betovering werkt en dat je kan genieten van de foto's.
Van macro- tot landschapfotografie en alles wat daar tussen in zit.

BMW z3 Rally - Rondje Zeeland

05-06-2011
En dat het echt een rondje Zeeland werd hadden we niet verwacht. Meestal is een rally 150km maar deze was 215km. We hebben echt heel Zeeland gezien.
Maar wat was het slecht weer. Ook deze rally hadden we niet het geluk dat we een zonnetraaltje mochten mee pikken. We starten bij BMW dealer Zwaartepoorte in Goes. Zoals altijd een heerlijk warm ontvangst, met bmw cakejes en een warm kopje thee. Zal de volgende keer een foto maken van de cakejes, die zien er altijd zo leuk uit.

Het landschap bij Kapelle.

Een landschaps overzicht bij Ouwerkerk.

Wat zullen de mannen mee willen nenem uit het Mini Maritiem Museum in Viane.
Er stond ook van alles, voor Sjaak was dit natuurlijk een leuke herinnering. Hij zag er ook voorwerpen tussen liggen die zijn vader ook allemaal gebruikt had.

Een klein stukje geschiedenis:
Toen Joop 8 jaar was is hij begonnen met verzamelen, het is ooit begonnen met het boek schepen van Hooimeijer beschuit. De verzameling werd steeds verder uitgebreid en er was in huis geen kamer waar geen scheepsmodel stond, boekenkasten vol boeken en niet te vergeten talloze foto's en ansichtkaarten. De verhuizing naar Viane waar tot Oktober 2000 de sloperij gevestigd was bracht uitkomst. Joop zijn verzameling is overgebracht naar het houten gebouwtje naast het woonhuis aan de haven van Viane. Dit was zeker niet met de bedoeling om er een museum van te maken maar om gewoon ruimte te hebben in huis. Toen de zomerse passanten tot de ontdekking kwamen dat de sloperij verdwenen was maar dat er een zeer uitgebreide collectie stond in het eerder genoemde houten gebouwtje, was de vraag als snel of ze binnen mochten kijken bij alle mooie scheepvaartspullen. Door de grote belangstelling voor de collectie in het houten gebouwtje is het idee ontstaan om het open te stellen voor het publiek en in Juli 1986 was het mini-scheepvaartmuseum een feit. Inmiddels is een deel van de collectie te bewonderen op rondvaart/party schip MS "Grevelingen" met als thuishaven Den Osse


Wemeldinge.

De Oude Haven van Zierikzee, is een getijdehaven, die via de Oosterschelde in verbinding staat met de Noordzee. Eeuwenlang meerden hier schepen aan om te laden en te lossen. Aan het eind van de19de eeuw werd de haven gedeeltelijk gedempt. Het resterende deel is tegenwoordig een museumhaven.We zijn hier bij de verbinding schouwe Duiveland met Noord Beveland....

...wat kun je ver kijken. We hebben heel veel verbindings bruggen gehad, gelukkig had ik mijn Garmin Oregon 400T bij me, zo kon in op internet even kijken waar we allemaal gereden hadden.

Wat is dit allemaal groot wanneer je er langs rijd. Heel indrukwekkend.

Kasteel Westhove, gelegen tussen Domburg en Oostkapelle heeft in de loop der eeuwen vele tijdelijke bewoners gehad. Nu is het een hotel van Stayokay.


Kasteel Westhove was in de middeleeuwen een groot en machtig kasteel, compleet met voorburcht, hoofdgebouw, slotgrachten, wallen, bruggen, poorten en torens. Door de jaren heen is het kasteel meerdere malen verwoest en weer opnieuw gebouwd. Het kasteel moet rond 1300 gebouwd zijn en het hoorde in de beginperiode bij de Abdij van Middelburg. De Abdij had in deze periode een grote macht en het kasteel paste goed in de vertoning hiervan en in het beschermen van de vele bezittingen in de omgeving. In de 80-jarige oorlog kwam het eerst in handen van de Spaanse bezetters, maar later (in 1572) wisten de Watergeuzen het kasteel te veroveren.
 
Vuurtoren Westkapelle die op de zeedijk staat aan de zuidkant, het zogenaamde "IJzeren torentje"
Westkapelle ligt op het westelijke puntje van het voormalige eiland Walcheren. Westkapelle is waarschijnlijk gesticht door Vikingen die daar kwamen wonen, daarom zijn er ook vrij veel gebouwen en organisaties die iets met de Vikingen te maken hebben.

Westkapelle is bekend om zijn vuurtoren, het "Hoge licht" of "Zuiderhoofd" die direct bij binnenkomst van de stad te zien is. Deze toren is het overblijfsel van een gotische kerk, die in de 18e eeuw door brand verloren is gegaan. In de 19de eeuw is er een baken op geplaatst, zodat hij als vuurtoren dienst kon doen. Bijzonder voor een lichttoren is dat hij niet aan de zeekant staat, maar juist aan de landkant van de plaats.


Hier zijn we op de Oosterschelde. Hier zijn ze een windmolenfundatie aan het maken....

...en wat zijn die windmolens groot wanneer je er vlak bij staat.

De Oosterscheldekering is een waterkering  in Nederland. Het is het grootste onderdeel van de deltawerken. Het is tevens een 9 kilometer lange wegverbinding tussen Schouwen- Duiveland en  Noord-Beveland, deel van de N57.

Deze waterkering bevat grote schuiven die bij zware storm, al dan niet in combinatie met een springvloed, naar beneden gelaten kunnen worden, zodat het hoogwater niet de Oosterschelde kan binnen komen. Bij een verwachte waterstand van +3,00 m NAP zullen de deuren gesloten worden door mensen in de bedieningskamer in het Ir. J.W. Topshuis op Neeltje Jans. Als er niemand aanwezig is, zullen de deuren bij +3 m automatisch sluiten. Sinds de ingebruikname zijn de schuiven 24 maal gesloten geweest, afgezien van testsluitingen.


Voor de afsluiting van de Oosterschelde is voor deze complexe oplossing gekozen teneinde het watermilieu in de Oosterschelde zout als zeewater te kunnen houden. Oorspronkelijk wilde men de Oosterschelde volledig afdammen. Eind jaren 1960 werd hiermee begonnen. Hiervoor werden enkele kunstmatige eilanden aangelegd, waaronder Roggenplaat (1969), Neeltje Jans (1970) en Noordland (1971). Eind 1973 was al vijf van de negen kilometer van de Oosterschelde afgedamd.

Op 26 juni 1986 werd de laatste schuifdeur geplaatst. De weg over de kering ging echter pas open in november 1987. De stormvloedkering werd op 4 oktober 1986 geopend (eigenlijk gesloten) door Koningin Beatrix, die daarbij de bekende woorden "De stormvloedkering is gesloten. De Deltawerken zijn voltooid. Zeeland is veilig" sprak. Dit was niet helemaal correct, zoals in 1997 bleek toen zij nogmaals kon vertellen dat de Deltawerken voltooid waren, nu bij de "opening" van de Maeslantkering bij Hoek van Holland. Prinses Juliana opende op 5 november 1987 de weg over de stormvloedkering. De Oosterscheldekering is na het kabinetsbesluit door technische tegenvallers veel duurder geworden dan oorspronkelijk was begroot.

Voor de aandrijving van de schuiven is tenslotte gekozen voor hydraulische cilinders. Deze cilinders zijn niet enkel in staat om de schuiven op te trekken, maar ook om deze als dat nodig is naar beneden te drukken. Deze cilinders steken boven de pijlers uit; aan de hoogte van de cilinder kan men zien hoe diep de Oosterschelde ter plaatse is. Het bedrijf Bosch Rexroth leverde onder andere deze hydraulische cilinders voor de Oosterscheldekering en hierbij werd er een recordaantal van 56 kilometer hydraulisch leidingwerk gebruikt.

Nog een rally in Drenthe en onze rally in Italië, dan is het voor 2011 al weer voorbij.


De meeste foto's zijn uit de auto gemaakt, en zonder bewerking op de blog geplaatst. Ben bang dat ik het anders niet ga redden om alles uit 2011 te plaatsen dit jaar.


20 opmerkingen:

 1. Hoi Von,

  Mooie cultuurfoto's heb je weer gemaakt. En Zeeland is altijd mooi om er te rijden.

  Groet,
  Arné

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk veelzijdig blog. Er is genoeg te zien in Zeeland he. Jammer dat het weer niet meewerkte, maar ja, dat zul je altijd zien. Leuk om je blog gezien en gelezen te hebben.
  Groetjes Jacqie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gave serie vanuit het Zeeuwse..... leuke afwisseling zit erin Yvonne.....met die rally's kom je ook op veel leuke plekjes he.

  Lieve groetjes, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Yvon,
  Zie dat dit foto's van juni zijn, je heb nog wel wat te doen als je ook nog een jaar overzicht moet maken.:-) Ik wil er ook een gaan maken maar het valt me erg tegen om elke maand een foto uit te kiezen. Dit is weer een prachtige serie foto's van uit Zeeland. Ben er al heel lang niet meer geweest en dan is dit prachtig om te zien.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kan de zilte lucht gewoon proeven in je foto's.
  Wat een lekkere en uitgebreide serie heb je kunnen maken.
  Vooral ook leuk omdat je zoveel onderwerpen de revue laat passeren.
  Dorpjes, Strand, het oude anker, vuurtorens etc.
  Echt leuk.
  LG,en een prettige avond
  Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige serie van Zeeland. Je landschapsfoto's en die van de stormvloedkering bij Neeltje Jans mogen er zijn hoor. Heerlijk om te zien.

  Groetjes Rardo.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi tochie....215 km...
  ja dan heb je echt heel veel van Zeeland gezien...
  mooie serie heb je ervan gemaakt...
  ik ben er zelfs nog nooit geweest, maar als ik al eens ga weet ik al een beetje wat me te wachten staat...
  Hoe vaak doen jullie dat een BMW tocht, 1ns per maand of zo....
  mooi diverse serie, gewoon van alles wat...heel mooi..

  Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wist niet dat Zeeland bij elkaar zo groot is dat je er 215 km kan rond rijden, ik ben er dan ook nog nooit geweest en vind het boeiend om te zien hoe divers het is.
  Het weer zat niet mee, dus complimenten voor het fotowerk dat je er toch uit hebt weten te halen, en die Vuurtoren Westkapelle knalt er toch lekker uit!
  groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Yvon,
  mooi verslag van je Zeeland rally en lekker leesbare informatie.
  Je hebt uit de auto mooie beelden gemaakt.
  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Von!
  Jammer van het weer, maar ach, voor de fotografie levert het vaak wel mooie plaatjes op :)
  Jullie hebben veel gezien zeg!
  Een prachtige serie, veelzijdig, leuke informatie en schitterende foto's.
  Krijg spontaan zin om ook weer eens die kant op te gaan...

  Groetjes, Gonne-Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Yvonne,
  Een behoorlijke ronde Zeeland en wat hebben jullie veel gezien. De deltawerken, de windmolens, kasteel en museum. Bij mooier weer was je vast en zeker ook nog even naar het strand gegaan. Succes met je poging om je achterstand weg te werken!
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat een machtig rondje:-)
  ik denk dat ik maar een bmw ga kopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Estupendo reportaje fotografico Ivon, con bellos paisajes y una estupenda y cuidada arquitestura .

  Saludos.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat jammer van het weer, maar jullie hebben genoten en dat straalt er vanaf. Echt wel een heel mooi gebied. Het is een eindje voor ons maar het lijkt me wel bijzonder gaaf! Dikke knuf van bufff!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hai Von,

  Wat een mooie afwisselende serie. Leuk hoor die tochten. Je ziet toch een hoop van Nederland op die manier.
  Jammer dat het weer niet meewerkt, waardoor je wat grauwe foto's krijgt.
  Mooie onderwerpen uitgekozen en af en toe zeer verrassende standpunten.
  Mooi werk, Von.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Yvonne,

  Aller eerst bedankt voor het bezoeken van mijn blog!
  Je laat een veelzijdigheid aan fotografie zien, daar houd ik wel van.
  Mooi beeldverslag van rondje Zeeland.

  Groet, Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hey Yvonne,

  Mooi he in Zeeland. Leuk ritje hebben jullie gemaakt. Jammer dat het zo grauw was. Je hebt ondanks dat toch mooie landschapsfoto's gemaakt.

  Ik zie wel wat bekende stukjes, Zierikzee, ik heb ook onder en in en tussen en op die poort gefotografeerd. Mooi he. Ben je ook in Veere geweest?

  Gr. Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dit soort uitstapjes levert wel de leukste kijkplaatjes op voor de mensen die meekijken en het gevoel hebben naast je te staan. Opzich geen straf dacht ik...Een heel leuke serie ben je mee thuisgekomen vind ik. Ik kan hier ook van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Belas fotos, paisagens encantadoras.

  Beijos.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek en leuk dat je even de tijd neemt om een berichtje achter te laten!
Thanks for visiting my blog and leaving a comment!