Incanto Images Fotografie

Incanto Images betekent betoverende foto's.
Ik hoop dat de betovering werkt en dat je kan genieten van de foto's.
Van macro- tot landschapfotografie en alles wat daar tussen in zit.

Gooi- en Eemlander. Eerste prijs met Hazenpootje

Fotowedstrijd met thema "Paddenstoel" dat stond zaterdag 5 november in de krant. De Paddenstoel inzending was tot woensdag 9 november. 

Dat het geen bijster goed paddenstoel jaar is weten we allemaal, vochtigheidsgraad niet op niveau, een heerlijke nazomer hebben we gehad. Daarom stuur ik een paar foto's in van eerdere jaren, wel uit mijn regio, uit mijn achtertuin van natuurmonumenten, bij 's-Graveland. 

En zo wordt ik dinsdag gebeld of ik twee foto's in een nog grotere resolutie wil nazenden, na een gezellig gesprek met Peter van de krant vertelde hij mij al dat ik de hoofdprijs had gewonnen. 

En dan ben je best een beetje trots, en vooral wanneer de krant binnen komt en dat de foto over twee delen van de krant verdeeld staat afgebeeld. 

IJle en fragiele winnaar.

Dit stond in de krant:
Voor Yvonne Vergouwe uit Kortenhoef betekent herfst paddenstoelen. Dus trekt ze de natuur in met haar camera om op haar knieën bijzondere exemplaren vast te leggen. 

En dat doet zij ook op een hele fraaie manier, reden voor de redactie van de Gooi- en Eemlander de hare uit te kiezen uit 420 ingezonden foto's en haar de VVV-cadeaubon van vijftig euro te laten winnen. Het hazenpootje spotte ze op het landgoed Bantam niet ver van haar woonplaats Kortenhoef. "Je moet weten waar ze staan", zegt ze als ze het nieuws verneemt dat haar foto is uitverkoren. Niet bepaald een paddenstoel die je snel ontwaart bij een wandeling door de herfstbossen. Vergouwe is een fotografische omnivoor. "Ik doe aan reisfotografie en fotografeer alles dieren, mensen en dus ook paddenstoelen." Ze presenteert ze op een blog op internet ( http://incantoimages.blogspot.nl) 

De competitie waar ze mee te kammen had getuigt van een hoog niveau ook bij al die andere fotoliefhebbers die materiaal inzonden voor de wedstrijd. Op deze pagina een greep uit alle inzendingen. De beste zouden op een groot formaat kalender niet misstaan of kunnen zo in een lijst aan de wand. Wat de jury ook opviel, is de enorme verscheidenheid aan vormen van de  mycologie. De namen spreken boekdelen, en dan blijkt de overgrote meerderheid 'gewoon' te zijn gefotografeerd in het verschijningsgebied van de krant: rodekoolzwam, oorlepelzwam, tonderzwam, sparrenveertje, spechtinktzwam en de bij fotografen geliefde porselijnzwam. Yvonne Vergouwe krijgt haar prijs binnenkort uitgereikt. Alle inzenders dank voor het meedoen!

En dan komt er een interview op maandag 14 november. Ik had nooit verwacht dat er een opname van gemaakt werd. Het eind resultaat staat hier onder.En de € 50,00 wordt goed besteed aan iets wat met fotografie te maken heeft. 

Peter en Susanne bedankt voor deze leuke ervaring.10 opmerkingen:

 1. Hoi Yvonne,
  Gefeliciteerd met deze eerste prijs. Ontzettend leuk dat je met deze fantastische opname in de krant bent gekomen. Ook een leuk stukje dat erbij geplaatst is. En dan ook nog een leuk geldbedrag. Niet verkeerd.
  Grappig filmpje ook van je interview. Leuk dat je het erbij hebt gezet.

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je wel Marco,was een leuke verrassing het interview, had nooit aan een opname gedacht. Een kijkje in mijn leven..;-)

   Groetjes Von

   Verwijderen
 2. Hallo Yvonne, van harte gefeliciteerd met deze prijs. Deze foto van het Hazenpootje is geen toevalstreffer. Ik volg je Blog al best wel lang en zie alleen maar prijswinnaars voorbij komen!!! Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je wel Ben voor dit mooie compliment, ga lekker verder op deze manier kan je nog heel lang mee genieten...;-)

   Groetjes Von

   Verwijderen
 3. Hi Von,
  Fantastisch! Dat zijn toch de krenten in de pap! Gefeliciteerd met deze prijs. Het is ook een super mooie sfeervolle plaat!
  Het interview is ook enig om naar te kijken en luisteren. Toppie!
  Nou kijk ik uit naar je rijpfoto''s ;-)))
  groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En daar stond ze dan als klein meisje in een snoepjes winkel :-)))

  Nee effe zonder dollen, van harte gefeliciteerd met deze prijs.
  Wat een tof om niet alleen te winnen maar ook nog eens zo groot in de krant te staan met deze foto.
  Fantastisch.

  LG, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tjonge Von zo groot in de krant dat is echt ongelooflijk! Maar leuk. Ook het interview is je goed afgegaan. Lekker spontaan. Gefeliciteerd met de plaatsing en met de prijs!
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super Von. Hartstikke leuk allemaal. Je bent nu een plaatselijke beroemdheid!

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nogmaals van harte met je eerste prijs en die prachtige grote afdruk in de krant, toppie!
  Je interview heb ik al een paar keer bekeken, zo leuk en zo lekker spontaan, goed gedaan meissie ;-)

  Groetjs Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. prachtige foto, Yvon! Fantastisch dat ie er uitgepikt is als beste! Gr Jody

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek en leuk dat je even de tijd neemt om een berichtje achter te laten!
Thanks for visiting my blog and leaving a comment!