Incanto Images Fotografie

Incanto Images betekent betoverende foto's.
Ik hoop dat de betovering werkt en dat je kan genieten van de foto's.
Van macro- tot landschapfotografie en alles wat daar tussen in zit.

Corsa Alpino Italia 2011 - Mercedes-Benz Museum


Corsa Alpino Italia 2011.
10-09-2011

Onze vakantie in september met de BMW Z3.

Het is de eerste dag van de vakantie, we gaan met de BMW Z3 club een rally rijden in de Alpen van Italië. Op zaterdag is het verzameldag in Markelsbach de overige rijders gaan daar ook allemaal heen. Maar het is altijd een wens van mij geweest om een keer in het Mercedes-Benz museum te kijken. 
Zaterdag ochtend vroeg vertrokken, het is toch +/- 5 1/2 uur rijden, om een beetje op tijd in Stuttgart te zijn. Het museum is tot 6 uur open.
We komen rond de klok van 1 uur aan in Stuttgart en nemen een verkeerde afslag, Tommie vertelde het ons goed maar het was zo druk dat we er even niet uitkwamen. Wat was nu het geval, er was een thuis voetbal wedstrijd en daar zaten we tussen in, wel heel makkelijk rijden, we zaten in de slinger en het was gewoon een kwestie van blijven volgen.  De auto stond ook tussen de Stuttgart aanhang op het parkeerterrein, het voetbal stadion is op het zelfde terrein als waar het Museum te vinden is. Om half twee lopen we naar het Mercedes-Benz Museum, we hebben gelukkig niet zo heel veel tijd verloren.


Er is volgens mij hier nog meer Politie op de been dan bij ons.  Deze Politiepaarden staan er klaar voor alleen wij konden er niet doorheen, dan maar even omlopen, maar daar lopen al de mensen die naar het stadion gaan, dan er maar even gezellig tussen lopen.


We zien het gebouw steeds meer te voorschijn komen, wat is dit een  hypermodern gebouw, het  Mercedes-Benz museum is  in 2006 opgeleverd. Het opvallende ontwerp dat overigens van de hand is van het Amsterdamse Architectenbureau UNStudio (Ben van Berkel en Caroline Bos), ook bekend van de beruchte Erasmusbrug in Rotterdam, toch leuk dat het ook een Nederlands tintje heeft.

We komen binnen en je weet niet wat je ziet, het geeft bij mij gelijk een wow effect. We kopen een kaartje en er wordt gevraagd of we met de  Audio Guide begeleidt willen worden door het Mercedes-Benz Museum. Deze Audio Guide is er in  acht verschillende talen behalve in het Nederlands, dan maar geen oortjes in en de bordjes lezen, is ook prima te doen.  

We moeten een lift in, ik wil gelijk naar de andere auto's lopen die ik zie staan, dat gaat dus niet, de enige weg is de lift omhoog, het museum telt  9 etages en in totaal 16.500 vierkante meter expositie ruimte, staan zo'n 1500 fascinerende museum stukken tentoongesteld. We komen binnen in het jaar 1886 en daar staan de eerste automobielen van Karl Benz. 

Vanuit hier gaan er 2 spiralen naar beneden, de ene spiraal waarbij je in 7 "Mythos" ruimten de chronologische geschiedenis van het merk leert kennen. In deze 7 ruimten komen onderwerpen als het ontstaan van de automobiel, de geboorte van het merk Mercedes, de dieselmotor en compressor, vorm en functie, Veiligheid, Emissievrije Mobiliteit aan de orde.De andere spiraal heeft 5 ruimten waarbij verschillende tijd-overschrijdende collecties van het merk uitgestald worden, zoals Mobiliteit (denk aan de bekende Mercedes Taxi), Helpers (o.a. brandweerwagens), Goederentransport,  Prominentenvervoer en een Gallerie van Helden. Beide spiralen komen vervolgens uit in de "Steilwandkurve", of te wel de Kombocht, waar de race en record hoogtepunten te zien zijn van het merk in de tentoonstelling "Silberpfeile, Rennen und Recorde". Die foto's komen later aan bod.De audiovisuele museumgids is een nieuwe ontwikkeling, die via infrarood- en Bluetooth®-technologie de bijbehorende informatie over de ruimten en tentoongestelde stukken verschaft, en dat alles bij de prijs inbegrepen. Het is wel heel mooi om te zien hoe dit allemaal werkt, bij de meeste auto's is een groen puntje waar je de info op kan halen waar je op dat moment naar wilt luisteren.


Er staan in het museum +/- 160 voertuigen, van de bovenste verdieping ben ik al onder de indruk, wat zullen de andere verdiepingen met me doen, we beginnen zoals gezegd in 1886, dat deze voertuigen nog bewaard zijn gebleven.


Bij elk voertuig staat een bordje met info, leuk om te weten en een beetje geschiedenis hoe het komt dat wij nu in een bolide rijden kan op de blog niet missen.

De voertuigen staan gelukkig goed in het licht, de schaduwen komen niet van de flitser, die had ik niet nodig op deze afdeling.
Dit zijn de kunststukken die aan de muur hangen, een beetje apart om dit op deze afdeling te hangen.


De foto's komen zo uit de camera, anders kom ik nooit door het mapje 2011 heen...;-)

 

19 opmerkingen:

 1. You get into some really interesting places Yvone.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tussen alle voetbalfans haha.
  Gelukkig waren jullie lekker op tijd!
  Wat een mooi museum, vol met oude details, super om te zien.
  Alles staat heel mooi in het licht, met fraai schaduwen.
  Knuf van Bufff.

  PS.
  ik zit nu in een mapje met wel heel vaak een rood jasje...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai Von,

  Prachtig! Ik ben gek op dit soort oude auto's.
  Jammer van het harde licht, dat zorgt toch voor nare schitteringen en schaduwen.
  Zelfs met nabewerking krijg je die niet weg.
  Toch altijd heel leuk dat jij met dit soort fraaie series komt.
  Mooi verhaal ook nog eens. Weer wat geleerd!

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Yvon, Wat leuk om die aller eerste "auto's "te zien. Het lijkt mij een interessant museum om een keer te bezoeken. Je hebt fraaie foto's weten te maken.
  Groetjes Odette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Yvonne,

  Wat gaaf zeg. Heerlijk om in een museum te mogen neuzen van je favoriete automerk.

  De foto's met de schaduwen zijn prachtig. Deze hele oude voertuigen staan natuurlijk mooi uitgelicht in het museum te blinken. Het natuurlijke licht is dan het mooiste. Geweldig dat al die oude voertuigen zo goed bewaard zijn gebleven. Zo kunnen wij en onze nakomelingen daar van genieten. Het is heel wat anders dan een plaatje in een boek.

  Leuk om een hele serie op deze manier te posten ;)

  Was de rit leuk?

  Gr. Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Yvonne,

  Leuk zo'n stukje 'cultuur' en goed in beeld gebracht!

  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 7. J'imagine qu'un tel musée doit être passionnant à découvrir. Tes photos donnent envie, Yvonne!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke serie Yvonne
  Dit zou eem mooie serie zijn in HDR
  Maar je hebt niks met HDR he
  Groetjes en fotografeer ze
  Christian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Yvon
  Leuk om zo de ontwikkeling van auto's te zien in een museum. Mooi gebouw trouwens. Je tocht er heen was wel een avontuur maar goed beschermd door de politie om jullie heen. Die karretjes staan mooi te glimmen zeg, ze houden ze goed bij.

  p.s.
  Wat de Biesbos betreft kan geregeld worden hoor, las je reactie bij Jacqie. Als he voorjaar is is het daar prachtig. Zal er is nader voor kijken, kan Janny ook wel mee naar toe en misschien Karina.

  groetjes Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Buen reportaje fotográfico de estos clásicos de la automoción, bellos ejemplares y unos detalles dignos de admiración. Las fotos con muy buena luz para tratarse de interiores.


  Saludos.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jeetje, dit ziet er toch wel heel mooi uit! Fraai stukje geschiedenis.
  Wat staan ze mooi in het licht, geen flitser of hoge iso nodig, schieten maar!
  Heb je weer heel netjes gedaan Von, complimentjes

  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Yvonne,
  Wat een gave foto's uit dit mooie museum. Echt prachtige en unieke beelden. Lijkt me best indrukwekkend om te zien.
  Maar ligt dat niet een beetje gevoelig met de Z3 club in dit museum,..haha..!!

  Groetjes, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hoi Yvonne,

  Wat gaaf, zal dit aan Hans laten zien, vind hij schitterend! Wij hebben nl. een 34 jaar oude Mercedes bus, ons campertje! Al sinds 1982 de onze :-)
  Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. prachtig von,
  dat is een feest al die oude modellen,
  dan ziet het er nu wel stijfjes uit hé:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. mooie plaatjes von , wel even naar de witbalans kijken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. So beautiful pictures from the museum. Thanks for the tour on a Wednesday evening. That's what fascinates me the blog world. One can travel around the world with a few keystrokes.
  So great to see the development.
  Have a great evening on.
  Hug from Hilda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Vonne.....

  Wat mooi om te zien zo...je kunt je toch nauwelijks voorstellen
  dat dit voorlopers zijn geweest van onze moderne auto's van nu....
  prachtige die oude voertuigen...wat zullen ze daar vroeger veel bekijks mee gehad hebben....
  zo uit je camera.... prima gedaan hoor....

  Lg, Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een geschiedenis!
  Nooit geweten dat het allemaal zo begonnen is.
  Ze hebben flink aan de weg getimmerd ;)
  Prachtige serie Von!

  Lieve groetjes,
  Gonne-Marieke

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek en leuk dat je even de tijd neemt om een berichtje achter te laten!
Thanks for visiting my blog and leaving a comment!