Incanto Images Fotografie

Incanto Images betekent betoverende foto's.
Ik hoop dat de betovering werkt en dat je kan genieten van de foto's.
Van macro- tot landschapfotografie en alles wat daar tussen in zit.





Gennepermolen



De molen werd voor het eerst vermeld in 1249 in een schenkingsoorkonde toen de molen in het bezit kwam van de Norbetijnenabdij te Postel ( België). Bijna vijf eeuwen lang was de abdij de eigenaar van de molen. Op de verwoesting in 1583 volgde herbouw in 1586/87. De oorspronkelijke dubbele graan- en oliemolen ging vanaf 1622 ook dienst doen als volmolen.







Na verdere aanpassingen in 1715 en 1850, volgde in 1963 een ingrijpende restauratie, waarbij het houten molengebouw en het huidige enkele rad nagenoeg geheel werden vervangen. Helaas werd het gaandewerk zodanig gereconstrueerd, dat de overbrenging van rad naar stenen buitengewoon traag gaat, waardoor onvoldoende uit de waterkracht kan worden gehaald.







Op 11 februari 1998 werd de molen door brand zwaar beschadigd, maar vrijwel direct daarna hersteld. Het gaandewerk was bij deze brand niet aangetast, wél moest nagenoeg het gehele dak worden vervangen. Bij deze gelegenheid is besloten, de overkapping van het rad te laten vervallen, zodat dit thans weer geheel vrij te zien is. Op 27 oktober 2002 waalde bij zware storm een boom tegen de molen aan, maar veroorzaakte weinig schade. 




































Info Molendatabase nummer 517

1 opmerking:

  1. Hoi Yvonne,
    Je hebt ondertussen een aardige molen collectie.
    Ook deze bijzondere molen heb je weer erg mooi weten te fotograferen.
    En je tekst erbij vind ik erg interessant om te lezen. Leuk hoor!!

    Groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek en leuk dat je even de tijd neemt om een berichtje achter te laten!
Thanks for visiting my blog and leaving a comment!