Incanto Images Fotografie

Incanto Images betekent betoverende foto's.
Ik hoop dat de betovering werkt en dat je kan genieten van de foto's.
Van macro- tot landschapfotografie en alles wat daar tussen in zit.

De mooiste foto's van 2012Het jaar is nu bijna ten einde en hier is mijn terug blik met vele mooie foto momenten die ik beleeft hebt.
Januari

De eerste helft van Januari hadden we veel storm, maar we hebben ook twee nachten nachtvorst en eindelijk weer een paar droge dagen.
Piet Romer is op 83jarige leeftijd overleden. Mijn zwarte Pietje.
De eerste Lee filters zijn in huis. Nu spelen met lange sluitertijden.


 

Februari

We denken dat eind januari de winter nooit meer gaat komen, de zomerjasjes zie ik bij sommige al uit de kast komen, maar daar was toch de winter plotseling, 22 graden vorst in Lelystad, dik pak sneeuw, we konden twee weken onze lol niet op. Maar gaat die Elfstedentocht nu wel of niet door. Ze houden het in Friesland spannend tot aan de laatste minuut. Jammer maar helaas, ook in 2012 geen Elfstedentocht.
Het is ook de maand dat Von door het ijs is gezakt in het Markermeer. Een ervaring rijker, hopelijk maak ik dat niet meer mee.
Mijn idool, wat een gouden keeltje, die is er niet mee. Whitney Housten is overleden op 48jarige leeftijd.
Februari heeft deze maand 29 dagen, nu mogen de meisjes een keer de jongen vragen....;-)Maart

Net als in de landen om ons heen was maart flink te warm. De gemiddelde maandtemperatuur in in de Bilt uitgekomen op 8.3 graden tegen een langdurige langjarige gemiddelde van 6,2 graden. Daarmee eindigt maart 2012 samen met maart 1957 op een gedeelde derde plaats in de rij van zachtste maartmaanden in ruim een eeuw.
De Scheveningse pier is te koop. Die mag toch niet verloren gaan.April

Kabinet Rutte valt
De enige mooie dag in April en gelijk met 23graden  op Koninginnedag, wat heeft Trix toch een zalige dag. Ondanks het ski ongeluk van Friso straalt ze wel.Mei
Helaas is deze serie nog niet geplaatst. Het volgen van de fuut is op niets uitgelopen.
 Geen kleintjes van deze ouders. Volgend jaar ga ik ze weer volgen maar dan zoek ik een paar nesten.


Op 5 mei hebben we een hele koude dag van 9 graden, 21 jaar terug was dat ook het geval. Laat de bikini nog maar even in de kast.
Hemelvaart begint koud, het is rond het vriespunt wanneer we in een bootje te stappen om te gaan dauwtrappen op de Nieuwkoopseplassen.
De Bee Gees, hebben het zwaar, broer Robin Gibb is overleden, wat draai ik hun muziek al lang. Mijn ouders waren al fan van hun, en met de film Saturday Night Fever heb ik me bij hun aangesloten. Wereld muziek. 
Ook Donna Summer is overleden. Ben ik toch blij dat er een LP in de kast ligt. Gelukkig kan deze ook nog gedraaid worden.
Kaarten winkel http://incantoimages.sendasmile.com is geopend. De opbrengst gaat naar een goed doel.Juni

Op 29 Juni is Malle Pietje uit Swiebertje op 90jarige leeftijd overleden. Wat heb ik altijd met veel plezier naar Swiebertje gekeken. JuliAugustus

We hebben één van de heetste dagen volgens de telling uit de Bilt op 29 augustus. In huis was het zelfs 34 graden.
September


Nog een keertje gezwommen in de Wijde Blik, op 9 september was het een warme dag met 25 graden. Rondje varen en een heerlijke verkoelde duik genomen.
Joop van Tellingen is overleden deze maand. 
En de VVD heeft de overwinning gehaald. Kijken of het ze nu gaat lukken. Hoeveel bezuinigingen zullen er aan komen voor het jaar 2013.
Oktober


50 Jaar "Bond, James Bond". De Britse superheld eerste hit in de bioscoop was op 5 oktober 1962, de film "Dr No" wordt een wereld succes. Een halve eeuw later en zes Bond-acteurs verder, zijn er 22 James Bond films uitgebracht. De 23ste film komt binnenkort uit in Nederland "Skyfall" de titelsong mag Adele voor haar rekening nemen. Weet je ze allemaal op te noemen..?? 
Sean Connery,  6 films, George Lazenby, 1 film, Roger Moore,  7 films, Timothy Dalton,  2 films, Pierce Brosnan,  4 films en Daniel Craig, 3 films
14 Oktober maakt de Oostenrijkse parachtist Baumgartner een recordsprong, als eerste mens maakt Baumgartner vrije val  door de geluidsbarrière. Met een heliumballen ging hij naar 39 kilometer hoogte, en vanuit zijn ruimtecapsule maakt hij deze sprong met een snelheid van 1342 kilometer per uur. Na +/- vijf minuten opende Baumgartner zijn parachute en nog eens vijf minuten landde hij in goede gezondheid op de grond. De reis omhoog duurde ruim 2.5 uur. Baumgartner had wel een speciale astronautenpak aan om de drukverschillen op te vangen.  
16 Oktober is er een grote kunstroof in Rotterdam. Uit de Kunsthal zijn zeven schilderijen gestolen met een aanzienlijke hoge waarde. Ze denken aan 1 miljoen of meer...Alleen al voor het schilderij van Matisse kunnen ze al losgeld vragen van 1 miljoen. Zal het allemaal in opdracht zijn uitgevoerd. Dan hangt er nu bij iemand een kostbaar bezit aan de muur.
17 Oktober een wereld ster is overleden. Silvia Kristel, 60 jaar, wie kent haar niet uit Emmanuelle
22 oktober een nieuw record, het was vandaag 21.8 graden, het oude record uit 1989 was 21.4 graden
29 oktober Orkaan Sandy gaat over New York
November


1 November Dierenpark Amersfoort heeft er een baby bij. Er is een olifantje geboren. De kleine spruit was al verwacht rond half oktober, maar bleef lekker warm bij moeder zitten. De kleine heeft een gewicht van zeventig kilo en daarmee is het dikhuidje redelijk klein uitgevallen. 
4 November De Marathon van New York is afgelast. De Amerikaanse stad is zwaar getroffen door de superstorm Sandy. Aan deze marathon zouden dit jaar 47.000 mensen meedoen.
Op 23 November overlijd op 81 jarige leeftijd Larry Hagman uit Dallas, daar heb ik vroeger toch wel enig uurtje naar gekeken, maar volgens mij meer voor Bobby Ewing.
11 November. MotoGP- Kampioen Jorge Lorenzo is wereldkampioen geworden met een zege voor eigen publiek op het circuit Ricardo Tormo in Valencia.
Ook in 2013 komt Lorenzo voor het fabrieksteam van Yamaha uit in de MotoGP. Dan heeft hij voormalig rivaal Valentino Rossi weer naast zich rijden.
26 November. Formule 1- Grote kampioenen presteren het onmogelijke op de belangrijkste momenten. Achteraan rijdend met een beschadigde auto, na een touché in de eerste ronde, bundelde de 25-jarige Duitser Sebastiaan Vettel al zijn talent in een weergaloze inhaalrace. En werd voor de derde keer wereldkampioen.December 
Binnen kort te zien op deze blog...

De eerste week van december valt er sneeuw, wat is het dan gelijk een andere wereld. Op donderdag 6 december hebben we gelijk code oranje voor de vrijdag, het gaat extreem weer worden. Er zou langdurige sneeuwval met veel wind komen. Iedereen blijft thuis werken en er zijn daardoor geen ernstige ongelukken gebeurt. En de sneeuw die was zondag alweer weg. Heel langzaam kropen we naar de + 9 graden.
Johannes, de bultrug die 12 meter lang is en 20 Ton weegt, die woensdag 12-12-2012, strandde en vastzit op de zandplaat de Razende Bol bij Texel, is na een rediings actie in het donker niet meer te redden. Alleen Johannes is Johanna, het is een vrouwtje.
24 December, loop ik in de Efteling en dan weet ik haast wel zeker dat ik de eerste mijlpaal hebt bereikt, 100.000 pageviews op Incanto Images blog. Deze mijlpaal is in nog geen drie jaar bereikt, april 2010 ben ik begonnen met Incanto Images blog. Vroeger maakte ik vele fotoalbums met de foto's die ik maakte en dat miste ik wel. Nu stonden de foto's alleen op de PC. Daarom een blog begonnen en ik vindt het nog steeds heel leuk om te doen. Wil ook hierbij iedereen bedanken voor de bezoekjes, jullie goede tips en vele reacties die jullie geven. Ik ga lekker door, op naar de volgende mijlpaal, 150.000 over een paar jaar, zal wel heel leuk zijn.Doe allemaal voorzichtig met het vuurwerk afsteken, geef elkaar een dikke knuffel, en voor 2013 heel veel liefde, gezondheid en geluk, met veel verrassende foto momenten.

Happy New Year

Sjaak  en  Yvonne


47 opmerkingen:

 1. Hoi Von,
  Vlak voor het einde van 2012 bekijk ik jouw blog met prachtige foto's. Februari is een absolute topper. De wetenswaardigheden van de maand vind ik wel leuk om te lezen maar ze halen (bij mij) de aandacht van je mooie foto's af en dat is toch niet de bedoeling. Dus nog maar eens alleen de foto's bekeken en wat zijn ze zoals altijd mooi, prachtige kleuren vooral en vaak met een artistiek tintje. Klasse, Von.

  Een heel fijn 2013 met alle goeds, gezondheid en veel mooie foto's.
  Proost!
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Von, gelukkig nieuwjaar!!
  Wat is het weer heerlijk om blogjes te kijken, ik amuseer me prima terwijl het buiten knalt.
  Leuk, je stukjes geschiedenis erbij, het heuglijkste feit is natuurlijk wel je 100.000 pageviews ;-)
  Verrassende selectie heb je gemaakt, februari is echt schitterend, maar helaas niet in het groot te zien.
  De bosanemoontjes vind ik nog steeds een topper, terecht dat je die gekozen hebt, en het aapje, ja die is hier ook helemaal op zijn plaats.
  Grappig dat we voor november allebei dezelfde foto kozen ;-)
  In dit nieuwe jaar weer vaak samen op stap, en dan zien of we aan het eind van 2013 weer eenzelfde foto hebben!
  groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was weer een prachtig jaar vol mooie momenten van jou. Mooi weergegeven op je blog. Je actie is weer geslaagd en morgen ga ik alles even op mijn gemak door kijken, De beste wensen van mij.

  groetjes Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een mooi en verrassend blog ingevuld met nieuwsfeiten van het afgelopen jaar. Altijd leuk om even terug te kijken en met deze deze foto's zeker geen straf. Prachtig werk. Veel gezondheid en een mooi fotojaar.

  gr frans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heelrijke serie hoor Yvonne! Ik vind vooral Februari prachtig!!! Ik wens je een heel mooi en gezond 2013 toe!
  groetjes
  Raym

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Allereerst de beste wensen voor 2013, Yvonne. Wat goed dat je al die gebeurtenissen zo hebt bijgehouden. Bij het lezen dacht ik "o, ja,....", maar was het tijdstip al weer vergeten. Prachtige serie. Hoe kan het ook anders: het zijn de mooiste. 4, 9 en 10 zijn mijn favorieten. Prachtig. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldige serie Yvonne, het aapje springt er voor mij uit, klasse plaat.
  Ik wens jou en je dierbaren een heel gelukkig en gezond 2013 toe.
  Groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat leuk om alle belevenissen van het afgelopen jaar zo te verwerken tot een geheel,en leuk om al dit moois nog eens terug te zien veel gezondheid en een gelukkig nieuwjaar gewenst. cobie en bas.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De beste wensen voor 2013!
  En wat is dit toch een leuk initiatief....hoewel ik de meeste beelden wel ken, roepen sommigen toch dat ohjah-gevoel op....
  Mijn absolute favoriet is je zonsondergang op het ijs: dit was dat natte pak méér dan waard!

  Grtz,
  Roeselien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Von,
  In vogelvlucht heb je jouw 2012 laten passeren, dus 2 x bekijken voor de tekst en -tig x voor de foto's, Winnaar is de 2e foto, die trouwens niet in de lichtbak verschijnt. Deze foto is wel zo mooi van sfeer. Maar ja jij weet altijd een sprookje op te roepen in je foto's.Prachtig! Ik wens je een geweldig fijn, gezond, spannend en verrassend 2013 toe!
  Groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Von,
  Jou idee van eervorig jaar leek zo simpel, "publiceer op 31 december je 12 mooiste momenten van het afgelopen jaar". Je ziet het gevolg van jou idee, steeds meer bloggers geven hieraan gehoor en zodoende is het aan het begin van dit nieuwe jaar heerlijk genieten van alle blogs.
  Jou opzet is ook leuk, foto's welke geen woorden nodig hebben en een samenvatting van de gebeurtenissen uit het voorbije jaar.
  Op naar een nieuw mooi jaar en elke dag genieten.

  Het allerbeste voor 2013.
  Groeten,
  Ron

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik wens iedereen een gelukkig nieuw jaar en veel foto plezier in 2013.
  zo te zien is dit een mooi jaar geweest aan je foto's van 2012 te zien ze zijn erg mooi.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Yvon,
  Jullie nog de allerbeste wensen voor 2013, en dat we maar weer veel blog van je mogen zien. Wat laat je hier ook weer een prachtig overzicht zien. Ik kies bijna nooit bij iemand zien mooiste foto, maar hier kan ik het niet laten, dat is voor mij februari. Vooral zo doorgaan.:-))

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hi Yvon,
  Wat was het weer een goed idee van jou, zo'n oudejaarsblog, zodat we nieuwjaarsdag lekker achter de PC zitten te genieten van alle mooie foto's. Ook jouw jaar 2012 heb je mooi weergegeven. Het aapje van oktober vind ik toch wel heel mooi. En februari, een schitterende strandfoto.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hai Von,

  Ik weet 2012 geen gemakkelijk jaar was voor je, maar ik heb veel bewondering voor je opofferingsgezindheid (mooi scrabbelwoord). Tussendoor heb je toch wel een paar aardige kiekjes weten te schieten. Een understatement natuurlijk, want je hebt prachtige platen geschoten.
  Vooral je rally-avonturen heb ik weer met veel plezier gelezen en ook je vele uitstapjes met Loes vond ik leuk om te bekijken. Zeker omdat je dan mooi het verschil van interpretatie kunt beoordelen.
  Lieve Yvonne, ik wens jou, je Sjakie en de rest van je dichtbij staande geliefden een gezond en gelukkig 2012 toe!

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Yvonne,

  Volgens mij moet jij je heel gelukkig voelen dat jouw initiatief zoveel navolging heeft gekregen.Iedereen heeft zo zijn eigen benadering, zijn eigen originaliteit.Jouw presentatie wijkt weer af van wat ik tot nu toe gezien heb. Dat maakt het alleen maar interessanter en persoonlijker. Ik heb met plezier naar jouw keuze gekeken.

  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Très jolie rétrospective, Yvonne!
  Bonne et heureuse année 2013!
  Profite bien!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Yvon

  Een bijzonder mooie serie met veel variatie waar ik met zeer veel plezier naar zit te kijken,
  het zal moeilijk geweest zijn om een keuze te maken, want jij maakt zoveel schitterende foto's.

  Wij wensen jou , Sjaak en de overige familieleden een een liefdevol 2013 toe ! !

  Lieve groetjes, Joop en Nel

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi Yvonne
  Prachtig jaaroverzicht ...Ja..als je zo terug in het jaar gaat..
  wat hebben we dan weer geweldige momenten kunnen fotograferen ..
  Door fotograferen beleef je de momenten op één of andere manier veel intenser.
  En dan terugkijkend is het nog lastig zat om keuzes te maken..
  Ja...Dit geweldige idee van jou ..gaat een mooie traditie worden ..Goede dingen nemen we mee naar 2013 :)
  Ik wens jou en Sjaak een Mooi en vooral Gezond 2013
  Groetjes Henk
  p.s. inderdaad...op naar de 150.000

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Yvonne
  Prachtig jaaroverzicht ...Ja..als je zo terug in het jaar gaat..
  wat hebben we dan weer geweldige momenten kunnen fotograferen ..
  Door fotograferen beleef je de momenten op één of andere manier veel intenser.
  En dan terugkijkend is het nog lastig zat om keuzes te maken..
  Ja...Dit geweldige idee van jou ..gaat een mooie traditie worden ..Goede dingen nemen we mee naar 2013 :)
  Ik wens jou en Sjaak een Mooi en vooral Gezond 2013
  Groetjes Henk
  p.s. inderdaad...op naar de 150.000

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Vorig jaar begon je met het goede idee van de beste foto's en dit jaar lijkt het of er nog meer mensen aan meedoen. Ontzettend leuk.
  Je hebt zelf ook een prachtig blog gemaakt. Mooie foto's en leuke informatieve tekst erbij.
  De strandfoto van februari is gewldig. Heel sfeervol en mooi van kleur. Ook je macro van maart vind ik een kunstwerk. Je bent heel goed in het fotograferen met geringe scherpte.
  Het aapje en de eend zijn schattig en heel mooi gefotografeerd.
  Ik heb je blog met veel plezier gelezen en bekeken.
  Heel veel goeds en mooie fotografie in 2013.
  Groetjes, Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hà Von, wat heeft jouw idee veel gevolg gekregen, zò leuk om ieders interpretatie te zien maar over het algemeen toppers van foto`s.
  Ik ben gek op jouw macro`s met geringe scherptediepte maar ook de foto van Februari vind ik meesterlijk.

  Ik wens jou en je fam. alle goeds en vooral gezondheid in 2013
  En veel mooie fotomomenten om aan het eind van dit jaar weer zo`n mooi overzicht blog te maken.

  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hallo Yvon,

  Ook van jou jaaroverzicht geniet ik. Wat heb je er werk van gemaakt zeg om ook de andere info per maand erbij te zetten. Jammer dat ik de foto van februari niet in het groot kan bekijken want dat is toch wel 1 van mijn favoriete foto's van je reeks. Maar ik smelt nog steeds van je foto van het doodshoofdaapje!! Heerlijke plaat blijft dat. Gelukkig denk je er ook zo over en siert die al een tijdje je blog als kopfoto.

  Wens jou ook nog een gelukkig en gezond 2013 toe!!!


  Groetjes,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Een prachtig overzicht Yvonne. Voor mij is februari de mooiste van deze serie.

  Ik wens je al het goeds in 2013 en veel mooie fotomomenten.

  Gr. René

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hi Von,

  Meid wat heb je dit prachtig vertaald zowel in woord als in beeld.
  Super mooie foto's, en tijdens het lezen dacht ik vaak.....Oh ja!
  Sommige dingen vergeet je weer snel en andere blijven je de rest van je leven bij.

  Ook voor jullie een prachtig, liefdevol en gezond 2013 gewenst.
  En wie weet tot...............?

  LG, Karina

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoi Yvonne...

  Wat heb je je stinkende best gedaan op deze blog...
  fantastisch de foto's afgewisseld met nieuwsfeiten en het weerweetjes!!
  Ik feliciteer je met het de 100.000 pageviews!! en dat in notime..van Harte!!
  je foto's zijn prachtig...ze zien er prachtig uit, maar foto 2 is me
  erg bijgebleven, mooi met het Lee filter een prachtig resultaat, heerlijk van kleur..
  Ik wens jou en Sjaak een fijn en gezond 2013..we zien elkaar vast wel..

  Lg. Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hoi Yvonne,
  Prachtige serie foto"s heb je uitgezocht. Zal best lastig geweest zijn om deze selectie te maken. Je hebt ook zoveel mooie foto's gemaakt...
  Mijn voornemen is dit jaar weer wat vaker te bloggen en andere blogs te bekijken. Dus wie weet eind dit jaar ook een serie van de beste 12 ( of 13) van mijn kant.
  Groetjes Odette

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hallo Yvonne,

  wat een mooie selectie heb je van het afgelopen jaar gemaakt.
  Nu zie ik vaker prachtige foto's hier voorbij komen en
  geniet daar dan ook steeds van.
  Wat ik heel leuk vind is je laatste foto met die klok,
  wat een enig idee :-)

  Ook de allerbeste wensen en geluk en gezondheid in 2013.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hoi iniatiefneemster,

  Al weer wat mooie best of 2012 blogberichten mogen bekijken en dat mede dankzij jouw iniatief!

  Zelf heb je er een informatief bericht van gemaakt; ik was van een aantal van de overledenen alweer kwijt dat ze dood waren gegaan afgelopen jaar.

  Ik vind je februari foto wel erg erg mooi hoor! Bijzonder moment denk ik. Ook de rest valt 'heel goed te pruimen'. Erg veelzijdig.

  Ik wens je fijne fotomomenten in 2013 en op naar je 3-jarig jubileum!

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hey Buffie,

  Wat een jaar komt er ook hier voorbij.
  Vele kippenvel momentjes en pracht foto`s.
  Leuk ook dat we met het zelfde plekkie zijn begonnen.
  Wat een dag was dat, tja en dit jaar Moddergat denk ik...
  Maar het was een moeilijk jaar ook voor jullie en we duimen
  dat we kleine stapjes vooruit gaan met elkaar.
  Heb echt bewondering hoe je alles hebt opgepakt en het er
  allemaal bij hebt gedaan... echt heel lief!

  Alle goeds en heel veel liefs voor jullie!
  Dikke knuf van Bufff

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hoi Yvonne
  Leuk initiatief van je, hoewel ik me suf zit te typen ;)! Grappig om te zien hoe ieder toch zijn/haar eigen stijl heeft. Jouw foto's hebben altijd iets dromerigs, vaak vol warmte. Een prachtig signatuur! Heel veel goeds, gezondheid en geluk voor 2013 en heel veel bijzondere fotomomenten!
  groetjes Albertine

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hoi Yvonne,

  Toppie overzicht hoor!
  Ga zo door in het nieuwe jaar!

  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hallo Yvonne,
  Goed initiatief van je, er zijn veel overzichtsblogs gemaakt. Leuk om die allemaal te bekijken. Jouw overzicht begint al meteen heel fraai met de collage. Je landschappen van februari en november zijn erg sfeervol. Ook je macro's maart, april, juli en september zijn mooie opnames. Die van maart is in dezelfde stijl als de tulp die je pas plaatste. Toch echt wel jouw specialiteit. Het doodshoofdaapje is echt super, zo mooi van kleur.
  Ik wens je een gezond en goed 2013 met veel leuke en geslaagde fotouitstapjes (hopelijk kan ik je er op een of enkele vergezellen). Ik kom dan trouw langs om je blogjes met veel plezier te bekijken.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Leuke foto's zo, ik heb het iets korter gehouden. 3 foto's van de leukste momenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hoi Yvonne,

  Op de eerste plaats mijn complimenten voor het organiseren van dit initiatief, ik had niet gedacht dat het zo'n effect teweeg zou brengen. Wat een prachtige platen komen er voorbij. Ik heb, als relatief nieuwe blogger besloten dit jaar nog niet mee te doen, wilde eerst even de kat uit de boom kijken, maar volgend jaar hoop ik ook present te zijn.
  Hele mooie platen heb je dit jaar geschoten, sommige toch wat meer kunstzinnig van aard dan de meeste anderen. Februari straalt een prachtige sfeer uit, maart is zo'n kunstzinnig juweeltje en de boktor van juli is prima neergezet met de scherpte precies op het juiste punt. Ja en het aapje siert natuurlijk niet voor niets als header je blog, een prachtig geheel.

  Ook jij een goed en gezond 2013 met veel fotogenoegen,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Hoi Yvonne,
  Ik heb genoten van jouw serie. De macro van de druppels en het kleine eendje, zo vlak boven het water, vind ik prachtig. De foto van de wolkenlucht met gaten vind ik ook bijzonder mooi. Dit verschijnsel, dat er gaten in een wolkenlucht vallen, zag ik vorige week ook op het nieuws voorbijkomen. Maar hoe heette het ook maar weer...
  En wat een werk om ook nog een jaaroverzicht te maken! Al lezende viel me op dat ik sommige dingen ook alweer was vergeten.
  Volgens mij is je initiatief een groot succes. Het is een mooie afsluiting van een fotojaar en maakte mij tegelijkertijd enthousiast voor het nieuwe jaar!
  Hartelijke groet,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ja het zit er op. De laatste vuurpijlen zijn de hemel in, de champagne is op en de oliebollen die overwaren op het dak gesmeten.Het was voor jou duidelijk ook een zalig fotojaar met meesterlijke foto's die je terecht nog eens voorbij laat komen...

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Beautiful images for the year.
  Happy New Year dear Von, I wish everything good for you in 2013!
  Warm greetings
  xoxoxo ♡

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Hallo Yvonne, leuk initiatief het jaaroverzicht van 2012. Het mooie is dat je op een simpele manier een goed overzicht krijgt van het beste wat men te bieden heeft. Omdat ik inmiddels een jaar Blogger ben heb ik besloten ook mee te doen en met veel plezier. Via andere Blogs kwam ik ook op jouw Blog terecht. Wat een mooie kwaliteit foto's en bovendien heel divers en inspirerend. Uiteraard ga ik je volgen en heb ook een link van je Blog op mijn Blog geplaatst.

  Groet, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Wat een prachtige foto's en teksten, het is een genot om naar te kijken !

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Leuk dat je ook de geschiedenisfeitjes aanhaalt, een heel goed idee! Prachtige foto' heb je uitgezocht voor de blog, mijn favoriet blijft het aapje, dat vond ik in 1 klap geweldig!
  Een heel fijn en gezond 2013 gewenst!
  Hartelijke groet, Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Wat een geweldige serie foto's!
  Mooi om dit allemaal weer eens terug te zien, en ook voor jou moet dit heerlijk zijn geweest om weer eens na te genieten van al het moois dat je gezien én gefotografeerd hebt in het afgelopen jaar.

  En je hebt ook een knap stukje werk afgeleverd met alle begeleidende teksten!

  Hopelijk wordt 2013 ook weer een mooi foto-jaar voor je!

  Groetjes, Wouter

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Het was een mooi fotojaar! Gelukkig nieuwjaar nog!
  Groetjes,Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Hey Yvonne,

  Mooie serie heb je uitgezocht als jaaroverzicht.
  Veel variatie, prachtige platen, veel beleefd.
  Op naar een nieuw lang jaar vol met mooie foto momenten. Zo kan ik fijn meegenieten.

  Gr. Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Het AANZIEN VAN 2012 lijkt het wel Yvonne, super maar wel jammer dat er zoveel bekende dood gaan want dat is en teken dat we zelf oud beginnen te worden.
  Prachtige foto`s van je allemaal even scherp maar met een ander verhaal en zelfs enkele met nog geen verhaal, ben benieuwd wat er dit jaar komen gaat.
  Eerst maar wat vorst en sneeuw en dan zien we wel, in elk geval veel plezier met je foto vrienden en vriendinnen.

  Gr Michel

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Usually I don't read post on blogs, however I wish to say that this write-up very pressured me to try and do so! Your writing taste has been amazed me. Thank you, quite nice post.

  Here is my website ... payday loan

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek en leuk dat je even de tijd neemt om een berichtje achter te laten!
Thanks for visiting my blog and leaving a comment!