Incanto Images Fotografie

Incanto Images betekent betoverende foto's.
Ik hoop dat de betovering werkt en dat je kan genieten van de foto's.
Van macro- tot landschapfotografie en alles wat daar tussen in zit.

Top 12 uit 2019Het jaar zit er bijna op, 2019 ligt dan achter ons en 2020 staat te trappelen om te beginnen.
Met nieuwe wensen, dromen en verwachtingen...

Maar nu eerst terugblikken op fotojaar 2019.
Een jaar met 31 fotoblogjes en een vakantie naar de Balkan, rondje Kroatië en Slovenië, waar jullie nog niets van hebben gezien, weekend Luxemburg , daarvan krijgen jullie in 2019 hopelijk iets te zien. 

De reacties op de blog worden stukken minder, dat komt ook door dat er op Facebook veel reacties gegeven worden. 
Waar er in het begin van het bloggen tegen de 50 reacties waren, is het nu rond de 8 stuks.
Nog steeds blij mee want de bezoekers komen gelukkig nog gezellig langs. Dit jaar heb ik ook een paar molens laten zien, daar ga ik volgend jaar weer mee verder. Ik heb er nog genoeg...;-)

 Nu mijn keuze uit 2019. De mooiste foto's per maand geselecteerd....


Spelen met ijs in de haven. Zag bevroren water nog op de stelton platen liggen, kijken of ik hier iets van kon maken. 

1 januari
Tijdens oud en nieuw ontstond in en rondom Scheveningen op veel plekken brand door een regenbui van vonken. Oorzaak was een combinatie van harde wind en een vreugdevuur dat, tegen de regels in, te hoog gebouwd bleek te zijn.
Op Vlieland en Terschelling zijn verscheidene containers aangespoeld die een containerschip in de nacht heeft verloren. Het schip MSC Zoe, een van de grootste containerschepen ter wereld.

22 januari
Eerste sneeuw gevallen, ruim 2200 kilometer file in de avondspits.

Zandvoort in beweging. Met Loes en Jet een dagje aan het strand fotograferen.

16 februari
20,4 graden, de natuur loopt drie weken voor

27 februari
20,4 graden, was dit de warmste 27 februari ooit gemeten. 
In het Limburgse Arcen steeg het kwik zelfs tot 20.5 graden en daarmee was dit de hoogste temperatuur ooit gemeten.Winter is voorbij, een rondje lopen door onze straat. Wat staat er veel moois langs de weg, normaal rij je daar zo aan voorbij.


Met Jet even de tulpen in Noord-Holland bewonderen.Lang weekend met de BMW club in Luxemburg


14 mei
Formule 1 voor 3 jaar weer naar Zandvoort, na 35 jaar weggeweest.

18 mei
Eurovisie Songfestival. Heel Europa zag hem winnen, Duncan Laurence. Na 44 jaar wachten is het in Tel Aviv gelukt dat het Eurovisie Songfestival naar Nederland komt.

20 mei
De racewereld treurt. Drievoudig wereldkampioen  Formule 1-coureur Nikki Lauda overleed op 70-jarige leeftijd. Lauda veroverde in 1975 en 1977 de wereldtitel in een Ferrari. In renstal McLaren behaalde hij deze titel in 1984. De Oostenrijker droeg eigenlijk altijd een pet om de brandwonden bij zijn verminkte rechteroor te bedekken, de gevolgen van een zware crash in 1976 op de Nürburgring.


Met Loes de zonnedauw proberen, die zijn allemaal de prullenbak in gegaan maar deze grasjes hebben de maand juni veroverd.

24 juni
Maarten van der Weijden zwemt de Elfstedentocht ruim 195 kilometer. Met zijn Elfstedenzwemtocht haalde van der Weijden geld op voor het onderzoek naar kanker, tot nu toe is er 3.910.783 euro opgehaald.


Weer een gekke bui dag. Een vleugel van een libelle..denk dat deze even een rust moment nodig had, heeft ander half uur op mijn tafel uitgerust, druppeltjes water op de tafel gedaan, waar de libelle ruim van dronk en na een paar foto's gemaakt te hebben ging deze er weer vandoor.

19 juli
Rutger Hauer (23 januari 1944) is op 19 juli overleden. De filmprijzen die hij won waren de Golden Globe, twee Gouden Kalveren en een Rembrandt Award. Maar wie kent de twaalfdelige serie Floris niet uit 1969. En Turks Fruit met Monique van de Ven uit 1972.

24 juli
Werd er een temperatuur van 39,3 graden gemeten, hiermee werd het oude Nederlandse temperatuurrecord van 38,6 graden uit 1944 na bijna 75jaar werd verbroken

25 juli
Stijgen de dagtemperaturen in vijf provincies voor het eerste het begin van de metingen boven de 40 graden. Het nieuwe temperatuurrecord van 40.7 graden wordt gemeten in Gilze en Rijen.


Op weg naar Kroatië en Slovenië....

6 augustus 
In de Bilt is een tweede officiële hittegolf geregistreerd,het werd 30,2 graden. In Noord-Limburg kwam het zeer lokaal zelfs tot 38 graden. De officiële .hittegolf begon op zondag 29 juli. Van 15 juli tot en met 27 juli was ook al sprake van een hittegolf. Alleen in 1941 en 2006 kwam het in De Bilt ook tot twee hittegolven.


De mooiste watervallen die ik ooit gezien heb.


De BMW rit van deze maand ging door Blokzijl. Zeker niet mijn mooiste foto uit oktober, maar wel een met super leuke herinnering. Op de plek van de witte boot aan de overkant heb ik als kindje van 13 jaar ook gelegen. 


Blijft bijzonder om uilen in het wild te vinden, en dat ze je dan aankijken met die vragende ogen, "zie je mij zitten tussen al die takjes..?"

13 november 
Coalitie akkoord over stikstofmaatregelen. Vanaf 1 januari 2020 op alle snelwegen 100 km. Boeren moeten vee minder eiwitrijk voedsel geven. Aanpassing of verplaatsing natuurgebieden.

17 november 
Brazillië Max Verstappen behaalde voor Red Bull zijn tweede pole position van het seizoen. Ferrari coureur Sebastian Vettel kwalificeerde zich als tweede, terwijl Lewis Hamilton voor Mercedes de derde tijd neerzette. Max Verstappen behaalde zijn derde zege van het seizoen.
Max heeft het Formule 1-seizoen 2019 afgesloten met een tweede plaats in Abu Dhabi. Het levert de Nederlander een derde stek in het WK op, zijn beste klassering tot dusver. "Het is een al met al een goed jaar geweest", aldus de winnaar van Spiegelberg, Hockenheim en Interlagos.


Spelen met een ui

15 december 2019
De Nederlandse handbalsters worden wereldkampioen in Kumamoto. Zes seconden stonden er op de klok, een gemiste penalty zou verlenging betekenen en een enorme deceptie die de Nederlandse handbalsters wellicht nooit meer te boven zouden komen. Een moment later vlogen de Nederlandse handbalsters elkaar in de armen toen de wereldtitel een feit was. Spanje was in extremis verslagen ( 30-29), Oranje in extase.

19 december
Zangeres van band Roxette overleden op 61 jarige leeftijd - Marie Fredriksson. Roxette kende in het tweede deel van de jaren tachtig veel succes met hits als "Listen to your heart " en "The Look " en uit 1990 de hit "It must have been love"

21 december
Gevecht van de eeuw. Badr Hari vs Rico Verhoeven. Bijna 30.000 vechtsportliefhebbers zitten in het Gelredome in Arnhem, als de twee beste kickboksers van de wereld voor het eerst in drie jaar weer tegenover elkaar in de ring staan. De kaartjes dichtbij de ring kost € 1500 , voor € 65,00 heb je een stoeltje in de nok van het stadion.  De 30-jarige Verhoeven is  klaar om zijn wereldtitel voor de negende keer op rij te prolongeren. Hij won drie jaar geleden van Hari toen de Amsterdammer van Marokkaanse afkomst tijdens de krachtmeting een arm brak. De partij gaat over maximaal vijf ronden van drie minuten. Wie is de sterkste..?? Na het bloedstollende tweede gevecht tussen Rico en Badr hebben kickboksfans over de hele wereld nog steeds geen duidelijk antwoord op deze vraag. Omdat Badr net als drie jaar geleden  in Duitsland ook in Arnhem geblesseerd moest opgeven, blijven de "Badr Army" en de Rico fans figuurlijk gezien rollebollend over straat gaan. Badr heeft iets aan zijn enkel overgehouden van deze wedstrijd. In de derde ronde gaat het mis.

31 december
Er is voor 77 miljoen aan vuurwerk verkocht, men denkt dat er mensen aan het inslaan zijn want het knal vuurwerk mag volgend jaar niet meer.

2019 was het op twee na warmste en op drie na zonnigste jaar ooit gemeten. De gemiddelde temperatuur kwam uit op 11,2 graden, tegen 10,1 normaal. Alleen in 2014 in 2018 was het warmer. Uitschieter was 25 juli: in Gilze-Rijen werd het toen 40,7 graden. Dat was het nieuwe nationaal warmterecord.

Aantal pageviews in 2019 = 28374

Zoals jullie zien staat er onder de foto geen " lichtgrijze tekst" met verwijzing naar een blog.
 Ik loop een beetje achter en probeer het een en ander in te halen in 2020. 

Hierbij wil ik iedereen bedanken voor de leuke, spontane, behulpzame en lieve 
woorden en  wens iedereen een hele gezellige en fijne jaarwisseling, voor 
2020 veel liefde, gezondheid, geluk en heel veel mooie fotomomenten.

Tot in 2020...dikke knuf van mij...
13 opmerkingen:

 1. Om te beginnen mijn allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar!
  Ondanks je achterstand met blogjes heb je toch weer een prachtig jaaroverzicht samengesteld, die foto's beloven nog veel moois als je er de tijd voor vindt.... Hopelijk vinden we dit jaar ook meer tijd en gelegenheid voor onze uitstapjes.... Verrassend dat er in dit overzicht toch twee foto's van zulke uitstapjes voorbij komen, we zijn dus toch echt nog wel eens samen op pad geweest ;-) De bewogen zee is prachtig! Ik ben ook verrukt van de libel, zo'n mooi spel van kleuren en licht. Leuk dat je weer wat feiten uit 2019 hebt vermeld, zo'n terugblik is altijd weer verrassend. En nu op naar 2020!!

  Lieve groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Von.
  De beste wensen en veel geluk in 2020, in goede gezondheid!
  Prachtige keuze heb je gemaakt voor de 12 van het jaar!
  enneh...kom maar op met je molens ;-) Er stond er gisteren ergens een in brand, helaas! Misschien heb je van die molen nog foto's. Altijd wat met die molens, rijke historie. kommer en kwel en bijna altijd volgt er een glorieuze restauratie!
  Veel fijne natuurbelevenissen en toertochten voor jou en Sjaak.
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Von,

  Wat een heerlijk fotografisch jaar heb jij gehad.
  Mooi, sfeervol, unieke momenten en zeer creatief.

  Ook voor jouw en je dierbaren een mooi, gezellig, fotogeniek en bovenal gezond 2020 gewenst.

  LG, Karina

  PS, Heel toevallig kreeg ik vandaag weer eens een update, hoop dat dit weer vaker gaat gebeuren want ik kreeg er zelden of nooit eentje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Yvonne,
  Je hebt er een verrassend overzicht van gemaakt met zeer uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast in de tekst een terugblik op gebeurtenissen die jij belangrijk vond. Het is weer eens een andere manier om een terugblik op het afgelopen jaar te maken.
  Ik hoop dat je 2020 goed bent begonnen en wens je toe dat het een jaar wordt dat je je om allerlei goede redenen zult herinneren.
  Groetjes, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hai Von,

  Allereerste de allerbeste wensen voor 2020. Een prachtig overzicht met een aantal mooie zeer verrassende platen. Leuk om te zien hoe je met bepaalde onderwerpen spelenderwijs is kunstigs uit de camera kunt toveren. Vooral zo'n openingsfoto is daar een geweldig voorbeeld van. Echt een fantastische plaat. Soms wil ik wel dat ik dat ook zou kunnen, maar ik gun mij er eigenlijk de tijd niet voor. Geheel ten onrechte zoals jij ons voorschotelt.
  Ik hoop in 2020 toch iets meer van dit soort beelden van je te zien. Hier of op FB.

  Groetjes,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Von,
  Wat een goed geheugen heb jij :-)
  Je hebt er een leuk blog van gemaakt. Wat me opvalt is dat je een duidelijke stijl aan het ontwikkelen bent. Gebruikmakend van gedempte kleuren en heel beperkte scherptediepte.
  Een heel fijn 2020 met mooie ritten, maar hopelijk ook leuke foto-uitstapjes. Daar sluit ik dan graag een paar keer bij aan!
  Lieve groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reeks laat goed een eigen stijl zien, die ik zeker kan waarderen. Ook al fotografeer ik zelf heel anders. Misschien ook wel omdat ik het niet kan, dus respect voor je fotografiekunsten!

  Ik wens je een inspiratievol 2020.

  Gr. René

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Yvon
  Je hebt er weer een prachtig blog van gemaakt dit jaar. Mooie en minder mooie moment vullen het jaar. 2019 was voor ons geen best jaar. Verlies van een dierbaar persoon drukte hier een flinke stempel op.
  Je foto’s zijn weer prachtig zoals ik gewent ben van je. Het zal wel lastig kiezen geweest zijn neem ik aan. Zo af en toe volg ik je blog en uiteraard op fb..
  Wens julli ook het beste voor 2020 en hopelijk gevuld met mooie herinneringen aan het eind van het jaar.

  Groetjes Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige belevingen heb je vastgelegd mooi om naar te kijken. Gezondheid en heel veel geniet momenten in dit nieuwe jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Yvonne,

  En een mooie hobby hebben we, iedereen kan er z'n ei in kwijt..
  de ene houd van macro- en de andere van vogelfotografie en zo is er voor iedereen wel een
  onderwerp waar we warm voor lopen!
  wat heb je een prachtig overzicht gemaakt, compleet met nieuwsfeiten van het voorbije
  jaar. Prachtige foto's als ik een keuze mocht maken koos ik voor de foto van de maand juni, die vind ik prachtig...gewoon even genieten hier!!
  Ook ik bezondig me aan de gekte rond FB, maar geloof me ik denk dat iedereen straks weer terug komt op de blog, ik heb mijn buik er al behoorlijk van vol!! dus wie weet wat er dit jaar gaat gebeuren!

  ik wens jou
  en Sjaak een fantastisch jaar, blijf zo gezond als mogelijk,
  geniet van elkaar en van je hobby!!

  Lief Nieske

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi jaaroverzicht, veel foto's met creativiteit, leuk.
  En verder een paar prachtige foto's van jouw buitenlandse reizen.
  Ook leuk dat je de nieuwsfeitjes van elke maand erbij hebt gezet, dan wordt het een echt jaaroverzicht.
  voor jou ook een heel mooi 2020 en we blijven lekker bloggen, ook in 2020
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Yvonne,
  Een mooi jaaroverzicht laat je hier zien met een aantal mij aansprekende en inspirerende foto's. En dan doel ik op de foto's van februari t/m april, juni en juli. Het is niet de manier zoals ik fotografeer, maar ik probeer het soms wel, meestal zonder bevredigend resultaat. De teruglopende belangstelling voor fotoblogs is ook bij mij al een paar jaar aan de gang, maar 2019 gaf alweer een lichte stijging te zien, dus wie weet krijgen de aanhouders gelijk. Ik heb overigens dit jaar geen enkel blogje van jou gezien. Kennelijk ben ik van de mailinglist afgevallen. Ik meld me meteen weer aan, want ik ben wel benieuwd wat er volgt in 2020. Ik vind het ook top van je dat je ons ieder jaar weer steevast herinnert aan het jaaroverzicht!
  Groet, Dick

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Many Thanks for the shared this informative and interesting post with me.
  Surviv io
  Call of Duty: Mobile
  Kizi Games

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek en leuk dat je even de tijd neemt om een berichtje achter te laten!
Thanks for visiting my blog and leaving a comment!