Incanto Images Fotografie

Incanto Images betekent betoverende foto's.
Ik hoop dat de betovering werkt en dat je kan genieten van de foto's.
Van macro- tot landschapfotografie en alles wat daar tussen in zit.

Wilde Eend

09-06-2010
Wat is het moeilijk om dit te doen. In de vlucht een eend op de foto is echt even voor mij nog wat ik moet oefenen. Er zitten er genoeg op de steiger dus les materiaal voldoende. Nu niet alleen hun poepie opruimen maar ook even gebruik van maken dat ze hier zitten.

De wilde eend (Anas platyrhynchos) is een veelvoorkomende soort in de gematigde en subtropische wateren in Noord-Amerika, Azië en Europa. De vogel komt ook wel voor in Centraal-Amerika en het Caribisch gebied. In Europa is de wilde eend een van de meest voorkomende soorten eenden. De lengte bedraagt 51 tot 62 cm en de spanwijdte 91 tot 98 cm. Een volwassen eend weegt tussen de 700 en 1500 gram. Gemiddeld wordt een wilde eend vijftien jaar oud. De oudst bekende wilde eend werd negenentwintig jaar. De wilde eend is de stamouder van de gedomesticeerde tamme eend.
Het mannetje (de woerd) is kleurrijk met een glanzend groene kop, een witte halsband, een kastanjebruine borst en gekrulde zwarte veren aan de staart. Het donkerbruine vrouwtje en de eendenkuikens (pullen) hebben een schutkleur. De woerd en het vrouwtje hebben 1 ding gemeen: de blauw-paarse vleugelspiegel. Sommige dieren zijn (gedeeltelijk) wit; door rasveredeling is de schutkleur vervangen door een geselecteerde kleur. De witte delen bij de volwassen dieren waren geel toen ze nog eendenkuiken waren.
Het vrouwtje bouwt een nest in het lange gras, in een knotwilg of in een holte. De acht tot tien eieren broedt ze uit in 4 weken. Het ei is zonder tekening, basiskleur grijs/blauwgroen/grijsgroen/vuilwit/roomwit, soms lichtblauw. Schaal glad, niet glanzend. Vorm meestal subelliptisch, soms kort of lang subelliptisch. Formaat 57 x 41 mm (50-65 x 37-46), gewicht 51 g (42-59).
Neemt veel soorten voedsel en op verschillende manieren. Omnivoor en opportunistisch, veelal in groepen. Vroeg in het jaar zaden en groene plantedelen, ’s zomers meer dierlijk voedsel; in herfst en winter planten en zaden.

7 opmerkingen:

 1. Nu dat is je heel goed gelukt Yvon want dat valt inderdaad niet mee die Eenden gaan zo vreselijk hard
  pracht foto's zijn het mooi scherp geweldig
  Fijne avond Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Yvonne
  Wij zijn zo verwend/gewend aan deze wilde eenden..Maar als je ze dan zo op de foto's ziet..Wat hebben we dan een geluk dat ze hier zo algemeen zijn. En wat zijn het eigenlijk prachtige eenden!..Heel mooi in beeld gebracht.
  Ook in je vorige logje..vooral die jonge meerkoetjes..Zo close..Zo scherp...Ja heel mooi Yvonne.
  Gr Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hele mooie plaatjes van de eenden!
  vooral die vliegende....super!
  groetjes jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prachtig Yvon, je hebt ze er goed opstaan.
  En zo scherp.
  De eerste lijkt wel een kunst werkje met die grijze achtergrond.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke eendenserie Yvon, complimenten voor de vliegende eenden
  wat dat valt niet mee om ze zo mooi vast te leggen.

  groetjes en een fijn weekend gewenst, Joop x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg mooi gedaan!
  Valt niet mee om ze in de vlucht goed vast te leggen.
  Groet,
  Peter en Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie serie, vooral die eerste vliegende eend heb je er prachtig op.
  Ik ervaar zelf ook steeds weer hoe moeilijk het is om vogels in de vlucht te fotograferen, met mijn compact bridge camera is dat haast onmogelijk (traag).
  Ik vind dat het jou heel goed is gelukt

  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek en leuk dat je even de tijd neemt om een berichtje achter te laten!
Thanks for visiting my blog and leaving a comment!