Incanto Images Fotografie

Incanto Images betekent betoverende foto's.
Ik hoop dat de betovering werkt en dat je kan genieten van de foto's.
Van macro- tot landschapfotografie en alles wat daar tussen in zit.





Top 12 uit 2021


Het is de laatste dag van 2021. Het jaar zit er bijna op, weer een jaar om nooit meer te vergeten. Is het Corona niet, wat weer roet in het fotograferen heeft gegooid, is het wel de drie operaties die ik aan mijn handen heb gehad. Weinig uitstapjes gedaan dit jaar, hoop volgend jaar weer meer te kunnen genieten van de natuur en van mijn vrienden, van die uitjes geniet ik nog elke keer van, dank jullie lieve schatten.

2022 staat daarom nog harder te trappelen, voor mij,  om te beginnen, met nieuwe wensen, dromen en hoopvolle verwachtingen.

Maar nu eerst een terugblik op fotojaar 2021. 
Een jaar met 23 blogjes, natuurlijk veel te weinig. Kon maanden niet bewerken en hoop daar in 2022 iets meer aan te doen. De vakantie met Pinokkio naar Kroatië/ Slovenië 2019 moet ik nog afmaken, de vakantie naar de Vogezen 2021 , gelukkig tussen twee operaties in, moet ik nog aan beginnen. Zit allemaal veilig in mapjes, en wanneer ik zover ben, gaan jullie onze vakantie belevenissen met Pinokkio op de blog zien.

Het was dit jaar daardoor ook niet zo heel moeilijk om een maand keuze te maken. 
Elke maand had ik gelukkig één keer heel even de camera vast gehouden. 

 Nu mijn keuze uit 2021:



Het wandelen op de Lambertszkade met het water van de Loenderseenseplas geeft mooie bubbels op de achtergrond. Genomen met de Helios lensje.

01 - Geen nieuwjaars duik

02- Een rustige Oud en Nieuw. Op sommige plekken in het land opvallend stil

06 - Gewapende Trump-supporters zijn het Capitool binnen gedrongen. Een aanval op de democratie, een donker moment en een verschrikkelijke vertoning.

Effect lockdown is nog magertjes.

Vandaag begint het einde van de coronacrisis. Drie, twee één...en prik...

09 - Trump geeft twee maanden na verkiezing verlies toe.

De Jonge: "Niets zeker in de vaccinatiepuzzel"

Britse coronavariant verspreid zich sneller dan gedacht.

11 - Madrid. Leger bevrijdt Spanjaarden die vastzitten in de sneeuw. Er is in geen tientallen jaren zoveel sneeuw gevallen.

16 - Dakar. Alle voertuigen moeten in 2030 op schone energie in de rally rijden

16 - Kabinet haalt eindstreep niet,  premier Rutte maakte het aftreden van het volledige kabinet bekend. Aanleiding is de toeslagenaffaire.

20 - Washington verandert in een vesting. Joe Biden moet veilig de eed kunnen afleggen.

23 - Wuhan - Een jaar na de corona uitbraak. Het duurde 76 dagen voordat de hermetische afsluiting van 's werelds eerste coronabrandhaard.

23 - Avondklok gaat in. Van 21.00 tot 5.00 mag je niet naar buiten.

25 - Grootscheepse rellen, geweld door de avondklok door heel het land. Onder het mom van strijd voor vrijheid en tegen coronaregels werden straten afgebroken, winkels leeg geplunderd en werd de politie bekogeld met vuurwerk

26 - Corona bereikt mijlpaal, wereldwijd honderd miljoen besmettingen. 100.000.000

28 - Amsterdam is een King armer. Geen leeuwen verblijf meer in Artis. De leeuwen moeten noodgedwongen naar Frankrijk verhuizen. Een nieuw verblijf kan Artis niet betalen.


IJs, we kunnen schaatsen. Nu aan de andere kant lopen van de dijk. Paaltje 7, wat is het genieten van dit weer. Van deze wandeling heb ik al wel een blogje geplaatst. 

Spermacellen in natuurgebied het Hol

2- Captain Tom is overleden op 100 jarige leeftijd. De Britse volksheld is door corona getroffen. In het voorjaar van 2020 is de oorlogsveteraan uitgegroeid tot een ware volksheld.  Eind april besloot Moore honderd keer met zijn rollator op en neer te lopen in zijn tuin. De veteraan dacht 1000 pond hiermee op te kunnen halen, maar het bracht ruim 32 miljoen pond op. Allemaal voor het Britse gezondheidszorg NHS.

3 -  Voorlopig geen einde aan avondklok, deze blijft zeker nog tot 9 februari van kracht.

3 - Hoogwatergolf - De Rijn is breder dan ooit, ook de uiterwaarden stromen vol door regen- en smeltwater uit de Alpen. Er stroomt zo'n zesduizend kubieke meter water per seconde Nederland binnen.

5 - Leeuwen uit Artis toch niet naar Frankrijk. Het park in Frankrijk heeft zich teruggetrokken.

5 - Rockband Golden Earring is ten einde. Oprichter/gitarist George Kooymans is ernstig ziek. De band heeft 60jaar bestaan. De laatste halve eeuw was de samenstelling ongewijzigd, met naast Kooymans drummer Cesar Zuiderwijk, zanger/gitarist Barry Hay en bassist Rinus Gerritsen. Met dertig gouden en platina albums is Golden Earring een van de succesvolste band uit de Nederlandse popgeschiedenis.

De meeste sneeuw is nu gevallen, maar daar komt de volgende winterse uitdaging: de kou, matige vorst overdag en zeer strenge vorst in de nachten.

16 - Radioprogramma "Arbeidsvitaminen" bestaat 75 jaar en boekt hiermee een wereldrecord.

40.000 schaatsers met letsel op de 'eerste hulp'

Jamin blijft met 3 miljoen paaseitjes zitten

19 - Droevig nieuws uit dierenpark Amersfoort: Beer Kokkie is overleden. Beer Kokkie is 26jaar geworden. Halverwege de jaren negentig werd beer Kokkie, samen met zijn tweelingbroer Peppie, geboren in het dierenpark. Daar leefde de beer samen met zijn broer, moeder, vader en oma op de bekende berenrots.

Bloedstollende operatie slaagt: Marsrover op Mars. "Zeven minuten doodangst", zo omschreven de techneuten van de Amerikaanse ruimtevaart NASA de succesvolle landing op Mars. Marsover Perseverance is na een ruimtereis van zeven maanden bij de rode planeet aangekomen.

22 - Topdrukte tijdens warmte 21ste februari ooit. Vorige week nog op de schaats, nu uitgebreid genieten van een heerlijk lentezonnetje. Van -15 naar + 15 graden in 7 dagen tijd.

Klaar voor massaal prikken. De Corona prik mag bij de ouderen beginnen.


Samen met Jet naar de spreeuwenwolken kijken. Wil je meer zien wat die spreeuwen allemaal kunnen....kijk dan op de blog

4 - De winkels zijn weer open, maar bezoekers voelen zich soms ongemakkelijk, dat noemen we gereserveerd winkelen.

12 - AstraZeneca ligt onder vuur. Nederland stopt even met inenten. Goed geconstrueerd vaccin van Janssen is heel bruikbaar.

Storm over Nederland, vallende bomen richten flinke schade aan.

22 - Versoepeling gaat niet lukken op korte termijn.

24 - Een uurtje later naar binnen, dat is 't. Meer versoepelingen zit er dit keer niet in.

25 - Dure dwarsligger in het Suezkanaal. Blokkade kan wereldhandel gevoelig raken. De Ever Given van rederij Evergreen blokkeert het Suezkanaal volledig. De stemmingen door de 400 meter lange, 224.000 ton wegende Ever Given is dramatisch voor de containervaart.

27 - Hoe een foto de formatie compleet op zijn kop zet. Kajsa Ollongren ( D66) had papieren onder haar arm die leesbaar waren voor ANP-fotograaf Bart Maat. Er stond 'functie elders' voor Pieter Omtzigt.

29 - Paralympisch snowboardkampioene Bibian Mentel op 48 jarige leeftijd overleden.


Weer op de Lambertszkade lopen, maar dan het ontwaken van het voorjaar. Blogje...

02 - Rutte vecht voor politieke leven. Ik heb me dat achteraf verkeerd herinnerd. Het in onwaar wat ik zie, maar ik spreek hier wel de waarheid.

05 - De lente is al een paar weken geleden begonnen, maar koning winter liet met Pasen van zich horen met felle sneeuw en hagelbuien.  Het leverde winterse plaatjes op waar we normaal met kerst jaloers op zouden zijn.

07 - Met mondkapje op naar de dierentuin en op tijd thuis zijn. Tot de zomer doorbijten, maar het overgrote deel aan beperkingen hebben we nu wel gehad.

24 - Bierbrouwers schroeven prijs op nu de terrassen open gaan. Voor vier fluitjes heeft gast hele krat uit de supermarkt.

27 - Zorg houdt adem in: Maak van Koningsdag geen coronadag.

28 - Eindhoven. Prinsessen aan het woord op verjaardag pa. Het was een dag om nooit te vergeten en om nooit te herhalen. Het was een statische show, vooral gericht voor de kijkers thuis, op de High Tech Campus.

29 - Alle terrassen zitten vol, de eerste stap naar het normale leven. Van 12 tot 6 mogen we weer op de terrassen zitten.


Eindelijk hebben de zwanen hun nest bij ons op de werf gemaakt.  Het uitkomen van de eieren heb ik dan ook van heel dichtbij mee gemaakt. Gelukkig kon ik de camera vast houden met behulp van het statief. 

6 - Nederlandse benzineprijs bereikt een nieuw record. Met de adviesprijs van € 1,987 voor een liter E10 ( Euro 95) heeft de benzine prijs een nieuw record bereikt. Het record uit oktober 2012 is hiermee definitief in de prullenbak beland.

17 - Grote te korten, enorme stijging houtprijs. Timmerlieden, tuincentra en terrasbouwers schrikken zich rot: prijzen van hout stijgen met vijftig procent. En daar blijft het niet bij. Consumenten krijgen snel de rekening. Of helemaal geen hout. Want het is er gewoon niet!

18 - 'Pauze knop'  blijkt niet nodig omdat coronacijfers verbeteren, we gaan langzaam naar normaal toe.

22 - Sinterklaas zijn trouwe schimmel " Amerigo " is overleden. Amerigo is 27 jaar geworden.


Een rit met de BMW club naar Noord-Holland waar we de Hoorn-Medemblik stoomtrein verbinding aandeden.

18 - Volle tank brandstof was nooit eerder zo duur. Benzine nadert grens € 2,00. Dit is een reactie op de stijgende olieprijzen. Een vat ruwe olie kost $ 75.

19 - Alleen de 1,5 meter blijft overeind. Vanaf 26 juni krijgt Nederland een groot deel van zijn vrijheid terug.

26 - Dag mondkapje. Het waren zeven intense maanden. Mondkapjes alleen nog verplicht wanneer 1,5 meter afstand houden niet lukt.


Weer een rit met de BMW club, nu in de omgeving van Rotterdam. 
Een foto van de Maasvlakte.

6 - Peter R de Vries is op 64 jaar, wordt in Amsterdam neergeschoten na een uitzending van RTL Boulevaard. Kwetsbaar als altijd, liep hij alleen op straat.

8 - Snelle aanhouding te danken aan automatische kentekenplaatherkenning. Wondermiddel bewijst zijn waarde na aanslag. De verdachten waren binnen een uur opgepakt.

12 - Spraken van een zeer ernstige situatie. Razendsnelle stijging coronabesmettingen. Een toename van 574% in een week met afgelopen zondag 9398 nieuwe besmettingen.

Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: 'on bended knee is no way to be free' 

13 - RTL Boulevaard, wordt uitgezonden vanuit streng beveiligde studio op het Mediapark.

14 - Kinderen van Peter R de Vries bedanken in uitzending voor alle steunbetuigingen. Teller voor Tanja Groen ruim over het miljoen. Voor het oplossen van de verdwijningszaak voor de Gouden tip

1956- 2021  15 - Peter R de Vries overlijdt aan zijn verwondingen

17 - Voor Limburg is het risico komend etmaal het grootst. Stresstest voor dijken van de Maas.

Dodental in Duitsland al ruim boven de honderd. Waterlawines verrasten veel slachtoffers volledig. De Maas piekte op 3.650 kuub, ruim één olympisch zwembad, per seconde.
Deel van A79 door enorme regen veranderd in een rivier.

19 -  Afscheid Peter R de Vries in Carré. Liever donatie Gouden Tip dan bloemen. 

20 - TOKIO 2020. Olympische Spelen achter gesloten deuren. Een afgelasting zou een financiële ramp voor het IOC geweest zijn.

23 - Olympische spelen eindelijk van start.



Een vlinder die rust vond op mijn muurtje.  Na een half uurtje was hij weer weg.

9 -  Tokio. De plakken op de spelen. 10 gouden - 12 zilveren en 14 brons. Ook goud voor BMX fietser Niek Kimmann

11 - Automobilisten moeten Kwartje van Kok, uit 1991, nu eindelijk eens terugkrijgen. Brandstofprijzen stijgen naar recordhoogte.

13 - Versoepeling lonkt maar kabinet twijfelt. Aantal opnames ziekenhuis daalt nauwelijks.

14 - Streven is om in november alles los te laten. Corona regels geschiedenis. Wel geldt er nog een maximale groepsgrootte van 75 personen.

20 - Kudde Aziatische olifanten eindelijk weer thuis na een zwerftocht van ruim anderhalf jaar door Chinese steden en landbouwgebieden.

25 - Charlie Watss 1941-2021. Stoïcijns sfinx sloeg zestig jaar de maat met een machine precisie.  Watss was de drummer van de Rolling Stones.

29 - Max Verstappen wint de verregende wedstrijd die geen wedstrijd mag heten. Kortste race in historie. De rijders deden er bijna 4 uur over op Spa. Max zijn ijzersterke kwalificatie op zaterdag was voldoende op de kolderieke en verregende GRand Prix op zijn naam te schrijven. Max rijdt naar de eind overwinning achter de Safety Car.


De vakantie met de BMW club richting de Vogezen. Hier in Verdun vond ik een Franse molen.

1 - Formule 1. Davina Michelle schreef een speciaal lied voor de Dutch GP en heeft een belangrijke rol bij de ceremonie voor de wedstrijd. De zangers brengt vlak voor de race het volkslied ten gehore voor de aanwezige race fans.

3 - ABBA weer jeugdig terug. In november verschijnt een album met 10 nieuwe liedjes van de Zweeds popband.

5 - Zandvoort to the Max. Max heeft gewonnen, wat een feest in Zandvoort. Ronde na ronde genieten, constant kippenvel. Baas op eigen baan.!

7 - Slechts zeven klachten over lawaai van Formule 1

Frans filmlegende Jean-Paul Belmondo is op 88 jarige leeftijd overleden.

12 - En weer is het raak. Ze lagen al vaker in de clinch, maar Verstappen en Hamilton maken het nu wel heel bont. Hun race eindigt boven op elkaar.

13 - Na meer dan een jaar lijkt einde aan ingrijpende coronamaatregel in zicht.
Anderhalve meter gaat weg.

22 - Meest fotogenieke edelhert Hubertus is door rivaal geveld. Tijdens een gevecht met zijn rivaal is Hubertus dodelijk gewond geraakt. De beroemdste bewoner van de Veluwe werd tien jaar oud.

28 - Benzine gaat door de twee euro grens heen. Het is de bittere realiteit.

30 - De 25ste James Bond film is voor het eerste te zien. Het is de duurste en langste Bond-film tot nog toe. En de laatste met Daniel Craig.


Wat ben ik al lang op zoek naar Hazenpootjes. Op de mijn bekende plekken al jaren niet meer gevonden. Tot dat ik in de krant lees waar ze staan. Het was even zoeken...maar gelukkig weer gevonden en weer zalig op de buik er mee gespeelt. 

8 - Torenhoge gasprijs laat eerste energiebedrijf wankelen. Kopen we nu allemaal een open haard of houtkachel..?? Huishoudens met een variabel energiecontract zijn in 2022 minimaal € 550 duurder uit.


Met DDN een workshop ochtend in het Speulderbos.  
Samen met Jet en Loes en nog meer mensen een heerlijke dag gehad. 

8 - Mexico stad - Max Verstappen heeft negentien punten voorsprong met nog vier races te gaan.

Ruim 23.000 coronabesmettingen vastgesteld in één weekend.

12 - Max Verstappen loost nummer 33 als hij wereldkampioen wordt.

Horeca zou al om 19.00 uur moeten sluiten. Korte lockdown lijkt noodzaak

 
15 - Valentino Rossi - Lollig aan de buitenkant, steenhard op de baan. Valentino Rossi
neemt in Valancia afscheid van zijn fans. De race in Valencia was zijn laatste van zijn 432 Grand Prixs. De 42 jarige Rossi vindt het na 26 seizoenen welletjes. Met negen wereldtitels en 115 GP-zegens vindt "The Doctor" het genoeg. 
Wat zal ik deze gozer missen.

20- Hilversum. Vijftig jaar na de brand in de Grote Kerk. Stond met mijn opa voor het raam er naar te kijken, en ons afvragend wat er in de brand zou staan.

22 -  Met nog twee races te gaan nadert Lewis Max tot acht punten. De spanning stijgt.

26 - Kabinet wil scholen wel open houden. Om vijf uur gaat bijna alles dicht. De ziekenhuizen houden het niet meer vol.

29 - Wereld langzaam weer op slot door omikron variant.



Twee nachten was het even echt koud. Een stuk ijs uit de emmer en tegen een blauwe
 boot aan gehouden. 

1 - Formule 1.  Minister Formule 1 Olaf Mol (59) niet in beeld bij Via play. Na dit seizoen is Olaf Mol en Jack Plooih niet meer op tv te horen als commentatoren van de Formule 1. Olaf zijn stem is al dertig jaar onlosmakelijk verbonden aan de Formule 1. Mol debuteerde tijdens de GP van Monaco in 1991.

2 - Omikron variant is mogelijk nog besmettelijker.

6 - Zinderende ontknoping in Abu Dhabi. Totale chaos in zandbak. Ontknoping in de laatste race.

7 - Zanger John Miles van het nummer 'Misic' is op 72 jarige leeftijd overleden.

Kroonprinses Amalia viert haar 18de verjaardag.

9 - Duizenden Nederlanders dit weekend in Abu Dhabi. Run op de Formule 1 finale.

Derde prik binnen 9 maanden, of je bent je Europese coronareisbewijs kwijt. Booster campagne moet meer dan dubbel zo snel.

Kpn en VodafoneZiggo krijgen pakket met Formule 1.  Komend seizoen wordt de Formule 1 beschikbaar voor klanten van KPN en VodafoneZiggo. Via een abonnement op streamingdienst  Viaplay, dat € 13,99 gaat kosten, kunnen alle raceweekenden live worden gevolgd. De Grand Prix van Zandvoort wordt voor alle Nederlanders beschikbaar, via een live uitzending van de NOS.

12 - Abu Dhabi. Het belooft richting de Formule 1 finale een lange "staredown" te worden. Voor het eerst sinds 1974 gaan de twee titelkandidaten met het zelfde aantal punten de strijd met elkaar aan tijdens een laatste gevecht van het zinderend seizoen.

Max is het fellere mannetje en is WERELDKAMPIOEN...
( klik op WERELDKAMPIOEN om het eerste gedeelte van de races te lezen) 
Een gezonde portie bluf en aanvallende racestijl. Het wonder in de woestijn.

14 - Hier en daar nog een oranje shirt en petje, maar vooral kleine oogjes en vermoeide gezichten bij voldane Max-supporters. Een feest om nooit te vergeten. Het was een lange nacht, de wereldtitel werd uitbundig gevierd.

Gasprijs verder omhoog

17 - Wereldkampioen Max gehuldigd in Parijs. Team Mercedes mijdt gala van Fia.

18 - Nieuwjaarsduik ingeblikt. Er staan 50.000 'zeewater' blikjes klaar. De Zaanse blikfabrikant Zaanlandia heeft dit jaar in opdracht van Unox en Stichting Nieuwjaarsduiken 50.000 extra grote blikken zoutwater geproduceerd die 'thuisduikers' op 1 januari 2022 over zich heen kunnen gooien.

20 - Reinier Paping 1931-2021 - Symbool van de onverzettelijkheid. Schaatsheld uit "hel" van 1963 verwierf met zijn zege mythische status. Zijn naam zal altijd verbonden blijven aan de barre Elfstedentocht van 1963.  Op 18 januari van dat jaar, een van de koudste dagen van de strengste winter van de twintigste eeuw, won de 31 jarige Reinier Paping met een grote overmacht de tocht der tochten. Na een kort ziekte bed is Reinier op 90jarige leeftijd overleden.

Bier door de gootsteen. Allemaal door de harde lockdown. Oude normaal lijkt verder weg dan ooit.  Tot 14 januari is de lockdown aanwezig.

22 - CBS: Huizenprijzen maken dit jaar een recordsprong

'Prikspijt' niet gekaapt maar ook niet ingeburgerd. Woord van het jaar 2021 kreeg 82,2% van de stemmen.

Formule 1 - Coureur Latifi schrikt van haat en bedreigingen na zijn crash. Onbedoeld werd Nicholas Latifi een hoofdrolspeler in de beslissende race om de wereldtitel. En dat heeft hij geweten ook. Na de crash van Latifi kwam de safetycar op de baan en kreeg Max de kans om aan te sluiten bij Lewis Hamilton en hem in de slotronde te passeren.

23 - Max Verstappen is voor de tweede keer ( 2016) uitgeroepen tot Sportman van Jaar. De wereldkampioen in de Formule 1 kreeg in de verkiezing de voorkeur boven twee olympisch kampioenen, baanwielrenner Harrie Lavreysen en BMX 'er Nick Kimmann

26 - Desmond Tutu overleden op 90 jarige leeftijd. Man van strijd, verzoenen en een bulderede lach. De lessen van Desmond Tutu voor iedereen. "Vergeven is een cadeau" 

29 - En weer een is het een Top 2000 feestje vanuit huis.

Nederlanders gaan massaal naar Antwerpen. Winkels en hotels overspoeld als lockdownreactie.

30 - Meer boosterrondes. In het tweede kwartaal en het najaar van 2022 en in 2023. Kabinet mikt op een zo hoog mogelijk vaccinatiegraad.

Weerkundige: kans op warmste jaarwisseling ooit. Er kunnen deze dagen meerdere warmterecords sneuvelen.  Het kan met oud & nieuw oplopen tot maar liefst 15graden celsius, dat is in Nederland nog nooit eerder voorgekomen. Het record van officieel de warmste nieuwjaarsnacht ooit werd gehaald in 2012, toen werd het 10,2 graden.



Aantal pageviews in 2021 =  87237

Hierbij wil ik iedereen bedanken voor de leuke, spontane, behulpzame en lieve 
woorden en  wens iedereen een hele gezellige en fijne jaarwisseling, voor 
2022 veel liefde, gezondheid, geluk en heel veel mooie fotomomenten.

Zoals jullie zien staat er onder de foto geen " lichtgrijze tekst" met verwijzing naar een blog.
 Ik loop een beetje achter en probeer het een en ander in te halen in 2022. 

Tot in 2022...dikke knuf van mij...

21 opmerkingen:

  1. Tjonge Yvonne, wat heb jij een werk gedaan op je blog Top 12 van 2021!
    Prachtig al die oude nieuws rubriekjes er tussen, duurde even voor ik er door was!
    Ik weet niet waar je het weghaalt, maar leuk om nog eens te lezen en dat
    alles afgewisseld met prachtige foto's die je ondanks je operaties toch nog hebt gemaakt.
    Prachtige blog Yvonne

    De beste wensen, blijf gezond, groetje en liefs Nieske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel Nieske, het is inderdaad veel werk om alles bij te houden, vooral als je het twee maanden de krant niet leest...;-) Ik zie het als een klein stukje geschiedenis voor later als ik groot ben.

    Jullie ook de allerbeste wensen voor 2022, met veel liefde, gezondheid en veel mooie foto momenten.

    LG Von

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een origineel blogje. Niet alleen vanwege de aangename foto's maar ook door de zeer wetenswaardige feitjes. Vele daarvan waren alweer wat weggezakt. Complimenten en groet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Yvonne,
    Het is een slim idee om het hele jaar in zo'n overzicht te zetten. Als je later nog eens terugkijkt zal het een prima geheugensteuntje zijn.
    Laten we ervan uit gaan dat je in 2022 geen last meer zult hebben van lichamelijke ongemakken. Dan wordt het vast weer een jaar als vanouds op fotografiegebied.
    Ik wens je in ieder geval een goede gezondheid en veel inspiratie.
    Groetjes, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Kees, allemaal geheugensteuntjes voor later als ik groot ben..;-)
      En laten we duimen dat 2022 leuker gaat worden en er weer vaker er op uit met de camera.
      Ik ga mijn best doen..

      Groetjes Von

      Verwijderen
  5. Hallo Yvon,

    Ondanks de beperkingen die je in 2021 blijkbaar gehad hebt, heb je toch een heel mooi jaaroverzicht weten te maken, waarvan ik uiteraard de natuurfoto's de mooiste vind. Vooral de spreeuwenwolk spreekt mij erg aan, ik kon ze enkele jaren geleden bij het Lauwersmeer ook fotograferen. Ook je meer abstracte platen van augustus, oktober en december vind ik erg fraai, het is heerlijk stoeien met zo'n Helios lensje. Het hazenpootje staat bij mij ook nog hoog op de agenda, ik kan ze maar niet gevonden krijgen. Ik wens jou eveneens een gezond 2022, hopelijk heb je wat dat betreft meer geluk dan in 2021, en veel foto inspiratie.

    Groetjes,
    Ad

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Ad, voor 2022 hoop ik dat er geen operaties meer aan te pas komen. En lekker veel met de camera op stap.

      Groetjes Von

      Verwijderen
  6. Hoi Yvon
    Wat een mooi uitgebreid blog heb je gemaakt. De 11e keer alweer lijkt wel gisteren dat je je eerste maakte. Mooi en minder mooie gebeurtenissen heb je geplaatst. Je foto’s zijn weer prachtig en hoop dat 2022 weer een fotogeniek jaar gaat worden.
    Gr Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De tijd vliegt voorbij...zolang zijn we al bezig met de blogjes. Hoop ook dat 2022 een mooi jaar gaat worden en dat we er weer veel op uit kunnen gaan.

      Groetjes Von

      Verwijderen
  7. Toch nog genoeg foto's kunnen maken voor een mooi overzicht. En wat knap dat je al die nieuwsfeitjes er nog bij hebt gezocht. Dat is dan een echte terugblik. Dat schattige zwaantjes is mijn favoriet maar ook de december winter blingbling vind ik heel mooi.
    Alle goeds voor 2022 en hopelijk wat minder beperkingen voor jou om te kunnen fotograferen
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Ghita,
      Ik ga er ook voor dat 2022 minder beperkingen gaat opleveren...geen zin meer in. Hoop er veel meer op uit te kunnen...misschien komen we elkaar weer een keer tegen.

      Groetjes Von

      Verwijderen
  8. Ha Yvonne,
    wat ben jij een kanjer dat je ondanks alle perikelen met je handen toch het hele jaar door wel met fotografie bezig bent geweest. Het mooist vind ik het jonge zwaantje van mei, maar het is zijn geheel een mooie serie geworden.
    Voor 2022 wens ik jou vooral dat je handen zover herstellen dat je weer probleem- en pijnloos kunt fotograferen en je volop op fotostap kan gaan.

    Hartelijke groet, Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Corrie, het was er elke keer precies er tussen in. Voor 2022 hoop ik er meer op uit te kunnen gaan, zonder pijnlijke handjes.

      Groetjes Von

      Verwijderen
  9. Hoi Yvonne, wat een mooi overzicht. Je had dit jaar toch nog best veel kunnen fotograferen gelukkig, ondanks je handen, wat een ellende. Ik vind de spreeuwenwolken prachtig en het babyzwaantje. Maar ook het ijs is bijzonder mooi en de zachte achtergronden bij diverse andere foto's zijn heel fraai.

    Succes en ik hoop dat je nu klaar bent met de operaties!

    Groetjes,
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat hoop ik ook Marianne, ben er klaar mee...op naar een mooi 2022. Ik doe mijn best.

      Groetjes Von

      Verwijderen
  10. Hai Von,

    Allereerst de allerbeste wensen voor 2022. Maak er een mooi jaar van en nu graag zonder operaties.
    Leuk dat je jouw overzicht verrijkt hebt met allerlei feitjes en weetjes. Mooie platen natuurlijk zoals ik van je gewend ben. De spreeuwenwolk en de foto van november hebben bij mij wel een streepje voor. Superplaten zijn dat.

    Groetjes,
    René

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar ga ik ook voor, zonder nare operaties. En dat we maar weer een mooie 2022 gaan mee maken, in alle opzichten.

      Groetjes Von

      Verwijderen
  11. Je hebt met al je operaties een vervelend jaar achter de rug, nu in 2022 kan het alleen maar beter worden en ik wens je dan ook een fantastisch jaar!
    Verrassend dat je toch voor elke maand een foto voor je jaaroverzicht kon kiezen, een heerlijk gevarieerd overzicht dat laat zien dat jij van alle markten thuis bent. Je zwaantjes zijn fantastisch, het hazenpootje en de vlinder ware kunstwerkjes en een prachtig beeld van het Speulderbos!
    Op naar nieuwe kansen in het nieuwe jaar, hopelijk weer vaker samen!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dank je wel Loes, ga het zeker proberen om er een mooi jaar van te maken, zonder nare operaties.
    Het was niet zo heel moeilijk om te kiezen, had vaak maar 1 of 2 mapjes, gelukkig nog een rally met de BMWclub om daar uit te kunnen kiezen..;-)

    Dat hoop ik ook, gezellig er weer op uit. Op een mooi 2022 in alle opzichten.

    Groetjes Von

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Yvon!
    Wat een jaar en wat omschrijf je het goed in vogelvlucht....
    Je foto's zijn prachtig. Het kleine zwaantje is wel mijn favoriet, omdat ie zo schattig is;-)
    Ik wens je heel veel beterschap met je handen, wat een naar jaar ligt er achter je !! Ik hoop van harte dat je volop van 2022 kunt genieten.
    Lieve groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek en leuk dat je even de tijd neemt om een berichtje achter te laten!
Thanks for visiting my blog and leaving a comment!