Incanto Images Fotografie

Incanto Images betekent betoverende foto's.
Ik hoop dat de betovering werkt en dat je kan genieten van de foto's.
Van macro- tot landschapfotografie en alles wat daar tussen in zit.





Roadtrip Italiaanse meren en zijn magie - van Schnelldorf-Hilpertweiler naar Schwangau


Dag 3 - Vandaag hopen we bij sprookjes Kasteel Neuschwanstein uit te komen, maar eerst rijden we even terug naar Dinkelsbühl. 






Een lekker binnen door naar Dinkelsbühl








We parkeren de auto waar we gisteren gegeten hebben en lopen zo door de poort het stadje in. Om 11.00 is het nog lekker rustig, op de parkeerplaats was dat ook goed te merken. 











De Duitse Monumentenzorg beschrijft Dinkelsbühl aan de Romantische Strasse met zijn statige kerken, prachtige handelshuizen en indrukwekkende vakwerkarchitectuur als een van de best bewaard gebleven laatmiddeleeuwse stadkernen van Duitsland. 






Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren de munsterker St. -Georg, een van de mooiste laatgotische hallenkerken van het hele land.

Het historisch museum over oorlog en vrede 'Haus der Geschichte Dinkelbühl' toont het verleden van de voormalige vrije rijksstad.






Dinkelsbühl is gelegen aan een natuurlijke voorde in de Wörnitz, het is daarom niet verwonderlijk dat op die plek twee belangrijke handelswegen elkaar al in de oudheid kruisten.






In 1130 werd de nederzetting Dinkelbühl van vestingwerken voorzien. 






De oude binnenstad van Dinkelbühl is gegroeid niet gepland. Daardoor heeft de stad bijvoorbeeld geen rechthoekige markt, zoals Rothenburg ob der Tauber. Dinkelsbühl heeft marktstraten die zich in sommige gevallen en een trechtervorm verbreden. 






In deze straten werd steeds één product of productgroep verhandeld. 






Al in de 14de eeuw werd Dinkelsbühl uitgebreid. De bouw van de Sint Joriskerk werd in 1499 voltooid en daarmee ontstond een dominant waarmerk van de culturele bloei van de stad.






Sinds 1500 heeft de bouwkundige vorm van Dinkelsbühl zich nauwelijks veranderd.





Dinkelsbühl verwierf in het Rooms-Duitsee keizerrijk de status van Rijksstad in het jaar 1274.
Deze status duurde voort tot 1802 en werd deel van het keurvorstendom Beieren.






Twee jaar later kwam hij onder Pruisisch bestuur en weer twee jaar later opnieuw bij nu het Koninkrijk Beieren.


























































































































Rond de klok van 11 uur rijden weer verder met onze rit.






De Haslacher See heeft ruim 35 hectare aan water, ligt op de grens van de terugtrekkende gletsjers aan de rivier. Daar komen we aan rond de klok van 13.00 uur. Even benen strekken en een broodje eten, wat een fijn zwemgebied is dit.






Het ligt in de alpineskigebied van Bernbeuren en Burggen in een schilderachtig landschap.
De Auerberg ligt op 1055 meter boven zeeniveau.





De Haslacher See ligt ruim 4 meter boven zeeniveau en de zee heeft een warme temperatuur van zo'n 23 graden Celsius.






Met een meer oppervlak van 16m2 kilometer en een operationele capaciteit van 160 kubieke meter is Forggensee het grootste meer van Beieren. Het was even zoeken, we hadden de auto bij de voetbalclub neer gezet en om 13.45 uur, is het natuurlijk voetbal tijd. We konden de auto nog net een plekje geven. Daarna naar boven lopen waar we bijna voor onze sokken werden gereden door de wielrenners.






Het water in de Forggensee is open, wordt gebruikt voor elektriciteit en wordt ingeschakeld in een keten van 23 energiecentra langs de Lech.






Het vermogen van alle centra gebieden bedraagt circa 260MW. Jaarlijks wordt er 1,1 miljoen kilowatt aan elektriciteit verbruikt. 






De eerste schakel in de energiecentra is het operatiecentrum van Rosshaupten. Met twee Kaplanturbines bedraagt de jaarlijkse productie 50.000 kilowatt duurzame energie en waterkracht voor 48.000 huishoudens.

Het was heel snel gezien, om 14.10 uur rijden we weer verder. De centrale hadden ze uit gezet, geen waterkolken te zien...jammer.






Om 14.20 uur komen we bij het kerkje. Wat staat dit al lang op mijn lijstje om deze omgeving te zien. We doen eerst de St. Colomanskerk, want in de verte is het sprookjesachtige Neuschwanstein al te zien.

De barokke Sint-Colomanskerk is een aan de heilige Coloman gewijde kerk in Schwangau, Beieren. De Ierse pelgrim St. Coloman zou onderweg naar het Heilige Land in de zomer van het jaar 1012 op deze plek gestopt zijn om uit te rusten.






In Stockerau, buiten Wenen, werd hij vanwege zijn buitenlandse kleding en taal aangezien voor een spion en werd hij in 1012 gemarteld en opgehangen. 






De St. Coloman wordt vooral vereerd als de patroonheilige van ziekten die mensen en vee treffen.






Het is niet bekend wanneer de eerste kleine Colomanskapel nabij Schwangau werd gebouwd. Tegen het einde van de 15de eeuw werd de gotische kapel waarschijnlijk uitgebreid, zo niet herbouwd; want op 8 augustus 1495 gaf hulpbisschop Jan van Augsburg haar kerkelijke wijding.






Hoe belangrijk het Colomansfeest ( 13 oktober) was geworden blijkt ook uit het feit dat keizer Karel V op 5 februari 1552 de toenmalige eigenaar van het landgoed Hohenschwangua, Hans Georg en David von Paumgarten, toestemming verleende om Colomans jaarlijks te vieren - Dag om een markt te houden in Schwangau.





















Toen de pest in 1633/34 bijna het hele dorp ontvolkte, werden de doden ( waarschijnlijk meer dan 300) begraven in de St. Coloman's Chapel. Na de Dertigjarige Oorlog werd de bedevaart naar St. Coloman was zo gesloten dat de kerk opnieuw moest worden uitgebreid. 






Pastor Johann Lieb von Waltenhofen ( 1664-84) liet plannen uitwerken en vroeg in 1672 de kiesregering van München om bouwvergunning, waarbij hij erop wees dat er al 10.000 gulden aan het kapitaal beschikbaar was als gevolg van omvangrijke offers van pelgrims uit binnen- en buitenland.





Het nieuwe schip werd in 1678 voltooid. Het voormalige gotische koor was nu de sacristie geworden, het voormalige schip het nieuwe koor ( de huidige koortreden komen overeen met de toegangspoort van de vorige gotische kapel). 






De toren en de uikoepel werden gebouwd in 1682 en de muur rond de pestbegraafplaats werd gebouwd in 1684. Hulpbisschop Eustach Egolf von Westernach uit Augsburg wijdde de nieuwe kerk in de ochtend van 9 mei 1685 in en bevestigde 676 mensen.






Van ongeveer 1718 tot 1809 werd op de begraafplaatsmuur een kluis gebouwd waarin een kluizenaar woonde als bewaker van de kerk. Omdat de capaciteit van de nieuwe kerk wederom onvoldoende was, werden in 1711 koorbank geplaatst, in 1714 een uithangbord en in 1730 een galerij.






Het orgel dat in 1825 door Josef Pröbstl uit Füssen aan de parochiekerk van Waltenhofen werd geleverd, werd in 1855 naar St. Coloman verplaatst.






Over het geheel genomen biedt St. Coloman het onvervalste beeld van een bedevaartkerk uit de eerste decennia van de Beierse barok. De stijlvol bewaard gebleven inrichting en inrichting van Wessobrunner en lokale kunstenaars, naast de ligging aan de voet van het Schwangau-gebergte, maken deze kerk bijzonder aantrekkelijk. Jaarlijks vindt hier op de zondag vóór 13 oktober een festivaldienst, zegening van de paarden en een aansluitende rit plaats.

14.40 uur rijden we door. We komen uit op de hoofdweg en gaan maar eens een hotel boeken. Dat is ons vies tegengevallen, we hebben twee uur gezocht en gevraagd, het was zo moeilijk om iets te krijgen omdat het Oktoberfest dit weekend was begonnen. 

We hebben gelukkig niet opgegeven en toch een kamer gevonden. Een groot familie kamer voor een prikkie. Dat was heel fijn dan kunnen we morgen zo naar Neuschwanstein.






Daar gaan we morgen een kijkje nemen.

Koning Lodewijk II wist precies waarom hij in dit contrasterende landschap zijn sprookjeskasteel Neuschwanstein bouwde. In de vallei bieden de meren en wandelpaden pure ontspanning. In de berg zijn er kastelen en belevenissen op unieke wandelpaden en klimtochten.






Schwangau ligt direct aan de rand van de Alpen, meer bepaald aan de rand van de Ammergebergte. De twee lokale bergen in Schwangau zijn de Tegelberg op 1730 meter hoogte en de majestueuze Säuling op 2047 meter hoogte.







Lasagne

Bij het hotel zit een eet gelegenheid, wat een geluk allemaal, daar hoeven we niet naar te zoeken. 







Apfelstrudel mit Vanilleeis







Tartufoeis






Na het heerlijke toetje gaan we buiten nog even een rondje doen. 
Even alles laten zakken en op tijd naar bed.
















25 - 2 - 17 - 300 - 17 - Helmensteiner Strasse - OAL - 17



Datum: 16 september 2023

Vertrektijd:  10.00 uur
Aankomsttijd: 16.30 uur

Gereden kilometers: 228 kilometer

Van Hotel:
Hotel Residenz
Rudolf-Diesel Stasse 3
91625 Schnelldorf-Hilpertsweiler

Naar Hotel:
Landgast Zur Post
MünchenerStrasse 5
87645 Schwangau


Roadtrip Italiaanse meren en zijn magie:
Donderdag 14-09-2023  - van Huis naar Mörfelden-Walldorf
Vrijdag 15-09-2023 - van Mörfelden-Walldorf naar Schnelldorf-Hilpertweiler
                                       Romantische Strasse
                                       
Würzburg
                                       Wallfahrtskirche Käpelle
                                        Alter Kranen
                                       Alte Mainbrücke
                                       Fort Marienberg
                                       Rothenburg ob der Tauber
                                       Rothenburg Sneeballen
                                       P
lönplein 
                                      Weihnachtsdorf kerstwinkel
                                       Dinkelsbühl
Zaterdag 16-09-2023 - van Schnelldorf-Hilpertweiler naar Schwangau
                                      Dinkelsbühl
                                      
Haslacher See
                                      Forggensee
                                      Rosshaupten stuwdam
                                      Sint-Colomanskerk
                                      Schwangau
                                      Neuschwanstein
Zondag 17-09-2023 - van Schwangau naar Sarntal
                                      
Marienbrücke
                                      Walt Disney
                                      Pöllatkloof
                                      Passo di Pénnes
                                      Penser Joch
                                      Kasteel Neuschwanstein
                                      Ulrichsbrücke
                                      Fernpass
                                      Alpsee
                                      Tirol
                                      Zugspitze
                                      Brennerstrasse
                                      
Kasteel Pietra
                                      
Kasteel Reifenstein
                                      
Zillertaler Alpen
Maandag 18-09-2023 - van Sarntal naar Nago Torbole Sul Garda
                                       Gardameer
                                       San Giacomo
                                       Lago di Stramentizzo
                                       Piramides van Segonzano
                                       Ferrari
                                       Trento
                                       Mattia Binotto
                                       FerrariTrento
                                       Vason
Dinsdag 19-09-2023 van Nago Torbole Sul Garda naar Marone
                                       Tórbole
                                       Iseo meer
                                       Lago di Garda
                                       Scaligero kasteel
                                       Malcesine
                                       Crero Verona
                                       La Rifra
                                      Sirimione
                                      Monte Isola
                                      Isola di Loreto
Woensdag 20-09-2023 - van Marone naar Marone
                                     Lovere
                                     Marone
                                     Lago d'Iseo
Donderdag 21-09-2023 - van Marone naar Moregge
                                     
Torre de' Busi
                                     Lago di Garlate
                                     Lago di Lecco
                                     Oude bron van Bracca
Vrijdag 22-09-2023 - van Moregge naar  Cannobio
                                    Ponte della Civera
                                    Lago di Como
                                    Eugenio Molinari
                                    Orrido di Nesso
                                    Lago Maggiore
                                    Lago di Lugano
Zaterdag 23-09-2023 - van Cannobio naar Meiringen
                                   Traffiume
                                   Orrido di Sant' Anna
                                   Fineropas
                                   Simplonpas
                                   Grimselpas
Zondag 24-09-2023 - van Meiringen naar Horbourg-Wihr
                                   
Vrijheidsbeeld
                                   Elzas
                                   Colmar
                                   Cimetière Militaire Roumain Guerre
                                   Carreau Rodolphe
Maandag 25-09-2023 - van Horbourg-Wihr naar Creutzwald
                                   Lutzelbourg
                                   Franse Vogezen
                                   Canal des houillères de la Sarre
                                   Ribeauvillé
                                   Rombach le Franc
                                   Breitenbach
                                   Saverne
                                   Zorn
                                   Belles Forêts 
Dinsdag 26-09-2023 - van Creutzwald naar Maastricht
Woensdag 27-09-2023 - naar huis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoek en leuk dat je even de tijd neemt om een berichtje achter te laten!
Thanks for visiting my blog and leaving a comment!