Incanto Images Fotografie

Incanto Images betekent betoverende foto's.
Ik hoop dat de betovering werkt en dat je kan genieten van de foto's.
Van macro- tot landschapfotografie en alles wat daar tussen in zit.

Roadtrip Italiaanse meren en zijn magie - van Mörfelden-Walldorf naar Schnelldorf-Hilpertweiler

Dag 2 -  Vandaag gaan we beginnen aan de populairste toeristische route van Duitsland, "De Romantische Strasse". Deze 385 kilometer lange route loopt van de rivier de Main tot aan de Duitse Alpen en werd in 1950 opgezet. 

De naam Romantische Strasse verwijst naar de gevoelens die vele toeristen en bezoekers krijgen bij het zien van de fraai middeleeuwse stadje en het bijzondere sprookjeskasteel Neuschwanstein.

Op de route kom je verschillende landschappen tegen: rivierdalen tot bossen en van groene weide tot witte Alpentoppen.

We kunnen heel eenvoudig de bruine bordjes volgen van de Romantische Strasse welke de dorpjes en stadjes met elkaar verbinden, maar ik hoef niet alle stadjes te zien. Wij beginnen bij Würzburg. Daar zijn we rond 12.15 uur.
Würzburg is ook het gebruikelijke startpunt voor de Romantische Strasse. Het is een levendige universiteitsstad aan de rivier de Main in het hart van het Frankische wijnbouwgebied. Te midden van de met wijnranken bedekte hellingen van de regio ligt de historische stad langs de oevers van de rivier en is het een schilderachtige plek om het avontuur te beginnen. 
Wallfahrtskirche Käppele - Bedevaartskerk uit 1750 

De kraan aan de Main; die kon tonnen graan hijsen. De Alter Kranen ( de oude kraan) in Würzburg, werd voltooid in 1773. 


De kraan, gunstig gelegen  naast het douanekantoor, werd tot 1846 gebruikt om vracht te lossen van schepen op de rivier de Main.De Alte Mainbrücke ( oude Hoofdbrug) is een van de iconische bezienswaardigheden van Würzburg.

Deze werd tussen 1473 en 1543 gebouwd ter vervanging van een voormalige Romaanse brug uit 1133. In 2 periodes, vanaf 1730, werd de brug versierd met heiligenbeelden en andere historisch belangrijke figuren. Ook de brug werd tijdens het bombardement in oorlogstijd vernietigd en na het conflict gerestaureerd. Sinds 1992 is de brug uitsluitend voor voetgangers toegankelijk. 


Het Fort Marienberg fungeerde lange tijd als krachtcentrale voor de prins-bisschoppen van Würzburg. Het kasteel ligt op een hoogte van 267 meter boven zeeniveau. 

De Marienkirche werd beschreven als het grootste gebouw op de Marienberg. 
De oorspronkelijke kern dateert uit het begin van de 11de eeuw.

Het fort is een grote toeristische trekpleister in Würzburg. Op de hellingen onder het kasteelcomplex bevinden zich belangrijke wijngaarden en het park van de State Garden Show uit 1990.

Het fort verrijst - al van ver zichtbaar - ter hoogte van de Marienberg aan de linkerrand van de Main Boven. De bergketen ligt aan drie randen steil naar de bodem toe. 


Rond 14.30 uur komen we aan bij ons 2de plaatsje van deze Romantische strasse is Rothenburg ob der Tauber.

We kwamen Würzburg niet makkelijk uit, dus ik wist wel een andere weg binnen door waar we op onze weg uit kwamen. Maar na een uurtje waren we er nog niet, allemaal éénrichtingsverkeer wegen, of een wegomleiding....tja, geef de schuld maar aan Von...het begin begint goed...  ;-) dus terug naar Würzburg en dan toch maar naar Tommy luisteren wat hij te vertellen heeft hoe we moeten rijden, hadden we dat maar eerder gedaan.
 Rothenburg ob der Tauber is een van de bekendste steden langs de Romantische Strasse en tevens een van de mooiste. Het is een uitstekend voorbeeld van een middeleeuwse ommuurde stad, een van de weinige overgebleven steden in Duitsland. De prachtige pittoreske gebouwen, muren en steegjes hebben het tot een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Beieren gemaakt.Duitsland heeft droomlandschappen die buitengewone locaties worden voor allerlei soorten films.Rothenburg, een voormalige middeleeuwse keizerlijke stad die is gelegen in de deelstaat Beieren, diende als inspiratiebron voor de Disney-productie Pinocchio. Het charmante dorp is gelegen op een platform dat uitkijkt over de rivier de Tauber ( de naam betekent eigenlijk “Rood Fort”) en het perfect bewaard gebleven middeleeuwse centrum maakt het tot en wereldberoemde toeristische attractie.


Gallows Gate

De Galgenpoort is gebouwd in 1388. Hij ligt op 438 meter boven zeeniveau op het hoogste punt van de stad. Vernoemd naar de poort is de galg waar het begin van de 19de eeuw staat als het symbool van de jurisdictie van een vrije keizerlijke stad. Vanwege zijn bijzondere geografische ligging is de Gallows Gate het meest kansrijk om te scoren. 

Toen Rothenburg in 1172 stadsrechten kreeg begon men met de bouw van de kleine, binnenste stadsmuur. De buitenste stadsmuur met een totale lengte van bijna 3,5 kilometer werd aangelegd aan het einde van de 14e eeuw. Er zijn een aantal extra versterkte toegangspoorten met torens er bovenop, zoals Galgentor en Kobolzeller Turm. Hier kun je goed de dubbele muren zien met meerdere poorten achter elkaar. 


Een klein gedeelte van Rothenburg is niet afgeschermd door een stadsmuur.
 Op deze plek was eeuwen geleden een groot moerasgebied wat zorgde voor een natuurlijke barrière.


In 1945 werd naast een groot gedeelte van de stad ook een gedeelte van de stadsmuur vernield. Na de oorlog heeft Amerika veel geld gedoneerd voor de wederopbouw van de getroffen delen. Vanaf de stadsmuur heb je mooi uitzicht op de stad.  In de straatjes achter het Marktplein is het erg rustig.

 
De Röderpoort is één van de mooiste stadspoorten vsn Rothenburg ob der Tauber. De Röderpoort bestaat uit twee poorten: eentje die tegenwoordig door de auto's gebruikt wordt en een kleinere ernaast die door de voetgangers gebruikt wordt. 

Bij de Röderpoort staat de Röderturm. Dit is de enige uitkijktoren in de stadsmuur die te beklimmen is.


Ook de Markustrum en Röderbogen werden gebouwd als onderdeel van de eerste stadsmuur, aan het begin van de 13de eeuw. 

In die tijd waren er nog drie andere officiële wachttorens. Een heel verschil met een paar eeuwen later, toen de buitenste stadsmuur klaar was. In die tijd waren er 70 torens die werden gebruikt om de wacht te houden.  

Het pand rechts op de foto was in de middeleeuwen het tolhuis. Nu is Romantik Hotel Markusturm gevestigd in het pand.


De Marktplatz is bij toeristen de meest bekende bezienswaardigheid in Rothenburg ob de Tauber. Al vanaf het begin van de 12e eeuw is dit dé plek om handelswaren te verkopen en te kopen. 


Door de eeuwen heen zijn er rondom het plein mooie vakwerkhuizen gebouwd. Het plein was perfect voor ontmoetingen, feesten en andere sociale activiteiten. 


Vandaag de dag is het plein de plek waar je grote groepen met toeristen ziet, die allemaal een gekleurd vlaggetje volgen. 


Veel groepen bereiken niet eens de eerste straatjes naast het plein, waardoor je de menigte gemakkelijk kunt omzeilen.

Vergeet vooral niet om de beroemde Rothenburger Schneeballen te proeven. 


Deze lekkernij van zanddeeg worden al zeker 3 eeuwen lang in Röthenburg ob der Tauber gemaakt en zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en groottes.
Plönplein is waarschijnlijk het meest gefotografeerde plekje in Rothenburg ob der Tauber en ook het plekje wat de mensen zullen herkennen van Instagram. Plönlein verscheen al meerdere keren in “most instagrammable places” lijstjes. Het is dan ook een prachtig plekje wat erg tot de verbeelding spreekt. Het hoogteverschil in de straatjes, het vakwerkhuis met fontein ervoor en twee torens Siebersturm en Kobolzeller Tor) op de achtergrond. Het is moeilijk om dit niet charmant en fotogeniek te vinden! De naam Plönplein komt van het Latijnse woord “planum”, wat “plat vierkant” betekent.


Loop je het Plönplein over dan loop je onder de Siebersturm door. Deze toren werd in 1204 gebouwd toen de stad voor het eerst werd uitgebreid. De toren werd tot de 14e eeuw gebruikt om de zuidelijke poort te beschermen. De andere zijde van de Siebersturm mag dan “bekender” zijn door het Plönlein, deze zijde is net zo mooi. Ook hier mooie vakwerkhuizen aan beide kanten van de straat, Spitalgasse.
Kerstsfeer in het pittoreske dorpje het hele jaar door. Er zijn maar liefst twee winkels van het familie-kerstbedrijf Käthe Wohlfahrt en een kerstmuseum. Het kleinere winkeltje, de "Christkindmarkt" opende in 1977, en is daarmee het oudste kerstwinkel in Rothenburg. Het was ook de eerste kerstwinkel in Duitsland die het hele jaar geopend is.


De tweede winkel, die in de jaren '80 het licht zag,  is het "Weihnachtsdorf", dit is een echte grote kerstwinkel. Het bestaat uit vier oude panden die aan elkaar verbonden zijn en elke verdieping heeft zo zijn winkeltje. 

Verschillende beroemdheden hebben het ook bezocht: Michael Jackson en Katy Perry hebben de kassa doen rinkelen.De grote witte kerstboom van ruim 5 meter in het hoogste deel van de winkel is prachtig exemplaar om te zien. 

En dan het gigantische draaiende houten kerstpiramide die maar liefst 5,5 meter hoog is en ruim 2 ton zwaar is.In de winkel zijn er ornamenten genoeg, je weet met 30.000 artikelen niet wat je ziet, in alle soorten en maten, sommige mensen lopen met een mandje door de winkel, en deze zijn goed gevuld.

In de winkels van Käthe Wolfahrt vind je weinig goedkope decoraties, maar dat heeft een goede reden. Alle eigen Käthe's Originals zijn met de hand van hout of tin gemaakt in het eigen atelier. En daarna worden de kerstversiersels ook nog eens met de hand beschilderd.


En zo komt er een einde aan onze 2 uur durende wandeling door Rothenburg ob der Tauber,  er komt een auto nog naast ons staan en die gaan een parkeerkaartje halen, dat hebben wij met aankomen rijden helemaal niet gezien. Er zit gelukkig niets onder onze ruitenwissers geplakt, nu maar duimen dat alles goed aflopen. 


Rond de klok van 6 uur komen we aan in Dinkelsbühl, we dachten hier wel een hotel te kunnen vinden, leuk plaatje. Er waren wel hotel kamers over, maar iets aan de te gekke kant. Daar kunnen we leuke andere dingen voor doen. 

We hadden wel internet hier dus een kamer geboekt, hier even gegeten en naar ons hotel gereden.


Dinkelsbühl is een stadje gelegen in het kreis Ansbach. Midden-Franken. De stad heeft een goed bewaarde middeleeuwse binnenstad. 


Meer dan 600 monumenten telt Dinkelsbühl maar het meest uniek aan het stadje is dat het nog bijna geheel omsloten is door de oude verdedigingsmuur met de bijbehorende torens en stadspoorten. 


De muur heeft ongeveer een lengte van 2,5 kilomter en een hoogte van 5 tot 6 meter.

Zie dag 3 voor vervolg van Dinkelsbühl, we zijn de volgende ochtend even terug gereden.

3 - 13 - 7 - ST2419 - ST2249 - ST2247 - ST2419 - 5Datum: 15 september 2023

Vertrektijd:  9.40 uur
Aankomsttijd: 19.50 uur

Gereden kilometers:  281 kilometer

Van  Hotel:
Anor Frankfurt Airport
An der Brücke 8-10
64546 Mörfelden-Walldorf

Naar Hotel:
Hotel Residenz
Rudolf-Diesel Stasse 3
91625 Schnelldorf-Hilpertsweiler


Roadtrip Italiaanse meren en zijn magie:

Donderdag 14-09-2023  - van Huis naar Mörfelden-Walldorf
Vrijdag 15-09-2023 - van Mörfelden-Walldorf naar Schnelldorf-Hilpertweiler
                                       Romantische Strasse
                                       
Würzburg
                                       Wallfahrtskirche Käpelle
                                        Alter Kranen
                                       Alte Mainbrücke
                                       Fort Marienberg
                                       Rothenburg ob der Tauber
                                       Rothenburg Sneeballen
                                       P
lönplein 
                                      Weihnachtsdorf kerstwinkel
                                       Dinkelsbühl
Zaterdag 16-09-2023 - van Schnelldorf-Hilpertweiler naar Schwangau
                                      Dinkelsbühl
                                      
Haslacher See
                                      Forggensee
                                      Rosshaupten stuwdam
                                      Sint-Colomanskerk
                                      Schwangau
                                      Neuschwanstein
Zondag 17-09-2023 - van Schwangau naar Sarntal
                                      
Marienbrücke
                                      Walt Disney
                                      Pöllatkloof
                                      Passo di Pénnes
                                      Penser Joch
                                      Kasteel Neuschwanstein
                                      Ulrichsbrücke
                                      Fernpass
                                      Alpsee
                                      Tirol
                                      Zugspitze
                                      Brennerstrasse
                                      
Kasteel Pietra
                                      
Kasteel Reifenstein
                                      
Zillertaler Alpen
Maandag 18-09-2023 - van Sarntal naar Nago Torbole Sul Garda
                                       Gardameer
                                       San Giacomo
                                       Lago di Stramentizzo
                                       Piramides van Segonzano
                                       Ferrari
                                       Trento
                                       Mattia Binotto
                                       FerrariTrento
                                       Vason
Dinsdag 19-09-2023 van Nago Torbole Sul Garda naar Marone
                                       Tórbole
                                       Iseo meer
                                       Lago di Garda
                                       Scaligero kasteel
                                       Malcesine
                                       Crero Verona
                                       La Rifra
                                      Sirimione
                                      Monte Isola
                                      Isola di Loreto
Woensdag 20-09-2023 - van Marone naar Marone
                                     Lovere
                                     Marone
                                     Lago d'Iseo
Donderdag 21-09-2023 - van Marone naar Moregge
                                     
Torre de' Busi
                                     Lago di Garlate
                                     Lago di Lecco
                                     Oude bron van Bracca
Vrijdag 22-09-2023 - van Moregge naar  Cannobio
                                    Ponte della Civera
                                    Lago di Como
                                    Eugenio Molinari
                                    Orrido di Nesso
                                    Lago Maggiore
                                    Lago di Lugano
Zaterdag 23-09-2023 - van Cannobio naar Meiringen
                                   Traffiume
                                   Orrido di Sant' Anna
                                   Fineropas
                                   Simplonpas
                                   Grimselpas
Zondag 24-09-2023 - van Meiringen naar Horbourg-Wihr
                                   
Vrijheidsbeeld
                                   Elzas
                                   Colmar
                                   Cimetière Militaire Roumain Guerre
                                   Carreau Rodolphe
Maandag 25-09-2023 - van Horbourg-Wihr naar Creutzwald
                                   Lutzelbourg
                                   Franse Vogezen
                                   Canal des houillères de la Sarre
                                   Ribeauvillé
                                   Rombach le Franc
                                   Breitenbach
                                   Saverne
                                   Zorn
                                   Belles Forêts 
Dinsdag 26-09-2023 - van Creutzwald naar Maastricht
Woensdag 27-09-2023 - naar huis


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoek en leuk dat je even de tijd neemt om een berichtje achter te laten!
Thanks for visiting my blog and leaving a comment!