Incanto Images Fotografie

Incanto Images betekent betoverende foto's.
Ik hoop dat de betovering werkt en dat je kan genieten van de foto's.
Van macro- tot landschapfotografie en alles wat daar tussen in zit.





Roadtrip Italiaanse meren en zijn magie - van Sarntal naar Nago Torbole Sul Garda


Dag 5 - We vervolgen onze weg richting Bozen - SS508 , op weg richting het Gardameer.



In San Giacomo is het de torenspits van de Sint-Jacobskerk, of Dlieje da Sacun, in het Ladinisch die je al van verre ziet. De oudste kerk in het hele Val Gardena-vallei. Het is alleen te voet bereikbaar: een wandeling van 20 minuten vanaf San Giacomo. Deze wandeling brengt je naar een kleine schat aan kostbare fresco's en het hoofdaltaar van de kunstenaarsfamilie Vinazer. Het kerkje werd voor het eerst vermeld in 1283 na Christus, maar is waarschijnlijk aanzienlijk ouder. Na een brand in de 15de eeuw moet het herbouwd worden.




Inmiddels is het 11.45 uur op de SS48 even voorbij Olmi
















Kerk van San Giorgio - SS612  11,50uur, is de parochiekerk van Castello di Fiemme, een gehucht van Castello-Molina-die Fiemme, in Trentino. 

De nieuwe parochiekerk van Castello di Fiemme werd vanaf 1850 gebouwd op de heuvel van Snata Lucia, die de stad domineert. De inwijding was onmiddellijk voor de martelaar van San Giorgio en ontving deze in de plaats van de oude kerk van San Gioegio, die ernaast staat en de vanaf dat moment was gewijd aan de onbevlekte Maria van Lourdes.





Door Castello-Molina-die-Fiemma, 11.50 uur






We vervolgen onze weg verder over de SP71 richting Lago di Stramentizzo. Het Stramentizzo  meer is een kunstmatig meer gelegen aan de ingang van de Val di Fiemme.  De dam ontstond voor het eerst in 1956 door de bouw van de Stramentizzo-dam in de Caminikloof. 






Sinds zijn vorming heeft het meer een aantal ecologische problemen opgestapeld; het bassin is grotendeels gevuld met afvalwaterlozing uit de Fiemme-vallei en met dat materiaal dat ne de Val di Stava-ramp stroomafwaarts is gesleept en nooit is verwijderd.






De visfauna van het meer omvat de bruine regenboog en marmerforel, de kopvoorn, de rietvoorn en de rode brons.






Het kanaal dat Stramentizzo en San Floriano verbindt, is 9,7 km lang, waarvan de eerste twee bijna parallel lopen.





De waterregulatiehoogte varieert tussen minimaal 761 meter boven zeeniveau en maximaal 787 meter, zowel de inlaatconstructie als de oppervlakafvoer bevinden zich op de rechteroever, terwijl de bodemafvoer zich op de linkeroever bevindt.





Om 12.35 uur zien we  Segonzano aan de SP71 tevoorschijn komen.  We gaan richting de piramides van Segonzano. 





De gemeente Segonzano ligt verspreid over de grote heuvels en hellingen van de zogenaamde Dosso di Segonzano en Ceramont, met bomen bedekte bergen die de Val di Cembra scheiden van het Piné-plateau.





Wijnstokken en wijngaarden kenmerken bijvoorbeeld het lager gelegen gebied van Segonzano, verspreid over de zonnige heuvels boven de rivier de Avisio. Dit is ook de reden waarom de plaats vooral leeft van de landbouw.






 Andere belangrijke takken zijn houtbewerking, handwerk
 en de porfierindustrie.





Een bijzonder natuurlijk hoogtepunt zijn de aardpiramides van Segonzano, met een hoogte tot 20 meter. Waar we even een kijkje gaan nemen.






Bij de piramides van Segonzano, zijn we om 12.45 uur, of aardpiramides verrijzen in de gemeente Segonzano , in de Valle di Cembra- vallei, langs de bodem van de Alvisio-stroom. De piramides zijn een geologisch fenomeen dat uniek is in de hele regio Trentino: rijen aarden zuilen die een hoogte van 20 meter bereiken, bijna allemaal afgedekt door een porfieren rots. Deze door de natuur gecreëerde kunstwerken trekken wetenschappers en toeristen van over de hele wereld aan. Als u een kaartje betaalt, kunt u ze het hele jaar door bezoeken door het pad te volgen dat u door de site leidt.




De piramides van Segonzano zijn een kunstwerk dat ongeveer 50.000 jaar geleden door elementen werd gesmeed, toen gletsjersedimentatie werd geërodeerd door de gecombineerde werking van stromend water, regen en wind, waardoor deze onmogelijk uitgebalanceerde natuurlijke pieken ontstonden .







De piramides van Segonzano hebben een goudgele kleur en stijgen als orgelpijpen naar elkaar toe. Deze kegelvormige natuurlijke sculpturen, bekroond door een rots, lijken op reuzen met mooie kapsels en worden door de lokale bevolking omeni da tera (aardmannen) genoemd.

We gaan verder via de SP71 richting Trento. De route loopt dwars door Trento om bij Ferrari wijn uit te komen. We zijn er om 13.30 uur en er zit een automatisch hek voor, ik ga lopend op onderzoek uit, Sjaak blijft buiten het hekwerk staan. Straks gaat het automatisch dicht en dan sta je met de auto aan de foute kant...;-) Sjaak heeft ondertussen aan mensen gevraagd hoe of wat met het hek en hij komt er aan rijden. Maar tot onze verbazing is het eerste pand dicht. 






Ik ga op onderzoek uit en komen er achter dat het even pauze is. We moeten even wachten tot dat het open gaat.  We blijven wel even wachten, dit willen we wel zien van binnen. Bij binnen komst wordt ons verteld dat om 15.00 uur de rondleiding is, ook de wijn proeven, de wijnranken bezichtigen, maar dit is rond de klok van 17.00 uur afgelopen.  Dat gaan we niet doen. Alleen de zaal is al een bezichtiging op zich. 





Mattia Binotto, je weet wel, de teambaas van Scuderia Ferrari, van 2019 tot en met 2022, is hier mede eigenaar van. 

In 1995 trad hij toe tot Scuderia Ferrari binnen de motorafdeling als ingenieur. Hij maakte deel uit van het team tijdens de succesvolle jaren 2000, samen met F1-coureur Michael Schumacher die op hetzelfde moment bij Ferrari kwam. In 2019 werd hij gepromoveerd tot teambaas ter vervanging van Maurizio Arrivabene die het team verliet.
In november 2022 liet Binotto weten dat hij -na een tumultueus verlopen seizoen- vertrekt als teambaas bij Ferrari.





Mattia Binotto heeft besloten: na zijn avontuur bij Ferrari gaat hij zich wagen aan de wijnbouw en een volwaardige wijnbouwer worden.





Zijn toekomst zal rood en gepassioneerd blijven, het zal een passie zijn die verbonden is met Bacchus, niet met Maranello. Een bekend gezegde luidt min of meer: "Als je een baan doet waar je van houdt, zal je nooit een dag in leven werken."






Misschien weten maar weinigen het, maar Mattia heeft er altijd van gehouden om het land te cultiveren en wijn te produceren, zij het niet-professioneel.






Dus hier komt het eerste experiment, de oogst van 2022 op zijn land in Romagna. De oogst verliep zeer goed, boven de rooskleurigste verwachtingen, met de lancering van twee rode wijnen ( eerst onder vrienden, daarna in een geselecteerde keten van restaurants), met "namen" die de zelfsironie van Binotto aanduiden, helaas onbekend bij velen die dit blijven uitbeelden hem als persoon met een prikkelbaar karakter.





De eerste wijn, meteen een hit en bijna als een grap geboren, kreeg de naam 'SF90'. Volgens liefhebbers heeft hij een krachtige smaak die niet lang in de mond blijft hangen, waardoor je hem graag nog een keer wilt proberen.






Gezien het succes van deze wijn stelde Mattia vervolgens een rosé voor, 'DC22' ( wat "Dobbiamo Capire", vintage 2022 zou moeten betekenen, maar dit is de veronderstelling), met een oprechte, "toegeeflijke" en ronde smaak.





Dus heeft Mattia voor de oogst van dit jaar, naast het opnieuw aanbieden van "SF90" en "DC22", ook twee sterke dranken op de markt gebracht, en zelfs enkele GES-ingenieurs en -monteurs, met wie hij op uitstekende voet is gebleven, gebruiken staalresten en meer om speciale "high-speed"stills te bereiden ( waarvan de "formule" natuurlijk geheim blijft!).






Er werden twee spectaculaire grappa's geboren: de 'Binotto', met een hoog octaangetal, zoals op humoristische wijze op het etiket staat, en de Carbon Barrel-Aged Grappa 'Pharaoh', die gebruik maakt van exclusieve gerookte koolstofvezelvaten ( blijkbaar bedacht Mattio Binotto de idee dat doet denken aan de F1-7.5 van Carlos Sainz, waarvan de krachtbron vorig jaar in Oostenrijk in brand vloog), wat een unieke smaak gaf aan de high-proof geest.





Om innovatieve fermentatie- en distillatiestrategieën voor te stellen, lijkt het de briljante Inaki Rueda te zijn geweest, met wie Mattia een echte vriendschap heeft. De betreffende destillaten zijn uitzonderlijk.





Probeer het maar te geloven, met het voorbehoud dat je gewend moet zijn aan de 75 graden van "Farao", terwijl de Binotto zich op een meer "bescheiden" 55 graden nestelt!






Vooral deze laatste twee producten worden unaniem geprezen en Mattia maakt zelfs kans op het winnen van verschillende prestigieuze prijzen in de hoogwaardige wijnsector.





En hier eindigt het niet!






Voor volgend jaar gaan er geruchten over een speciale reserve "Sainz Jr" die zou worden toegevoegd aan "Binotto" en "Pharaoh". Kortom, eind goed al goed!






De grote Italiaans-Zwitserse ingenieur heeft een nieuwe baan uitgevonden, waarmee hij op de een of andere manier het motto van Steve Jobs omarmt, dat de wens verwoord om nooit de nieuwsgierigheid en ambitie te verliezen:






"Blijft dwaas, blijf hongerig" en misschien een beetje dronken.


























Na dit allemaal te zien te hebben gaan we verder de SP85 af, maar eerst even een foto van Trento om de heuvel van de SS45Bis. 






Inmiddels is het 14.40 uur.

















Prachtige druiven ranken. Het staat er vol mee.






Even voorbij Sardagna, SP85 14.50 uur,  wordt het een bosachtig gebied. Ook hier nemen we even een kijkje naar beneden, de bomen houden het uitzicht tegen. 






Omgeving Candriai 15.00 uur






We rijden verder over de SP85, wat is dit een prachtige weg richting Vason.





Wat is het koud, en wat staat er veel wind. Inmiddels is het 15.20 uur. Op dit plekje wil ik zeker even stoppen. 






Op zo'n groot parkeerplaats is wel een plekje vrij voor Pinokkio. 





Het uitzicht over het dal van Trento laat zien hoe snel je stijgt. Wanneer je net zoals wij een liefhebber bent van haarspeldbochten dan zit je hier goed, we kunnen 40 keer de buikspieren aanspannen en er van genieten. 





Valico del Monte Bondone - SP85 wordt ook wel de Alpe di Trento genoemd. De Monte Bondone, een toeristische bestemming in het midden van de Valle dell'Adige, is meer dan 2000 meter hoog, een natuurlijk terras vanwaar u een volledig uitzicht over heel Trentino heeft, van de Brenta-Dolomieten tot de Adamello. 






Monte Bondone ligt in de uitlopers van de Italiaanse Dolomoeten. Simpel gezegd tussen het Gardameer en de stad Trento. De kant van Trento is het bekendste omdat deze regelmatig in de Giro wordt opgenomen.






Voorbij het dorpje Garniga Terme- SP25 - begint het pas echt op een heuse alpen reus te lijken. Vanaf hier krijgt je 5 super steile kilometers. Het lijkt even of ze de hele klim in dit stuk willen proppen. Je komt hier nergens on de 10% en meestal zit je boven de 12%, soms geeft Tommy zelfs 16-18% aan...wow wat een genot. 





We hebben op dit gedeelte gelukkig weinig tegenliggers gehad, met een weg van 1 1/2 auto breed is het trekken en duwen om er door te komen. We komen een Nederlander met een busje tegen en die vraagt of de weg zo smal blijft, zijn vrouw wordt een beetje angstig. Ben ik even blij met kleine Pinokkio... ;-)






Sul Garda 17.00 uur, zien we het Gardameer, wat een woeste wolken. 
Geen goed teken, het is nu nog droog...





We komen om 17.30 uur aan bij het hotel, gaan lekker een hapje eten, en terwijl we de deur van het hotel dicht doen begint het toch te regenen. Snel de plu erbij gepakt, maar ondanks de plu komen we door en door nat in het restaurant aan.

Bij de rotonde van Torbole gaan we eten.
We lopen niet verder.
Dit is prima.




SS508 - SS12 - SS48 - SP71 - SS12 - SP85 - SP25 - SP20 - SP88 - SS240





Datum: 18 september 2023

Vertrektijd:  10.00  uur
Aankomsttijd: 17.30 uur

Gereden kilometers:  193  kilometer

Van Hotel:
Gasthof Sonne
via Astfeld 34
39058 Val Sarentino
BZ Italië

Naar Hotel:
Villa al Vento
Via Strada Granda 48
38069 Nago Torbole Sul Garda


Foto de volgende dag genomen, zonnetje doet weer zijn best.

Roadtrip Italiaanse meren en zijn magie:
Donderdag 14-09-2023  - van Huis naar Mörfelden-Walldorf
Vrijdag 15-09-2023 - van Mörfelden-Walldorf naar Schnelldorf-Hilpertweiler
                                       Romantische Strasse
                                       
Würzburg
                                       Wallfahrtskirche Käpelle
                                        Alter Kranen
                                       Alte Mainbrücke
                                       Fort Marienberg
                                       Rothenburg ob der Tauber
                                       Rothenburg Sneeballen
                                       P
lönplein 
                                      Weihnachtsdorf kerstwinkel
                                       Dinkelsbühl
Zaterdag 16-09-2023 - van Schnelldorf-Hilpertweiler naar Schwangau
                                      Dinkelsbühl
                                      
Haslacher See
                                      Forggensee
                                      Rosshaupten stuwdam
                                      Sint-Colomanskerk
                                      Schwangau
                                      Neuschwanstein
Zondag 17-09-2023 - van Schwangau naar Sarntal
                                      
Marienbrücke
                                      Walt Disney
                                      Pöllatkloof
                                      Passo di Pénnes
                                      Penser Joch
                                      Kasteel Neuschwanstein
                                      Ulrichsbrücke
                                      Fernpass
                                      Alpsee
                                      Tirol
                                      Zugspitze
                                      Brennerstrasse
                                      
Kasteel Pietra
                                      
Kasteel Reifenstein
                                      
Zillertaler Alpen
Maandag 18-09-2023 - van Sarntal naar Nago Torbole Sul Garda
                                       Gardameer
                                       San Giacomo
                                       Lago di Stramentizzo
                                       Piramides van Segonzano
                                       Ferrari
                                       Trento
                                       Mattia Binotto
                                       FerrariTrento
                                       Vason
Dinsdag 19-09-2023 van Nago Torbole Sul Garda naar Marone
                                       Tórbole
                                       Iseo meer
                                       Lago di Garda
                                       Scaligero kasteel
                                       Malcesine
                                       Crero Verona
                                       La Rifra
                                      Sirimione
                                      Monte Isola
                                      Isola di Loreto
Woensdag 20-09-2023 - van Marone naar Marone
                                     Lovere
                                     Marone
                                     Lago d'Iseo
Donderdag 21-09-2023 - van Marone naar Moregge
                                     
Torre de' Busi
                                     Lago di Garlate
                                     Lago di Lecco
                                     Oude bron van Bracca
Vrijdag 22-09-2023 - van Moregge naar  Cannobio
                                    Ponte della Civera
                                    Lago di Como
                                    Eugenio Molinari
                                    Orrido di Nesso
                                    Lago Maggiore
                                    Lago di Lugano
Zaterdag 23-09-2023 - van Cannobio naar Meiringen
                                   Traffiume
                                   Orrido di Sant' Anna
                                   Fineropas
                                   Simplonpas
                                   Grimselpas
Zondag 24-09-2023 - van Meiringen naar Horbourg-Wihr
                                   
Vrijheidsbeeld
                                   Elzas
                                   Colmar
                                   Cimetière Militaire Roumain Guerre
                                   Carreau Rodolphe
Maandag 25-09-2023 - van Horbourg-Wihr naar Creutzwald
                                   Lutzelbourg
                                   Franse Vogezen
                                   Canal des houillères de la Sarre
                                   Ribeauvillé
                                   Rombach le Franc
                                   Breitenbach
                                   Saverne
                                   Zorn
                                   Belles Forêts 
Dinsdag 26-09-2023 - van Creutzwald naar Maastricht
Woensdag 27-09-2023 - naar huis



 

1 opmerking:

Bedankt voor je bezoek en leuk dat je even de tijd neemt om een berichtje achter te laten!
Thanks for visiting my blog and leaving a comment!