Incanto Images Fotografie

Incanto Images betekent betoverende foto's.
Ik hoop dat de betovering werkt en dat je kan genieten van de foto's.
Van macro- tot landschapfotografie en alles wat daar tussen in zit.





Roadtrip Italiaanse meren en zijn magie - van Schwangau naar Sarntal

Dag 4 - Vandaag gaan we dan naar kasteel Neuschwanstein. Ik heb op internet gelezen dat je er met een bus heen kan gaan. Dat lijkt mij een top idee. We zijn niet zo van het berg  beklimmen en we hadden gehoord dat berg opwaarts lopen naar het Kasteel best pittig is. 






We parkeren bij de bushalte - is de achterste parkeerplaats P4 - en gaan voor €.....>>>>  ophoog. Wat een genot, we zijn zo boven. Dit had ik niet willen lopen.





De bus zet ons vlakbij de Marienbrücke af, daar lopen we 5 minuten naar toe en hebben het prachtige uitzicht wat je veel op internet tegenkomt van Kasteel Neuschwanstein. Het is er super druk wanneer je met z'n allen uit de bus stap en iedereen daar heen gaat.  We wachten geduldig op onze beurt en iedereen helpt elkaar om met de mobiel op de foto te gaan. Daardoor blijft iedereen zo lang hangen...;-)




De Marienbrücke ligt op ongeveer 15 minuten lopen van kasteel Neuschwanstein en is vernoemd naar koningin Marie van Pruisen, de moeder van koning Lodewijk II. In 1845 liet koning Maximiliaan II van Beieren een voetgangersbrug bouwen over de Pöllatkloof, die koning Lodewijk II had uitgebreid tot de huidige Marienbrücke.





Pöllatkloof vanaf de Marienbrücke gezien.

We lopen vanaf de brug fijn naar beneden richting het kasteel, 500 meter. Dit is goed te doen naar beneden. We zeggen al tegen elkaar, we moeten ook weer naar boven. We lopen toch door richting het kasteel, we zien het daar wel weer hoe we terug moeten. 






“Castrum Swangowe” werd voor het eerst genoemd in een document uit 1090. Dit verwees naar twee kastelen, Vorderhohenschwangau en Hinterhohenschwangau, die in de middeleeuwen op de plaats stonden van het huidige kasteel Neuschwanstein.






De naam Neuschwanstein komt voor het eerst voor in een document uit 1397. Dit verwijst naar het  huidige kasteel Hohenschwangau, dat rond deze tijd werd gebouwd onder het huidige kasteel Neuschwanstein in de wijk Hohenschwangau.




De kroonprins en later koning Lodewijk II brachten vele dagen van zijn jeugd door in kasteel Hohenschwangau . Door vele wandelingen onder meer naar de kasteelruïnes van Vorder- en Hinterhohenschwangau, leerde hij de latere bouwplaats voor zijn eerste kasteelbouw zeer goed kennen.






De bouwwerkzaamheden aan kasteel Neuschwanstein begonnen in 1869. In de daaropvolgende twintig jaar werkten honderden arbeiders en ambachtslieden op de bouwplaats. Tijdens de eerste jaren van de bouwwerkzaamheden bracht koning Lodewijk II een paar nachten door in het paleispoortgebouw om de bouwwerkzaamheden te begeleiden.







Het kasteel werd gebouwd in baksteen en bedekt met andere steensoorten. De witte kalksteen van de geveloppervlakken is afkomstig uit de nabijgelegen steengroeve “Alter Schrofen” (in de wijk Schwangau in Alterschrofen).






Het gebouw was nog niet voltooid toen koning Lodewijk II op 13 juni 1886 overleed. De bouwwerkzaamheden duurden tot ongeveer 1892.






Slechts zes weken na de dood van koning Lodewijk II werd het kasteel opengesteld voor bezoekers. 





In de eerste acht weken bezochten ongeveer 18.000 mensen kasteel Neuschwanstein. Tegenwoordig zijn er ongeveer 1,5 miljoen bezoekers per jaar.





Nog een leuk weetje: Met zijn witte kalkstenen gevel en diepblauwe torentjes is het geen geheim dat het kasteel Neuschwanstein de belangrijkste inspiratiebron is voor Walt Disney als het gaat om het maken van kastelen voor de beroemdste sprookjes! Het is bekend dat het kasteel van Assepoester hier geïnspireerd is, maar dat niet alleen, ook het kasteel van Slapende Schoonheid is hier geïnspireerd! 




Parkeren bij het kasteel is niet toegestaan, parkeren is in het kleine dorp Hohenschwangau ( P1 t/m P4) Voer de Alpseestrasse in in uw navigatie en u komt vanzelf de borden van de parkeerplaatsen tegen.

Voor een hele dag de auto te parkeren betaal je € 8,00

Vanaf de parkeerplaats zijn er drie opties om naar het kasteel te gaan:

Te voet: het kasteel ligt 1,5 kilometer bergop vanaf de parkeerplaats; een wandeling van ongeveer 40 minuten.

Per koets: vanaf Hotel Müller ( Alpseestrasse) vertrekken koetsen die u in 20 minuten op 450 meter voor de ingang van het kasteel afzetten. De laatste tien minuten zult u zelf bergop moeten lopen. Bergop € 7,00 en bergaf € 3,50

Shuttlebus: de bussen vertrekken vanaf P4.
Bergop € 2,50, bergaf € 1,50 en retour € 3,00. De tickets zijn te koop bij het huisje, wanneer dit dicht is bij de chauffeur. De bussen rijden niet op een vast schema, vol is gaan. De laatste bus naar beneden in om 18.45 uur in de zomer en 16.45 uur in de winter.





















Nadat we het kasteel van alle kanten hebben bekeken gaan we naar de oplossing zoeken hoe we weer bij de auto komen. We hebben een retour ticket van de bus. Maar we komen er achter dat de bus op deze plek niet stopt.  Of we moeten die 500 meter ophoog klimmen, of het is de keuze bergafwaarts te voet. 



We kiezen voor het laatste. We zien mensen echt ploeteren om boven te komen. Sommige zelfs met wandelstokken, al dik op leeftijd en dan dit doen. Denk dat ze een verkeerde keuze hebben gemaakt. Wij lopen het in 25 minuten naar beneden. De tenen doen zeer in de schoenen. Maar beter dat dan spierpijn in de kuiten en morgen niet meer kunnen lopen.



Af en toe even achterom kijken, het laatste puntje van Neuschwanstein.




Zicht op St. Colomanskerk













En zo zijn we weer beneden bij de parkeerplaats.





















Nog even een foto van het Alpsee, inmiddels is het 12.15 uur.  Een prachtige start van de dag....op naar het volgende punt.  




 Bij de Oude Ulrichsbrücke zijn we al om 12.30 uur. We reden de brug bijna voorbij. Het is een brug die goed verscholen ligt in een bocht en meer op een fietspad lijkt. We moeten dan ook even keren om een goed plekje voor de auto te vinden. In de bocht is geen plek en ik wil de brug graag in zijn geheel op de foto.

Naast de Lände, waar je ook kunt zwemmen op de Lech, is de plek onder de oude Ulrichsbrücke een aanrader. Daar ben je relatief alleen en kun je zelfs comfortabel op een zandbank liggen.

Natuurlijk is de mogelijkheid om te gaan liggen afhankelijk van de waterstand van de Lech, maar in de zomer is er meestal wel een plekje te vinden. 


In Reutte-stad moeten we richting de 179, daar gaan meer mensen heen, er is ook een loopwedstrijd wat de boel aardig ophoudt. Langzaam gaan we richting de 179.





Fort Claudia (1645) - Het strategische belang van de bergrug tegenover Ehrenberg is al lang bekend. Hij speelde een belangrijke rol bij de herovering van Ehrenberg in 1546.




Er was geen versterking vanwege geldgebrek. Hetzelfde gebeurde in 1632 toen de Zweden naar Ehrenberg marcheerden. Pas jaren later, van 1639 tot 1645, werd Fort Claudia, dat de naam van deze prinses draagt, gebouwd onder de Tiroolse regentes, aartshertogin Claudia.




In 1703 werd Fort Claudia ingenomen door de Beieren, die van hieruit de bezetting van Ehrenberg begonnen. In 1782 werd het fort verlaten. Het oude fort werd in de 19de eeuw nog steeds bewoond en raakte na de verlatenheid in verval.


Tegen 14.00 gaan we de Fernpass op. en het is er weer super druk. Gelukkig niet zo aan onze kant, de tegengestelde richting staat echt stil.




Eén van de vier meren aan de Fernpass is het Blindsee. Het ligt op 1092 meter boven zeeniveau en ligt ten noorden van de top van de pas. De Blindsee is ongeveer een kilometer lang en heeft een maximale breedte van 300 meter. De grootste diepte zou 22 meter zijn. Het meer is niet alleen rijk aan vis, ondanks zijn hoogte warmt het midden in de zomer op tot +/- 23 graden Celsius, en dat is ook wel heerlijk.

Over de Fernpass hebben we al een keer gereden , soms ontkom je er niet aan om de zelfde weg te moeten nemen om ergens te komen.





De Fernpas is een 1212 meter hoge bergpas in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. De pas vormt een snelle verbinding tussen Imst in het Inndal en Reutte in het noorden van Tirol. De Fernpas is gelegen tussen de Lechtaler Alpen in het westen en het Miemingergebergte in het oosten. De Zugspitze bevindt zich 13,5 kilometer ten noordoosten van de pas in het Wettersteingebergte.



De pas ontstond ongeveer 4100 jaar gelden door een grote aardverschuiving, die de dalen tussen de bergen opvulde. De maximale stijgingspercentage bedraagt 8 %, het te overwinnen hoogteverschil is 371 meter.




De Fernpas is al vele eeuwen bekend als bergpas. Over de Fernpas liep in de Romeinse tijd de Via Claudia Augusta, die de belangrijkste route tussen Germania en het noorden van Italië vormde.

Vanuit hier zien we de Zugspitze vanuit een andere hoek, toen we de Balkan Wonders reden was het een heel ander gezicht.






Kasteel Fernsteinsee, dat de helling boven de Fernpass-weg en de blauwgroene Fernsteinsee domineert, is de beste denkbare setting voor een kasteelhotel. Gedocumenteerd sinds 1519 heeft Fernstein door de eeuwen heen de meest illustere gasten ontvangen, waaronder Keizer Maximiliaan en Keizerin Maria Theresa.


Al in de Romeinse tijd liep er een belangrijke wegverbinding over de Fern Pass. Ook toen was er gelegenheid om uit te rusten en van paard te wisselen aan de gunstig gelegen Fernsteinsee. De overblijfselen van deze Romeinse weg zijn nog steeds te zien

Ongeveer 15.30 uur  bij Inssbruck - Brennerstrasse
Ongeveer 16.00 uur bij Mühlbachl





Rond de klok van 16.45 uur zijn we bij Sterzing en aan alle twee de kanten van de weg staat een kasteel, dit is Kasteel Pietra.....




....en aan de andere kant staat Kasteel Reifenstein





Even voorbij Dosso Bolzano - SS508 - gaan we weer de hoogte in...16.50 uur....het begin van de pas is zichtbaar.



De Penser Joch - Passo di Pénnes is een bergpas in het Italiaanse Zuid-Tirol. 




De 2211 meter hoge pas vormt de verbinding tussen het Sarntal in het noorden van de provincie hoofdstad Bozen - Bolzano en het Wipptal bij Sterzing-Vipiteno. 



Hemelsbreed is de route over de Penser Joch de kortste verbinding tussen Bozen en het Oostenrijkse Innsbruck. In 1938 kwam de huidige weg met de aanleggen van het deel tussen de top en Sterzing gereed. 



De pashoogte is zowel vanuit noordelijke als vanuit zuidelijke richting te bereiken via een goed berijdbare weg. 



Nabij de top is deze echter af en toe smaller en bochtiger. Vanaf de Penser Joch heeft men een goed uitzicht over de Zillertaler Alpen.















Zo fijn die dubbele namen.. ;-) 







We nemen alle twee een Jungschweine en Apfelstrudel.

Wel even een klein dingetje wat we mee gemaakt hebben. We gaan nu zelf op zoek naar een hotel, bevalt ons prima, gaat nog steeds goed. Rijden tot dat we geen zin meer hebben. Alleen Sjaak vraagt bij binnen komst wat een hotel kamer kost voor twee personen. We rekenen de volgende dag af en dit bedrag was voor 1 persoon. Een klein beetje een nare streek.  Dus bij de volgende hotel rekenen we gelijk af.






B17 - L396 - L288 - L69 - B198 - B179 Fernpassstrasse - L355 - B179 - L71 - L391 - B179 - B189 - B171 - A12 - 182 Brennerstrasse - SS12 - SS508




Datum: 17 september 2023

Vertrektijd:  10.00 uur
Aankomsttijd: 17.40 uur

Gereden kilometers:  213 kilometer

Van Hotel:
Landgast Zur Post
MünchenerStrasse 5
87645 Schwangau

Naar Hotel:
Gasthof Sonne
via Astfeld 34
39058 Val Sarentino
BZ Italië




Roadtrip Italiaanse meren en zijn magie:
Donderdag 14-09-2023  - van Huis naar Mörfelden-Walldorf
Vrijdag 15-09-2023 - van Mörfelden-Walldorf naar Schnelldorf-Hilpertweiler
                                       Romantische Strasse
                                       
Würzburg
                                       Wallfahrtskirche Käpelle
                                        Alter Kranen
                                       Alte Mainbrücke
                                       Fort Marienberg
                                       Rothenburg ob der Tauber
                                       Rothenburg Sneeballen
                                       P
lönplein 
                                      Weihnachtsdorf kerstwinkel
                                       Dinkelsbühl
Zaterdag 16-09-2023 - van Schnelldorf-Hilpertweiler naar Schwangau
                                      Dinkelsbühl
                                      
Haslacher See
                                      Forggensee
                                      Rosshaupten stuwdam
                                      Sint-Colomanskerk
                                      Schwangau
                                      Neuschwanstein
Zondag 17-09-2023 - van Schwangau naar Sarntal
                                      
Marienbrücke
                                      Walt Disney
                                      Pöllatkloof
                                      Passo di Pénnes
                                      Penser Joch
                                      Kasteel Neuschwanstein
                                      Ulrichsbrücke
                                      Fernpass
                                      Alpsee
                                      Tirol
                                      Zugspitze
                                      Brennerstrasse
                                      
Kasteel Pietra
                                      
Kasteel Reifenstein
                                      
Zillertaler Alpen
Maandag 18-09-2023 - van Sarntal naar Nago Torbole Sul Garda
                                       Gardameer
                                       San Giacomo
                                       Lago di Stramentizzo
                                       Piramides van Segonzano
                                       Ferrari
                                       Trento
                                       Mattia Binotto
                                       FerrariTrento
                                       Vason
Dinsdag 19-09-2023 van Nago Torbole Sul Garda naar Marone
                                       Tórbole
                                       Iseo meer
                                       Lago di Garda
                                       Scaligero kasteel
                                       Malcesine
                                       Crero Verona
                                       La Rifra
                                      Sirimione
                                      Monte Isola
                                      Isola di Loreto
Woensdag 20-09-2023 - van Marone naar Marone
                                     Lovere
                                     Marone
                                     Lago d'Iseo
Donderdag 21-09-2023 - van Marone naar Moregge
                                     
Torre de' Busi
                                     Lago di Garlate
                                     Lago di Lecco
                                     Oude bron van Bracca
Vrijdag 22-09-2023 - van Moregge naar  Cannobio
                                    Ponte della Civera
                                    Lago di Como
                                    Eugenio Molinari
                                    Orrido di Nesso
                                    Lago Maggiore
                                    Lago di Lugano
Zaterdag 23-09-2023 - van Cannobio naar Meiringen
                                   Traffiume
                                   Orrido di Sant' Anna
                                   Fineropas
                                   Simplonpas
                                   Grimselpas
Zondag 24-09-2023 - van Meiringen naar Horbourg-Wihr
                                   
Vrijheidsbeeld
                                   Elzas
                                   Colmar
                                   Cimetière Militaire Roumain Guerre
                                   Carreau Rodolphe
Maandag 25-09-2023 - van Horbourg-Wihr naar Creutzwald
                                   Lutzelbourg
                                   Franse Vogezen
                                   Canal des houillères de la Sarre
                                   Ribeauvillé
                                   Rombach le Franc
                                   Breitenbach
                                   Saverne
                                   Zorn
                                   Belles Forêts 
Dinsdag 26-09-2023 - van Creutzwald naar Maastricht
Woensdag 27-09-2023 - naar huis


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoek en leuk dat je even de tijd neemt om een berichtje achter te laten!
Thanks for visiting my blog and leaving a comment!