Incanto Images Fotografie

Incanto Images betekent betoverende foto's.
Ik hoop dat de betovering werkt en dat je kan genieten van de foto's.
Van macro- tot landschapfotografie en alles wat daar tussen in zit.





Stadtwindmühle Malchow


In 1995 begon de restauratie van de stads windmolen. In die tijd verkeerde het gebouw al in een deplorabele staat. Al in 1948 was het van zijn vleugels beroofd. Deze klepvleugels waren een latere toevoeging. Met de constructie ongeveer 140 jaar geleden, was de molen uitgerust met zeilvleugels. In 1901 was een stoommachine gebruikt die de aandrijving aandreef.






Na de restauratie heeft de molen, die tot het type Galerie Nederlander behoort en daarom een draaibare kap heeft, weer volledige functionele vleugels. Deze beslaan een oppervlakte van 100 vierkante meter, met een rotordiameter van 24 meter.






Naast de vele apparatuur die essentieel was voor het soepel draaien van de molenindustrie, bevat de ontvangsthal ook een kleine fototentoonstelling die de restauratie werkzaamheden documenteert en een duidelijk zicht biedt op het verleden van het monument.















































































































Roadtrip Rügen:

Woensdag 30-08-2017: Stadtwindmühle Malchow
Zondag 03-09-2017: van Hermannsburg naar Huis

1 opmerking:

  1. Hoi Yvon,
    Mooie molen! Prachtige detailfoto's. "...een oppervlakte van 100 vierkante meter, met een rotordiameter van 24 meter"dat had ik niet gedacht, wat groot!!Ik vind de afdekking met die houten schijfjes ook zo leuk!
    Groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek en leuk dat je even de tijd neemt om een berichtje achter te laten!
Thanks for visiting my blog and leaving a comment!