Incanto Images Fotografie

Incanto Images betekent betoverende foto's.
Ik hoop dat de betovering werkt en dat je kan genieten van de foto's.
Van macro- tot landschapfotografie en alles wat daar tussen in zit.





Roadtrip Rügen - Rondje om Nationalpark Müritz



Rond de klok van 7 uur loop ik buiten mijn rondje. Eerst even een impressie van het hotel gemaakt, nu staat er nog niemand achter de balie. En daarna even een rondje om hotel en golfbaan.






Alles staat al klaar behalve de broodjes en alles wat daar bij komt te staan.






Omdat we van hotel naar hotel hoppen weet ik, en vele met mij, niet meer hoe een hotel van drie dagen terug er uit zag. Daarom ook altijd even een hotelkamer moment en wanneer het lukt foto's van het hotel zelf.











Een gezellig terras waar we ook één avond fijntjes buiten hebben gegeten. De tafels werden allemaal aan elkaar geschoven en zo was het een happy familie. 































Het smalle straatje oversteken en je staat op de golfbaan. 

Ik was er niet alleen en een aardige man vroeg mij of ik ook even een balletje wilde proberen, laat dat nu niet op de foto staan. Zo jammer, Von aan het balletje slaan. Ging natuurlijk voor geen meter, maar het was een super vrolijke ochtend om mee te beginnen. 
















En toen ik terug kwam stond alles voor ons klaar. Ik even naar boven gegaan om mijn kanjer op te halen voor het eten en met z'n alleen hebben we hier heerlijk van gegeten.
















Vanuit Serrahn rijden we via de L204, L20 naar Malchow, daar kom ik als eerste een molen tegen, de Stadtwindtmühle. 

Voordat we daar waren hebben we eerst voor een andere Z3 een tankstation opgezocht omdat hun plotseling zonder brandstof zaten. Tommy is zo vriendelijk om de dichts bijzijnde tankstation aan te geven. Samen er even heen gereden, gelukkig alles goed gekomen en we konden weer verder deze dag. Tommy ingesteld op onze route en de molen was eigenlijk heel dichtbij. Zie andere blog van de molen.






In Malchow staat ook deze mooie kerk.





De stadskerk van Malchow in het district Müritz werd tusen 1870 en 1873 gebouwd in de vorm van een kruiskerk. Het neo-gotische bakstenen gebouw heeft een vierkante westtoren. Binnen de kerk, die wordt bedekt door een houten tongewelf, heeft bijzonder bouwmateriaal. Bezienswaardig is het altaarstuk en een verscheidenheid aan figuren. 






De stadskerk Malchow werd herbouwd in de jaren 1870 tot 1873 onder leiding van meesterbouwer Georg Daniel uit Schwein. De kerk is een neogotisch baksteen gebouwd met een vierkante westtoren, schip, dwarsconstructie en veelhoekige uiteinden en trapvormige pilaren. De kerk heeft tal van architecturale details, zoals bakstenen friezen en hoge gebogen ramen met gedeeltelijke ruitvormig glas in lood. Bezienswaardig zijn ook het toegangsportaal met meertraps kledingstukken en een bovenliggend gipspaneel met inscriptie. Aan beide zijden van het portaal bevinden zich hoge dubbel geplaatste spitsbooggipspanelen met een overliggende ronde gipsafdekking die in een bakstenen rand is gemonteerd.
















Het altaarstuk is versierd met een schilderij van Fischer-Possion. Zowel de preekstoel als de engel- en Luther- figuren van uit het jaar 1865, de kroonluchter uit de periode rond 1875. Erg leuk om naar te kijken is het Tiroolse glaswerk achter het altaar. 
















De kerk heeft een ring van vier, bestaande uit drie gegoten stalen bellen en een bronzen bel.  De bakstenen toren zelf heeft drie spitsboogopeningen op de eerste verdieping met kledingstukken met meerdere lagen en vier driehoekige gevels waarin de torenklok is ingebed. Uit deze gevels komt een achthoekige, met hellingen overdekte helm tevoorschijn.





















Bij Malchow gaan we richting Sietow om zo via Röbel naar Mirow (198) te rijden waar het liefdes eiland is.

Onderweg zijn we nog de molen zonder kap tegen gekomen. En de molen uit Röbel, daar over meer in de andere blogs. 

Om 12 uur komen we aan in Mirow. 
Waar we graag even over het liefdeseiland gaan lopen.






Het oudste bewaard gebleven seculiere gebouw van het kasteeleiland en ook de stad Mirow, is het poortgebouw. Het komt uit het versterkingssysteem, dat in de 16de eeuw rond het kasteeleiland werd gebouwd en waarvan overblijfselen van de wallen aanwezig zijn. Het poortgebouw dateert uit het jaar 1588 en is gebouwd in de stijl van de Renaissance. Het rustiek ingerichte gebouw is tussen 1995 en 1996 gerenoveerd. Het poortgebouw en de muur werden samen in 1588 gebouwd, het was toen de enige toegang tot het eiland. 






Het kasteeleiland Mirow met zijn bouwensemble in Mirow in Mecklenburg- Voor – Pommeren was een van de bijgebouwen van de hertogen van Mecklenburg-Strelitz.
Het kasteeleiland Mirow is gebaseerd op een commanderij van de ridders van St. John in de 13de eeuw. Na langdurige confrontaties met de meesters van Sonnenburg kregen de hertogen van Mecklenburg in de 16de eeuw invloed op de benoeming van de commandant. Na de dood van de laatste Mirow Komturs werd de Komturei uiteindelijk alleen verzorgd door de protestantse bestuurders, die voornamelijk uit het Mecklenburg Herzogshaus kwamen en hun prinselijke residentie namen hier in het herenhuis van de commanderij.






Na een grote brand in 1742 werden grote delen van de bouwvoorraad vernieuwd. Het Mirower Hof had in die tij, ondanks of misschien vanwege zijn afstandelijkheid, zich kort ontwikkeld tot een spiritueel-intellectueel centrum van het land.






Het kasteel bestaat nog steeds in de kern van delen van een voorganger uit 1708, die tijdens de brand in 1742 gedeeltelijk werd verwoest.  De barokke balzaal dateert uit 1710. Het huidige kasteel werd gebouwd van 1749 tot 1752 in opdracht van Adolf Friedrich III. Gebouwd volgens de plannen van Christoph Julius Löwe. Het is een klein gebouw van twee verdiepingen met de lay-out van een H met korte, risalitartigen en vleugels met drie verdiepingen.






Na het vertrek van de hertogelijk familie was het kasteel sinds de 18de eeuw lang leeg en werd het alleen gebruikt toen er begrafenissen werden gehouden in het nabijgelegen koninklijke graf.






Kasteel en kasteeleiland behoren tot de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Het kasteel werd uitgebreid gerestaureerd van 2003 tot Pinksteren 2014 en is weer open voor het publiek.
















Rond het kasteel herbergt het eiland het kleine kasteelpark. Bijna niets heeft de originele barokke tuin rondom het kasteel Mirow overleefd. Het park is ontworpen in de stijl van Engelse landschapstuinen. Op het “Love Island” is het graf van Adolf Friedrich VI, de laatste groothertog van het deelstaat Mecklenburg-Strelitz. Hij stierf in februari 1918 onder omstandigheden die onduidelijk waren en niet begraven in de koninglijke crypte






Na dit bezoek rijden we richting Wesenberg en even voorbij Wesenberg nemen we de weg naar Gross Trebbow, de Vosswinkeler Schleuse om daar even de sluis van Vosswinkel te bekijken.






Het ligt niet op de route, maar voor Sjaak toch even naar de bootjes kijken.































 Na al dit leuks bekeken te hebben, rijden we verder via Gross Quassow, de L25, door Amt-Neustrelitz-land, wesserberger Chausse en dan even de 96 op richting Neubrandenburg.









 











































Bij Blumenholz, gaan we er weer even af om via Wendfeld en Prillwitz bij het
 meer te komen van Lieps te komen. 





















In Prillwitz zien we een bord met alle kleine wegen er op en dat proberen we ook te rijden om zo iets van het Tollensesee te zien. 



















Het is rond de klok van drie uur wanneer we aan ons rondje beginnen. 






Klein Nemerow, een prachtig uitzicht over het meer. Een goede keuze hebben we gemaakt om hier even te gaan rijden en kijken.





Stukje geschiedenis waar door we heen rijden richting de haven van Neubrandenburg.




 

Duitse marine torpedo ligt daar gewoon in het gras.






En waarom wij dit rondje extra hebben gemaakt is, omdat Sjaak iets zoekt wat hier ergens in de buurt moet staan. Helaas ligt het adres thuis, Sjaak had geen idee dat we hier zouden rijden. Helaas niet gevonden en thuis kijkend waar we moesten zijn, zijn we er 5 kilometer vandaan geweest. Dat was even jammer.





En zo komen we bij de Stargardenpoort in Neubrandenburg,  werd gebouw in de eerste helft van de 14de eeuw in de stijl van de Noord-Duitse baksteengotiek. Het poortsysteem bestaat uit de 18 meter hoge field-side Vortor, de 24 meter hoge stadszijde van de hoofdingang, de verbindende 40 meter lange keermuren en een vakwerkhuis geïntegreerd in de oostelijke muur van de Zwinger, die oorspronkelijk dienst deed als douanekantoor.






Via de 192 naar Ankershage volgen we weer de route zoals de andere ook rijden.






Het Kasteel Ankershagen bij Waren wordt vaak in het land in de legende besproken. Het is verondersteld te zijn gebouwd volgens de legende in de 12de eeuw. Het gebouw dat nog overeind staat, daar zijn zeer gruwelijke verhalen over, die echter niets meer zijn dan ongegronde zegels. Men moet het oude en het nieuwe kasteel onderscheiden, beide ongetwijfeld gebouwd door Holstein-bouwers.






Het oude kasteel ligt naast het nieuwe kasteel. Het zal heel groot en solide zijn geweest en de overblijfselen behoren tot de belangrijkste kasteelruïnes van de ridders in het land. De overblijfselen van de wallen zijn zeer krachtig en hebben een grote mate met de sporen van de loopgraven. Naast het nieuwe kasteel is nog steeds de begane grond van en machtige vierkante toren. Het metselwerk bestaat uit grote bakstenen en veldstenen en lijkt te dateren uit de eerste helft van de 15de eeuw.

Het nieuwe kasteel is een gebouw in renaissancestijl, gebouwd rond 1550-1570, en torenhoog boven een hoge gebogen kelder van twee en een halve verdieping hoog. Het heeft een eenvoudige voorkant en is bewerkt met kalkpleister.






Via Gross Dratow komen we langs het Borksee, ik probeer kleine wegen te vinden om toch van A naar B te kunnen komen in de richtig die het route boek een beetje aangeeft, om alleen de provinciale wegen te rijden hebben wij niet zoveel zin in. 

Ik weet dat we nu naar de schroeven fabriek gaan in Waren, dus ik neem een klein weggetje binnen door om daar te komen.






Het is inmiddels kwart voor 5, we liggen prima op schema. 






Het bedrijf MMG heeft een lange traditie van gieterijen op de huidige bedrijfslocatie Waren
 ( Müritz). MMG heeft 140jaar ervaring als gieterij.

De sleutel tot hun succes zijn de individueel ontworpen propellers, die in perfecte harmoniewerken met het scheepstype, de romp, de motor en het operationele profiel.





















Wij hebben hier even met open mond staan kijken. Zo zwaar, zo groot en zo mooi gemaakt. Komen wij aan met onze schroeven, die kan ik gelukkig nog zelf tillen. 

Dit was mijn laatste aantekening wat op het lijstje stond om te bezichtigen. Nu via de 108 en Am Wiesengrund naar Serrahn.






Waar we deze avond heerlijk buiten eten en alle tafels aan elkaar hebben geschoven. Wat een gezellig familie is het toch.






Hotel:
Golfhotel Serrahn
Dobbinerweg 24
D-18292 Serrahn



Gereden kilometers:  291 kilometer  

2 opmerkingen:

  1. Mooie trip...verslag kan zo in een vvv boek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben je op zoek naar een heel echte lening? Het goede nieuws is hier! ! ! Wij bieden leningen aan tegen een rentepercentage van 3% per jaar. LENINGEN voor het ontwikkelen van zaken We zijn gecertificeerd, betrouwbaar ,? betrouwbaar, efficiënt, snel en dynamisch. Contact? ons E-mail: allrisefinancial@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoek en leuk dat je even de tijd neemt om een berichtje achter te laten!
Thanks for visiting my blog and leaving a comment!