Incanto Images Fotografie

Incanto Images betekent betoverende foto's.
Ik hoop dat de betovering werkt en dat je kan genieten van de foto's.
Van macro- tot landschapfotografie en alles wat daar tussen in zit.

Roadtrip Rügen - van Serrahn naar Stralsund


Het is een beetje een chaos deze ochtend bij vertrek, de uitgestippelde route voor ons gaat niet zo als hieronder uitgestippeld. De originele route gaat via Teterow, Malchin, Dargun, Demmin, Grimmen en zo naar Stralsund. Tot aan Dargun gaan we het rijden, want daar is een afspraak gemaakt voor een rondleiding en koffie met gebak. 
De afspraak bij de Abdij is om 11 uur. 

De route die wij gaan rijden gaat naar de kust, wel heel goed gezien van één van de andere rijders, want de originele route had niet veel bezienswaardigheden. 

Even heen en weer rennen naar het hotel voor een A4 kopie, kijkt toch makkelijker dan met de wegenkaart op je schoot. En zo vertrekken wij om half 10.

Als eerste komen wij in Remplin het spiegeltelescoop tegen. 
Daar zijn we rond de klok van 10 uur. 

Gedurende twaalf jaar, van 1793 tot 1805, bestond er een privé-observatorium in het kleine dorpje Remplin ten noorden van Waren an der Müritz. Het behoorde toe aan graaf Friedrich von Hahn, die zich onder meer had gewijd aan de astronomie. De uitrusting van het observatorium omvatte drie spiegels uit de werkplaats van Friesrich Wilhelm Herschel uit Engeland. 


De gerenoveerde toren van het Remplin observatorium met diameters van 20, 30 en 45 centimeter waren ze indertijd een van de grootste instrumenten in continentaal Europa.

De tegenwoordige telescoop van de Volkssternwarte Köln, die 60 centimeter reflector telescoop werd gefinancierd met giften voor de 50ste verjaardag.

Nadat ik hier even mijn foto's heb genomen rijden we snel door. Bij Neukalen zie ik in de verte nog een molen staan. Helaas geen tijd voor om even een kijkje te nemen, dan maar een paar foto's uit de rijdende auto genomen. De molen heet heel toepasselijk de Rode Nederlandse molen. 

Om half 11 komen wij aan bij de Abdij.  Er staan al verschillende auto's, een mooi moment om even alle auto's weer op de foto te zetten.


Ik kan rustig mijn gang gaan, wij hebben ons niet opgegeven voor de rondleiding. Neemt veel te veel tijd in beslag. 

Ik lees alles later wel op internet om mijn blogje compleet te maken. Nu kan ik overal even lopen en de foto's maken.


Gelegen in de stad Dargun in Mecklenburg-Vorpommern, district Mecklenburg Lake District, in het voormalige Groothertogdom Mecklenburg-Schwerin, is het Dragun Kasteel ontstaan uit een cisterciënzer klooster, dat werd herbouwd tot een renaissanse-achtige kasteel na zijn ontbinding als gevolg van de Reformatie.


Het hoofdcomplex van het renaissancekasteel en de bakstenen gotische kerk wordt na een brand in 1945 alleen als een beveiligde ruïne bewaard.


Dargun Kasteel is een belangrijk werk van het Mecklenburg Paleis. Het ontstond uit het complex van een klooster gesticht in 1172 als filatie van het Esrom-klooster, dat opnieuw werd bezet na de verwoesting ervan in 1209 met Doberan-monniken. Na de secularisatie in1552 werd het uitgebreid als een tweede woning van het hertogelijke huis Mecklenburg-Güstrow.


Een van de oudste componenten is de zuiderlijke muur van de noordelijke vleugel, die zich achter de voorgebouwde arcades bevindt. Ten tijde van het klosster bevonden de keuken en de bijkeuken van het klosster zich op de begane grond, daarboven was de refter of de eetkamer. De binnenmuurzijde van de westerlijke voorgevel dateert ook uit deze tijd. Men herkent er sporen van oude puntige arcades.


Daar staan de auto's allemaal op een rijtje. En de mensen allemaal aandachtig luisteren wat er wordt uitgelegd. Ik kan het niet eens volgen, gaat allemaal te snel in het Duits is nog met een dialect. 


Laat mij maar lekker rond lopen en genieten van al het moois wat nog overeind staat.
Het winkeltje waar genoeg te koop is.
Alles aan het klaar zetten, bijna koffie tijd met gebak.


Zoals ik al schreef gaan wij nu richting Wustrow, via Gnoien, Lühburg, Amt Tessin, Zarnewanz, Marlow, Ribnitz en Dierhagen.

Onderweg zien we ook niet veel bijzonders, we zeggen vandaag voor het eerst dat we de bergen missen met de leuke bochtjes. Het landschap is eigenlijk een beetje het zelfde als hier. 


Om 1 uur komen we aan in Wustrow, daar stappen we even uit om de benen weer te strekken. Een kleine wandeling over het strand. 


Koud is het niet, er staat alleen veel wind. Waar zullen we heen gaan....de fietspaden zijn goed aangegeven. Er staan mooie huizen achter de dijk. We stonden vlakbij het strand geparkeerd. Leuk om de kleine wegen te ontdekken en dan maar hopen dat je ook weer terug kan komen naar de hoofdweg.

We volgen verder de L21 richting Althagen. 

We zien een bordje langs de weg dat er een haven moet zijn. Deze weg hadden we beter niet kunnen nemen met Pinokkio. 

Gelukkig al zigzaggend er door heen gekomen zonder kleerscheuren. We parkeren de auto op een mooi gelegen parkeerterrein, en lopen een rondje door de haven.Jammer dat we geen helder weer hebben. Sjaak geeft mij uitleg over de bouwwijze van de houten boten. Dit zie je in Nederland bijna niet meer.Het restaurant bij de haven.

We vervolgen de L21 en proberen bij Prerow richting de vuurtoren te rijden. Dat gaat niet lukken. We moeten te voet verder om bij de vuurtoren te komen. Er is daar een parkeerterrein om naar het strand te komen, en vele mountainbikers komen uit de bossen. Het is een uur lopen hier vandaan naar de vuurtoren. We keren maar om en vervolgen onze weg weer terug richting Zingst.In Zingst is het niet makkelijk een plekje te vinden voor de auto. We moeten een stukje lopen richting het strand, het is een leuke wandeling door de winkelstraat. We hebben de auto precies goed geparkeerd. We nemen de heen weg naar het strand de linker winkel straat en de terug de rechter kant. Een duik in de zee is hier ook mogelijk. Zal je veel zien..?? 

Het is te koud, staan allemaal kriskras door elkaar....Voorstelling is afgelopen....

Het is rond de klok van half 4 wanneer we langs Pruchten rijden en daar deze oude spoorbrug zien.In Barth zien we Circus Afrika, wat je hier nog tegen komt is dat de beesten buiten lopen.Onder andere 4 olifanten hadden een buiten speelplaats, en de andere dieren liepen ook gewoon buiten. Ongelofelijk dat dit allemaal goed gaat. De dieren maakte zich nergens druk om. Allemaal lekker buiten lopen, geen kooi met tralies te bekennen. 

We moesten even door het hoge gras om de auto te keren en de foto te kunnen maken.

We rijden verder over de L21 en L212 richting Karnin, om daar de 105 op te gaan richting Stralsund waar we om kwart voor 5 aankomen.In Stralsund vinden we een parkeerplaats in Fährwall, dichtbij de haven.We treffen het niet, er komt net een bui naar beneden. Camera onder de jas en even zoeken naar een schuilplaats.Het museum Gorch Fock I zijn we niet in geweest.  Rondje Stralsund lijkt mij leuker.Vanuit de haven zie je de Nikolaikerk bij het marktplein.


Er is genoeg te zien in het "Das Skurriteum" en na het bezoek een drankje....allemaal mogelijk. Alleen wij lopen door....Het Lotsenhaus.....
Overzicht van de haven....Klapbrug over het Querkanaal.

Van hieruit lopen we richting het marktplein.


Waar we mooie gevels tegen komen.


Klein rondje Stralsund, met de verschillende kerken, marktplein, toegangsdeuren en het marktplein.

Fontein in de Fährstrasse (2012)


De Fährstrasse in het stedelijk gebied Altstadt verbindt sw Külpstrasse op de Alter Markt met de straat Am Fischmarkt en de Seestrasse bij de veerboothaven bij de haven. De Fährstrasse is een van de oudste in de stad en behoort tot het kerngebied van de historische werelderfgoed locaties Stralsund en Wismar die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.De Fährstrasse werd voor het eerst genoemd in 1270 in een document, rond 1290 wordt het genoemd als Fuhrleutesrasse. Het is vernoemd naar de veerboot dokken in de haven.


Rond de klok van half 7 zijn we in het hotel. Zijn dit keer prachtig op tijd. Het avondeten was niet al te best. Rijst met 5 stukjes vlees er in en een beetje saus er over heen. 
Op het menubord buiten de deur stonden toch heerlijke andere menu's gepresenteerd. 

Het is ook anders verlopen met dit menu. Dat verhaal er achter zal ik maar voor mij zelf houden. 

Aan de kok heeft het niet gelegen, waarom wij dit voorgeschoteld kregen zijn we nog niet uit.
Het andere maaltijd was heerlijk.


En zo is er weer een dag voorbij. Morgen rondje eiland Rügen, wat hebben we daar zin in.

Hotel:
Lindenhotel Stralsund
Lindenallee 41
D-18437 Stralsund


Gereden kilometers:  224 kilometer   

1 opmerking:

Bedankt voor je bezoek en leuk dat je even de tijd neemt om een berichtje achter te laten!
Thanks for visiting my blog and leaving a comment!