Incanto Images Fotografie

Incanto Images betekent betoverende foto's.
Ik hoop dat de betovering werkt en dat je kan genieten van de foto's.
Van macro- tot landschapfotografie en alles wat daar tussen in zit.





Corsa Amalficosta - van Iseo naar Brescia


Vandaag gaan we naar Brescia om de start van de 1000 Miglia 2018 mee te mogen maken. Dit jaar is het van 16 tot 19 mei. De traditionele route loopt van Brescia - Rome - Brescia. Langs de klassieke route doorkruist de 1000 Miglia de artistieke en natuurlijke schoonheden van Italië. De race wordt gehouden met auto's tussen 1927 en 1957. Enzo Ferrari noemde het eens " het unieke reizende museum ter wereld" en deze race wordt nu gezien als de mooiste race in de wereld.



Eerst nog even een terug blik naar het Iseomeer vanuit het hotel waar we heerlijk verwend worden met een prima verzorgt ontbijt.






Vertelde op de vorige blog al dat de RIVA FABRIEK ook aan het Iseomeer ligt, het witte gedeelte onderin, daar is het. 






Het was door de camera echt heel klein, op de kaart lijkt het Iseomeer niet zo groot, maar wanneer je nu iets dichtbij wilt halen, dan is het groot om even over te zwemmen...






Hotel omgeving bij het zwembad.






Weet niet of twee stoelen standaard is bij het zwembad, anders mag je in de ochtend wel heel vroeg opstaan om je handdoek er vast op te leggen...het is pas mei, denk dat er straks wel meer stoelen aanwezig zijn.






Ingang van hotel Park Hotel Ca'Noa. Wanneer je een lage auto hebt, zet deze dan niet in de garage. De overloop van helling naar vloer van de garage is een beetje te stik.






10.15 uur gaan we met de metro naar Brescia, een betere keus hadden we niet kunnen maken, wat gaat dit allemaal soepel. We stappen uit precies tussen de feestende mensen in Brescia. 





Wel even goed kijken waar en welke halte we moeten hebben om straks terug te gaan. De auto staat veilig en we zijn er zo.






Dit is het punt waar  we uitstapte, wat een feest. Gelukkig zijn we HIER al vaker geweest en wij lopen de auto's te gemoed om zo op het andere plein uit te komen.






Ik heb natuurlijk veel te veel foto's gemaakt van dit bijzondere evenement. Er komen dan ook verschillende blogjes over deze dag.  

Bij de MERCEDES stand blijven we veel te lang hangen, eten daar even een kleine hap, alleen dan weten de vertegenwoordigers je ook te vinden. Gelukkig was het even lachen om dit geheel. 






Jammer genoeg komen we Tim Burton niet tegen, dan maar op de start wachten.




































13.30 uur lopen we richting de start van de Mille Miglia.  Ik herken het beeld wat midden op deze kruising staat. Daar zijn wij uit de bus gestapt in 2014






Op dit gedeelte komen de auto's straks nog een keer langs. Deze mensen aan de rechter kant hebben het goed bekeken, heerlijk deze middag in het zonnetje zitten, en niet staan achter een hekwerk, drankje erbij, wij helemaal niets te drinken, wij staan dan nog wel in de schaduw.






We vinden een plekje voor 4 personen langs het hek, het is al best druk met mensen. Ik ga toch even lopen om de boel een beetje te verkennen. Achter het podium staan er al auto's opgesteld, wij staan aan de kant waar de auto's vanaf het podium gaan rijden. Jammer dat er op dit plekje niet meer ruimte is. Ik blijf maar niet staan, dan weten de andere niet waar ik blijf.






En dan is het zover....alle hulpdiensten komen ook even langs. De begeleiding om Brescia uit te komen.






Even mooi in een rijtje opstellen en dan horen we toch een lawaai....het is bijna half 3, de show gaat beginnen....
















En alles staat even blank van de rook....maar wat een begin, om kippenvel van te krijgen.






16.50 lopen we van de Viale Venezia Mille Miglia af om weer het midden van het centrum op te zoeken voor een hapje te eten.






We hebben niet alle auto's zien starten, we hebben gewacht totdat Tim Burton ( nummer 357)  voorbij kwam in de andere blogjes zie die auto's allemaal voorbij komen.






Hier op deze stoep hebben we in 2014 gezeten, waar we lastig gevallen werden door een vrouw die steeds voor ons ging staan...daar hadden we nu geen last van, het waren nu de politie agent en de wapperende boekjes die constant voor de lens aanwezig waren.











Overal werden dansjes opgevoerd...het is echt een feest voor de Italiaan.
















Het RESTAURANT waar we in 2014 ook heerlijk gegeten hebben nemen we nu weer, alleen nu zitten we buiten en toen zaten we binnen


Vertrektijd: 9.00 uur
Aankomsttijd: 19.00 uur

Gereden kilometer: 31 kilometer

Hotel:
Park Hotel Ca'Noa
Via Triumplina 66
25123 Brescia BS

Corsa Amalficosta:
13-05-2018 - van huis naar Sindelfingen
Mannheim Palace
Automuseum Dr. Carl Benz - Bertha Benz route
Kasteel Heidelberg
Stadsapotheek Wiesloch
14-05-2018 - van Sindelfingen naar Unterbach
Aare Schlucht - Meiringen
Motorworld Stuttgart
15-05-2018 - van Unterbach  naar Iseo
Valle Verzasca
Auto's tijdens de Mille Miglia
17-05-2018 - van Brescia naar Monterotona
Arezzo
18-05-2018 - Dagje Rome
19-05-2018 - van Monterotona naar Vico Equense
Pompeï
20-05-2018 - Amalfikust
21-05-2018 - Amalfikust
Sorrento
23-05-2018 - van Siena naar Genua
San Gimignano
24-05-2018 - van Genua naar Nice
Monaco
Nice
25-05-2018 - van Nice naar Grenoble
Route de Grenoble
Gorges de Daluis
Route Napoleon
26-05-2018 - van Grenoble naar Luxemburg
Luxemburg stad
27-05-2018 - van Luxemburg naar huis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoek en leuk dat je even de tijd neemt om een berichtje achter te laten!
Thanks for visiting my blog and leaving a comment!