Incanto Images Fotografie

Incanto Images betekent betoverende foto's.
Ik hoop dat de betovering werkt en dat je kan genieten van de foto's.
Van macro- tot landschapfotografie en alles wat daar tussen in zit.





Corsa Almalficosta - van Genua naar Nice


Vandaag gaan we naar Monaco, dat staat ook al zo lang op mijn lijstje, alleen de wens is altijd geweest om door de tunnel heen te rijden. Maar het is nu F1 weekend, ook heel mooi om dit eens mee te maken. En er blijft nog altijd iets op mijn lijstje staan om nog een keer terug te gaan.






We rijden binnen door langs de kust via de SS1, en komen rond de klok van 10.00 uur in Savona aan en zien daar de La Torretta Torre Leon Pancaldo






De kerk van Santo Spirito e Concezione is de parochiekerk van het Zinola district van de stad Savona. Het is gelegen in het centrum van het dorp op het kruispunt tussen de hoofdweg Via Aurelia die Vado Ligure en Via Quiliano waar ook de negentiende-eeuwse begraafplaats zich bevindt.

Het gebouw kenmerkt zich door de typische Ligurische kleurstelling met witte en grijze strepen. De kerk is gebouwd in de negentiende eeuw, terwijl de klokkentoren in het begin van de twintigste eeuw werd voltooid.






Spotorno rijden we door.....











The Old Castle Tower in Spotorno.






Om 10.30 uur rijden we langs de Grotta dei Falsari, daar hadden we natuurlijk even moeten uitstappen, maar met nog zoveel kilometer te rijden, besluiten we om door te rijden.





















10.30 uur Punta Crena - Varigotti het is er al erg druk, dit is een echt watersport gebied.
















Om 12.00 besluiten we bij Albenga de Autostrada dei Fiori op te gaan - A10 E80 - de SS1 is niet wat we er van verwachte en om een beetje tijd te winnen gaan we even snel rijden.







In Ospedaletti  gaan we even bij Piccolo Bar iets nuttigen. Het is niet al te zonnig hier maar temperatuur is goed en het is droog.































Om 14.00 rijden we Frankrijk in. 

Ponte San Ludovico is een grensovergang in de plaats Red Sprongen in het centrum van Ventimiglia. 







We rijden de D6327 verder richting Monaco. We rijden door Menton, wat ook wel de "Parel van Frankrijk" wordt genoemd, wat gelegen is in het departement Alpes-Maritimes in de regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Menton ligt op de scheidingslijn tussen de Franse Côte d'Azur en de Italiaanse bloemenrivièra.

















We stoppen ook hier niet, jammer hoor, alle foto's zijn uit de rijdende auto gemaakt. Wat een mooie kleuren pracht, tinten van de huizen zijn prachtig.







We rijden goed, Monaco komt in zicht.







Het museum Jean Cocteau LeBastion, is een museum met werken van Jean Cocteau, aan de havenkant van Menton. Het Bastion is in de 17de eeuw gebouwd door Honoré II, Prins van Monaco.







D6007, hier hangt de mist nog erg laag.






14.30 uur, de eerste tekenen van de F1 van Monaco, de dure schepen liggen voor Monaco. Wat gaaf om dit een keer te zien.







Via de D53 rijden we naar beneden om zo dicht mogelijk bij de F1 te kunnen komen.







Wat een belevenis, we horen de motoren hier in de bergen. Gaaffffff












Overzicht van een klein stukje formule 1.






Wanneer je door de bergen naar beneden rijd kom je een klein begraafplaats tegen. Daar was een mogelijkheid om te stoppen. Er zaten daar meer mensen op de betonnen rand naar de F1 te kijken.
















Het was krap om te parkeren, onze auto's konden er nog net bij.






We zitten echt niet zo hoog, maar de mist is goed zichtbaar.






Maar wanneer je steeds verder naar beneden rijd is er een punt dat je niet verder mag. En dan rijden we plotseling door Monte Carlo. 





















Terwijl in dit aan het typen ben, zijn we twee jaar verder, 2020 en in Corona tijd. De jongens hebben al 9 wedstrijden niet gereden. Zal er dit jaar nog gereden worden. En hoe anders zal het dan zijn...een hele rare en nare film. 
















Er rijd een Red Bull


monster, zal het Max Verstappen zijn..?? dat kunnen we hier vandaan niet zien.











Wat een belevenis, dit had ik niet willen missen. Zelf door de tunnel heen rijden met Pinokkio komt wel een keer.






Even tegen 18.00 uur komen we aan in Nice. Hotel NH Nice, ligt bij een rotonde, waardoor het hotel even heel moeilijk te bereiken was. We zijn maar op een parkeerplaats gestopt en lopend naar het hotel gegaan om te vragen waar de auto's de parkeer garage in moeten rijden.






Na ons even opgefrist te hebben lopen we Nice in.






We komen uit aan de boulevard bij de Le Grande Chaise Bleue ( blauwe stoel) makkelijk te onthouden, welke weg we weer terug moeten lopen naar het hotel.






Neuf Lignes Obliques - Negen schuine lijnen - is een stalen monument van 30 meter hoog op de Promenade des Anglais, van de Franse kunstenaar Bernar Venet. Het werd in opdracht gegeven - 2010- ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van de annexatie van 1860 door Frankrijk door het graafschap van Nice.






Fontain of the Sun - Fontaine du Soleil





















Castle Hill - La Colline du Château

Ben je op zoek naar de plek met het mooiste uitzicht over de stad Nice, loop dan vanaf de boulevard naar boven naar La Colline du Château, daar heb je een prachtig uitzicht. Je moet wel even 213 treden naar boven lopen. Schrik maar niet, vanaf maart tot oktober is er een art-deco lift.






La Colline du Château staat tussen de oude stad en de haven van Nice, aan de oostelijke kant van de Quai des Etats-Unis.

Er zijn nu alleen nog maar een aantal resten van de Château en de middeleeuwse vesting te zien, de omgeving is omgetoverd tot een park met een spectaculaire waterval.  











De boulevard volgen geeft ook een mooi uitzicht, dat hebben wij gedaan, en zijn door gelopen naar de haven.






En dit mag je natuurlijk niet overslaan...het is er gelukkig niet zo heel druk rond dit tijdstip.






Monument aux Morts - Monument voor de doden, is een gedenkteken van Rauba-Capeù, vernoemd naar het deel van de Promenade des Anglais. Het monument is 32 meter hoog en daarmee een van de hoogste monumenten in Frankrijk.  De urn, gerangschikt in een gebogen nis, bevat 3.665 plaquettes van de inwoners van Nice, die zijn omgekomen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het monument bevat twee hoge reliëfs gebeeldhouwd door Alfred Janniot: het linker is gebaseerd op het thema oorlog en het rechter op het thema vrede.
















De haven van Nice...































En zo komt er bijna weer een eind aan een mooie dag en schuiven we rond 19.30 uur aan een tafeltje bij Le Grand Bleu waar we een heerlijk happie eten.








Vertrektijd: 9.00 uur
Aankomsttijd: 18.00 uur

Gereden kilometer: 235

Hotel:
NH Nice
Parvis de L'Europe 2/4
06300 Nice - Frankrijk

Corsa Amalficosta:
13-05-2018 - van huis naar Sindelfingen
Mannheim Palace
Automuseum Dr. Carl Benz - Bertha Benz route
Kasteel Heidelberg
Stadsapotheek Wiesloch
14-05-2018 - van Sindelfingen naar Unterbach
Aare Schlucht - Meiringen
Motorworld Stuttgart
15-05-2018 - van Unterbach  naar Iseo
Valle Verzasca
16-05-2018 - van Iseo naar Brescia
Auto's tijdens de Mille Miglia
17-05-2018 - van Brescia naar Monterotona
Arezzo
18-05-2018 - Dagje Rome
19-05-2018 - van Monterotona naar Vico Equense
Pompeï
20-05-2018 - Amalfikust
21-05-2018 - Amalfikust
Sorrento
23-05-2018 - van Siena naar Genua
San Gimignano
24-05-2018 - van Genua naar Nice
Monaco
Nice
25-05-2018 - van Nice naar Grenoble
Route de Grenoble
Gorges de Daluis
Route Napoleon
26-05-2018 - van Grenoble naar Luxemburg
Luxemburg stad
27-05-2018 - van Luxemburg naar huis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoek en leuk dat je even de tijd neemt om een berichtje achter te laten!
Thanks for visiting my blog and leaving a comment!